Dodaj do ulubionych

odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie

16.06.11, 14:54
witam serdecznie smile za miesiąc wyjeżdżamy z synkiem nad morze i chciałabym kupić odtwarzacz dvd taki który zaklada się na zagłowek siedzenia i dziecko ogląda bajki. Macie taki odtwarzacz, jakiej marki kupić, wielkość, itp.?
z góry dziekuję za odpowiedzi smile
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • insomnia0 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 14:58
      co do parametrów to nie polece.. bo nie bardzo się znam.

My mamy dwa monitorki -kazde dziecko ma swój tv na zagłówku..i to jest SUPER OPCJa!!!
      Bezproblemowy przejazd bez marudzeńsmile
      Nie zauwazyłam aby jakość obrazu coś tu zmieniała,
      Wżne że JEST!smile

https://suwaczki.maluchy.pl/li-37215.png
      • laaisa Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 15:09
        Mieszkacie w górach, ża taka wyprawa? Popytaj w skpach z rtv- tam Ci doradzą. swoją drogą nie wystarczy samo przenośne dvd?
        • insomnia0 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 21:20
          a to musi byc wyprawa?
          ja jadę do sklepu i dziaciaki chcą obejrzec bajke, a jak sa korki to przynajmniej się nie nudzą i nie marudzą.

• agni-76 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 21.06.11, 13:59
            insomnia0 napisała:

> a to musi byc wyprawa?
            > ja jadę do sklepu i dziaciaki chcą obejrzec bajke, a jak sa korki to przynajmni
            > ej się nie nudzą i nie marudzą.

a potem się mamy dziwią, że ich dzieci nic nie interesuje i tylko przy bajkach siedzą ....
    • zuzi.1 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 15:22
      Ja mam Philipsa, dwa 8 calowe tv, kupiłam w sklepie internetowym, polecam.
      • zuzi.1 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 15:26
        i jeszcze dodam, że ten zakup uwazam za strzał w 10 smile od tej pory żadna podróz, nawet wielogodzinna nie stanowi problemu, trzeba tylko nowe filmy brac ze sobą, aby dzieci w pełni zaangażowały się w ich oglądanie, a wiadomo, że nowości przyciągają
        • zuzi.1 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 15:42
          ja kupowałam na pixmania.com
      • agazagie Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 21:07
        Też mam taki smile Młody zadowolony więc chyba jest ok. Kupiony głównie na korki w mieście (dojazdy do i ze żłobka), sprawdził się w drodze na Mazury (7h).
    • dzoaann Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 15:30
      ja mam takiesmile
      sa super, bo mamy dzieci ze spora roznica wieku i na jednym leci bajka dla malej, a na drugim film dla chlopakowsmile no i sa testowane w zderzeniach.
      tu masz polska strone
      www.next-base.pl/
      • dzoaann Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 15:31
        dzoaann napisała:

> ja mam takiesmile

hle, hle, zapomniaam wkleic linka
        www.halfords.ie/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_11101_catalogId_15551_productId_728105_langId_-1_categoryId_212562
        > sa super, bo mamy dzieci ze spora roznica wieku i na jednym leci bajka dla male
        > j, a na drugim film dla chlopakowsmile no i sa testowane w zderzeniach.
        > tu masz polska strone
        > www.next-base.pl/
    • madziulec Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 15:32
      Tak skomentuje, że to smutne, iż nie umiecie przez pare godzin zajac dziecku czasu opowiesciami, zabawami slownymi.
      Po prostu jedziecie i nic. Pustka. Dzieciak musi miec te swoje telewizorki, bajki, peespe i inne, bo inaczej PUSTKA w glowie i przynudza...

Przerazajace.
      • zuzi.1 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 15:41
        Nie no, po prostu mnie Twój komentarz madziulec rozśmieszył smile)) jestesmy toksycznymi mamami i się dziecmi nie zajmujemy wcale...tylko dajemy im ogladac dvd...
      • kawad Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 15:42
        madziulec - jadąc ładnych kilka godzin z gadatliwymi chłopakami (a moi do takich należą) ciężko mi ciągle słuchać ich, odpowiadać na tysiące pytań i prowadzić równocześnie samochód. Wprawdzie nie mam przenośnego DVD ale byłoby mi łatwiej gdybym miała bo czasem naprawdę trzeba skupić się na prowadzeniu. A trudno jest skupiać się na kilku sprawach na raz przez 5-6 godzin. Co by się stało jeśli chłopcy pooglądaliby przez 2 godziny bajki na DVD? Wg mnie nic, a ja prowadziłabym spokojniej smile i głowa by mnie nie bolała. tongue_out
        • zuzi.1 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 15:45
          ciekawe czy madziulec starczyło by inwencji i cierpliwosci na 10 godzin jazdy z przerwami oczywiscie... smile
        • madziulec Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 19:53
          Moj jest bardzo gadatliwy, a jednak powiem Ci, ze dla mnie jechanie z nim kilka / kilkanascie godzin to prawdziwa przyjemnosc.
          Jego pytan nie traktuje jak koniecznosc, jego towarzystwa nie traktuje jak namolnosc itp.

Dodatkowo pracujac i majac tak naprawde kontakt z dzieckiem tylko w sobote / niedziele i na urlopie to do tego kontaktu z dzieckiem tesknie.
          Ale zaczynam rozumiec rodzicow, ktorzy chetnie pozbywaja sie dzieci. Widuje takich codziennie. O 22 5-latki sa na placu zabaw same. Pewnie rodzice nawet nei zauwazyli, ze dzieci nadal nei ogladaja bajki
          • zuzi.1 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 17.06.11, 09:27
            Madziulec trochę staram się Cię zrozumiec smile Co prawda nigdy nie widziałam samych małych dzieci o 22 na placu zabaw, a co dopiero 5 letnich, no ale może takie przypadki też się zdarzają. Uważam jednak, że trochę przesadzasz, inaczej jest z 1 dzieckiem w długiej podróży w samochodzie a inaczej jest z 2 i w dodatku mocno nadaktywnych dzieci, a już jak jest chłopczyk i dziewczynka i zaczepki słowne w samochodzie praktycznie o wszystko..., to ręczę Ci, że może byc niezły cyrk, niezależnie od inwencji twórczej rodzica i chęci do zabawiania i wówczas takie dvd jest jak zbawienie... smile i jeszcze można sobie krajobraz popodziwiac na spokojnie za oknem i kawy się nawet napic w spokoju... smile Nie, nie jesteśmy wyrodnymi rodzicami, nie nie olewamy naszych dzieci, nie nie pozbywamy się ich, nie traktujemy ich pytań jak koniecznosc a ich towarzystwa jak namolnośc, po prostu ułatwiamy sobie życie, poprzez takie wynalazki jak przenośne dvd w samochodzie. Moje dzieci w domu na codzień b. mało oglądają tv czy bajki na dvd, staram się jak mogę im je ograniczac, nie mamy nawet tv kablowej z tego własnie powodu, ale nie widzę żadnego problemu w tym, aby w czasie podroży uprzyjemnic im i nam równiez długą i męczącą drogę do celu smile) Madziulec Ty piszesz o podejściu skrajnym, o nie zajmowaniu się dziecmi, o olewaniu ich i o spychaniu na bok, nie można takich wniosków wyciągac w stosunku do rodziców pozwalających dzieciom na korzystanie w podrózy z dvd....przesadziłas po prostu smile)) No ale mimo wszystko staram się jakos zrozumiec Twój punkt widzenia smile)
      • gryzelda71 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 17:01
        Ale stać na s na DVD na zagłówki hehe
      • agni-76 popieram madziulec 21.06.11, 14:12
        madziulec napisała:

> Tak skomentuje, że to smutne, iż nie umiecie przez pare godzin zajac dziecku cz
        > asu opowiesciami, zabawami slownymi.
        > Po prostu jedziecie i nic. Pustka. Dzieciak musi miec te swoje telewizorki, baj
        > ki, peespe i inne, bo inaczej PUSTKA w glowie i przynudza...
        >
        > Przerazajace.

Syn od wieku 2,5 lat syn (teraz ma 9,5 ) jeździ autem i nigdy nie było u nas problemu żeby się nudził, marudził. Lubi rozglądać się dookoła, jest ciekawy otoczenia, o czymś rozmawiamy, bawimy w zgadywanki itp

Podróż nad morze (8h) nie stanowił dla nas nigdy (mając na uwadze tez wiek 3 lat) mega wyzwania tak jak dla niektórych zwykły wyjazd do sklepu (!?)
        • gryzelda71 Re: popieram madziulec 21.06.11, 14:20
          Wiesz maja starsza ma 14 lat i dopiero od 3 mamy te odtwarzacze.Cudowna sprawa,zwłaszcza jak niemożliwe jest czytanie w czasie jazdy.
          Nijak to sie ma do zajmowanie się dzieckiem,ale jak trzeba sobie laurki powypisywać to nawet taki temat dobry.
    • osa551 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 15:35
      Ja mam jeden odtwarzacz i 2 monitorki połączone kablami, typowy zestaw do samochodu. Trochę się łatwiej to obsługuje (wymienia płyty) niż przenośny odtwarzacz przytwierdzony do zagłówka uchwytem. Poza tym sam odtwarzacz można w domu podłączyć do telewizora, bo poza wyjazdami na wakacje nie mamy jak inaczej wykorzystać tego sprzętu.
      • opium74 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 15:51
        allegro.pl/dvd-ferguson-cute-przenosne-9-cali-nowosc-poznan-i1605772684.html ja mam taki
        Bardzo fajny, łatwa obsługa, ładny kontrast itp.
        minus - jak jest zamontowany na zagłówku niezbyt wygodnie się zmienia płyty w trakcie jazdy. My robilismy to na postoju
        • schiraz Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 16:10
          Jestem wyrodną matką - mam Philipsa, jest super. Młode oglądają bajki, ja prowadzę samochód i nie rozpraszam się na odpowiedzi na tysiąc pytań oraz rozstrzyganie kłótni. Bardzo polecam. Madziulec - kawy się napij czy co, albo jakiś magnes na stres. Jak jadę z dziećmi 600 km (a takie trasy u mnie odbywają się raz w miesiącu) to w doopie mam inwencję twórczą a jedynie bezpieczne dowiezienie dzieci oraz siebie na miejsce.
          ------
          Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
          • mamafilipa2607 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 16:18
            dzięki serdeczne super podpowiedzi!
            pozdrawiam smile
            • tacomabelle kupisz niedrogo na Allegro 16.06.11, 19:28
              Jeśli nie używasz często, a tylko okazyjnie, to nie przepłacaj za Philipsa czy Sony, tylko kup npo. Lenco. Za 300-400 zl bedziesz miała nowy sprzęt z dwoma monitorami, odtwarzający także divx i avi.

• zuzi.1 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 19:02
            Nic dodac, nic ując smile Philips jest ok. Dwa tv i oddzielne urządzenie dvd do zmieniania płyt, które mozna połozyc na podłodze samochodu lub w schowku pod tv przymocowanym do zagłówka, do tego jest pilot. Szukaj dvd wyświetlającego jak najwięcej róznych rodzajów plików w tym DivX, MPEG etc. tez.
            • madziulec Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 19:54
              Przy okazji sa tacy, co to dzieciaka biednego nei ciagaja 10 godzin samochodem...
              A sa tacy co to ciagaja i sa z tego dumni i jeszcze innym wmawiaja, ze sa tak "bogaci", ze ich stac na odtwarzacz za 300 zeta wink
              • krejzimama co za głupia pipa z ciebie n/t 16.06.11, 20:05

• tacomabelle madziulec 16.06.11, 20:35
                Jak uzbierasz na wyjazd do Chorwacji czy Bułgarii i zaliczysz podróż tam samochodem, wtedy porozmawiamy o zaletach i wadach odtwarzacza. Ok?
                • insomnia0 Re: madziulec 16.06.11, 21:32
                  a moje dzieci sa za małe na rozmowy przez ok 5 godzin. Zwyczajnie nie chcą i jak jedziemy tak do 2 h to są rozmowni- chicholą się, a pozniej zazwyczaj śpią. Jak sie obudzą zatrzymujemy się, po 30 min postoju -musimy dalej jechać . i nie zagonisz ich do samochodu inaczej niż bajką. Moje gadki zabawy nie działaja.
                  To co mam już nie kontynuowac drogi?
                  Naprawdę jesteś mocno ograniczona - nie rozumiejąc że kazde dziecko jest inne i nie kazde chce przez 5 h gadać .

• osa551 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 17.06.11, 09:53
                > Przy okazji sa tacy, co to dzieciaka biednego nei ciagaja 10 godzin samochodem.
                > ..
                > A sa tacy co to ciagaja i sa z tego dumni i jeszcze innym wmawiaja, ze sa tak "
                > bogaci", ze ich stac na odtwarzacz za 300 zeta wink

A co Ci do tego? Pytanie było o odtwarzacz a nie o Twoje kompleksy ...
    • aga.pier Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 16:58
      mam Philipsa, zabieram i włączam tylko w długie trasy. Zakłada sie go na zatrzask do mocowania przy zagłówku, które to mocowanie pozostaje na stałe przy siedzeniu.
      • emiliaanas Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 20.06.11, 20:32
        polecacie philipsa ale konkretnie jaki model?

jedziemy z dziećmi na wakacje i jestem bardzo zainteresowana tym tematem.
    • ykke Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 21:01
      Od poniedziałku, albo już ma byc w Biedronce za 249 zł. Uważam, że będzie niezły. Tyle, że nieznanej firmy.
      • arwena_11 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 16.06.11, 21:19
        ja mam taki

