Dodaj do ulubionych

Allegro-kupująca chce wymiany

09.06.11, 09:36
Pierwszy raz mi się zdarzyło,że kupująca chce wymienić towar jeszcze przed wysyłką.Kupiła u mnie spodnie i na drugi dzień dzwoni,że wpłaciła już pieniądze ale jednak spodnie będą za małe na syna i chce zrezygnować,ewentualnie wymienić na coś innego.Tylko nie wiem teraz jak to mam zrobić jeśli podam do Allegro o zwrot prowizji to babka dostanie ostrzeżenie.Mam jej zwrócić pieniądze a jeśli wybierze coś na innej mojej aukcji ma ponownie wpłacić pieniądze.Nie mam pojęcia proszę poratujcie,może da się to jakoś inaczej załatwić.
Obserwuj wątek
    • matka_karmiaca Re: Allegro-kupująca chce wymiany 09.06.11, 10:38
      Napisz jej, że albo dostanie ostrzeżenie, albo potrącasz sobie z tego, co Ci wpłaciła, koszt wystawienia. Mogła się zastanowić zanim kupiła, nie musisz ponosić kosztów jej błędów.
      • asia_i_p Re: Allegro-kupująca chce wymiany 09.06.11, 10:51
        Dokładnie, tylko zrób to miło, bo ona może sobie nie zdawać sprawy, że dla ciebie to kłopot - jak ktoś nie wystawia, to tych zasad dotyczących zwrotu prowizji może nie znać..
        Napisz, jak to wygląda na Allegro, że w tym momencie nie da się już wycofać bez konsekwencji dla ciebie i dla niej.
        • clonek13 Re: Allegro-kupująca chce wymiany 09.06.11, 11:02
          ona nie dostanie ostrzezenia bo zaznaczysz ze towar zostal oddany w ramach reklamacji /wymiany....
          wiec spokojnie mozesz jej na cos innego wymienic, skoro jeszcze nie wyslalas
          • rafakoral2 Re: Allegro-kupująca chce wymiany 09.06.11, 11:18
            czyli mam poinformować kupującą,że muszę zgłosić się do Allegro o zwrot prowizji,tylko sprawdzałam i dostępna jest opcja "Przedmiot został odesłany przez Kupującego w ramach zwrotu lub reklamacji" a ja jeszcze nie wysłałam czy mimo to mogę tak zrobić czy muszę wysłać i dopiero kupująca zwróci ale to by było bez sensu.Jak w takim razie z tą wymianą czy najpierw muszę jej zwrócić pieniądze a ona może coś kupić na mojej aukcji a co jeśli wybierze coś droższego lub tańszego co z tą różnicą jeśli nie zwrócę pieniędzy jak to będzie widniało na koncie firmowym sad
    • pacynka27 Re: Allegro-kupująca chce wymiany 09.06.11, 11:29

Niech wybierze coś z Twojej oferty najlepiej w podobnej cenie bez klikania w "kup teraz". Wyślij tą wybraną rzecz i po kłopocie.
    • rafakoral2 Re: Allegro-kupująca chce wymiany 09.06.11, 13:32
      Kupująca znalazła sobie bluzkę na wymiane,która jest droższa o 4 zł.Dać sobie spokój o takie grosze czy kazać jej zwrócić tą różnicę?.Tłumaczy się tym,że musiałaby na poczcie wpłacać i doszłaby jej wtedy do tego opłata 2,50 a w ogóle ma daleko do poczty.Pytam się potem tak już z ciekawości czy ma konto i tłumacze,że w ten sposób mogłaby przelewać pieniążki a ona na to że ma smile Po prostu ręce opadają sad
      • renata28 Re: Allegro-kupująca chce wymiany 09.06.11, 13:35
        Faktycznie ręce opadaja na takich cwaniaczków. Nie bardzo rozumiem dlaczego miałabyś dawac taki wymuszony rabat. No na prawde ręce opadają
      • beata985 Re: Allegro-kupująca chce wymiany 09.06.11, 14:23
        skoro ma jeszcze dopłacić różnicę to dolicz jeszcze koszty wystawienia i prowizji i będzie git.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka