ja275 12.05.04, 22:36 w jakim wieku powinno wozic sie dziecko w wozku typu parasolka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coronella Re: od kiedy parasolka? 12.05.04, 23:15 Teoretycznie og 1,5 roku. Ale to zalezy od dziecka. I od wózka, który masz. Parasolki przeważnie mają miękkie siedziska i nieusztywniane plecki. A więc maleńki kręgosłup bardzo się męczy. Sa to wózki przewozowe, a nie spacerowe. A więc służą do podwozenia, przewiezienia dziecka, które biega juz na własnych nóżkach, i siada do wózka, by odpocząc. Oczywiscie, nic nie stanie sie i roczniakowi, gdy zabierzesz go w parasolce na krótką wycieczkę po markecie np. Wiadomo- wygodniej i lzej. Ja wożę swoja 15 miesięczną córcię w parasolce, ale takiej rozkładanej na prawie płasko. I nie narzeka Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: od kiedy parasolka? 12.05.04, 23:30 W Niemczech parasolki wg. sprzedawcow mozna uzywac dopiero dla rocznych dzieci (wg. mnie to przesada, ale zalezy to tez bardzo od jakosci parasolki). Pinik Odpowiedz Link Zgłoś