yago24.pl/rtv/overmax_ov_pdvd_108_odtwarzacz_dvd_przenosny_z_2_monitorami_lcd
        dzieciaki zachwycone, my też, bo można sie skupić na drodze a nie na krzykach dzieci
    • leeloo2002 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 17.06.11, 12:48
      ja mam przenośny Panasonic DVD - LS84 z uchwytem do montowania na zagłówku, ale uwaga: nie do każdego typu zagłówka się nadaje
      • ella_nl Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 20.06.11, 20:47
        To podpowiedzcie mi jeszcze czy nie bolą Waszych dzieci oczy? Nie jest to za mała odległość (DVD od oczu).
        Dzięki
        • monia111175 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 20.06.11, 21:53
          Od dziś jest Dvd w Biedronce za 239 zł
          kupiłam,super fajnie,wypaśnesmile
          • monia111175 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 20.06.11, 21:54
            PHILIPSA!!!
            • a-ronka polecam:) 21.06.11, 09:12
              zarówno tv jak i psp.
              Któraś wyżej napisała żeby Madziulec uzbierał kasę i pojechał 1400 km z miauczącym dzieckiem lub.......1400 km nadając do dziecka.
              Przecież akumulator tv lub psp starcza na 2-3 godziny więc pozostaje 12 godzin do przegadnia.
              Boze ale ona ma problemy,pewnie jeszcze ma dywagacje na temat koloru auta bo czarny markotny,czerwień rozprasza a żółty brzydki.
              Wyluzuj a autorka niech kupuje bo wieczorem podbiera się dziecku tv i ogląda inne bajkitongue_out
              • zuzi.1 Re: polecam:) 21.06.11, 13:27
                dvd podłączyc należy pod zapalniczkę w samochodzie, wiec może działac non-stop, trzeba dokupic jedynie rozdzielacz, żeby było kilka wejśc (ze 3,4) na wtyczki
                • mamaemmy mamy z Biedronki 21.06.11, 14:23
                  rewelacjasmile
                  ma przewage nad tymi oryginalnymi-czyta każdy chłam,nie tylko oryginalne DVD.
                  tak więc polecamsmile i ja i moje kilka koleżaneksmile
                  • heca7 Re: mamy z Biedronki 21.06.11, 16:17
                    Kiedyś mieliśmy z Biedronki, oj dawno. Miało 2-letnią gwarancję i dokładnie po roku się zepsuło. Idę więc do tej Biedronki i zagaduję o naprawę a pani kierowniczka do mnie: naprawa? chce się pani? możemy oddać pieniądze. Ja : ale ile? Pani zerka na paragon sprzed roku i mówi-kosztowało 349zł( tak, tak, takie były ceny) to tyle oddamy. Mnie zatkało- ale przecież ja go rok używałam! to co? pyta kierowniczka , chce pani te pieniądze? Chciałamsmile kupiłam na All nowe . Teraz mamy Vordona z ruchomym ekranem. Ładujemy w zapalniczce.
                    Mając trójkę dzieci w samochodzie naprawdę trudno jest utrzymać miłą atmosferę na tylnym siedzeniu. Moje potrafią się pobić z tyłu o łokieć połozony na ich siedzeniu. Są wyjątkowo ruchliwe i dvd choć na chwilę je uspokaja. Ale uczę je też wyglądać przez okno. Ja z rodzicami, duzym fiatem zjechałam całe demoludy bez takich atrakcji. Największą rozrywką było wyglądanie za okno. Tyle ciekawych rzeczy zobaczyłam. Nie chciałabym aby moje dzieci coś przegapiły. Chcę aby potrafiły same się zabawić bez czegoś co gra, piszczy itd jak trzeba.
          • an_ni pytanie o ten z Biedronki 21.06.11, 19:29
            a ma obracany ekran?
            mozna na niego wgrywac pliki czy tylko odtwarza z plyty?
            • monia111175 Re: pytanie o ten z Biedronki 21.06.11, 20:17
              e nie ma obracanego ekranu:wejdz sobie na stronke biedronki
              • an_ni Re: pytanie o ten z Biedronki 22.06.11, 10:18
                straaaasznie pomocna jestes uncertain
                nie rozumiem po co sie chwalisz tym nabytkiem , ba! polecasz innym skoro nie chce ci sie odpowiedziec na pytanie, na ktore strona biedrony nie podaje info
    • jani28 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 21.06.11, 21:12
      My bardzo dużo jeździmy po Europie - bywamy na przykład po 3 dni w trasie i DVD jest absolutnie nieocenione. Nie polecam Philipsa ( jeden zestaw już został zajeżdżony ). Bardzo szybko zepsuł się mechanizm tzw anty shock czyli telewizorki przestają działać na wyboistej drodze. Była dwukrotna próba naprawy, ale nic z tego - podziałało chwilę i klops. Trzeciej szansy nie dostały i kupiłam dvd innej firmy.
      • kolpik124 Re: odtwarzacz dvd na zagłowek w aucie 21.06.11, 21:18
        Polecam Lenco, dwa monitorki, niedrogi, odtwarza prawie wszystkie formaty. Zaliczył z nami Bułgarię, Chorwację, dwa razy Grecję. Bierzemy go nawet jesli lecimy gdzieś samolotem, można go podłączyć do telewizora w hotelu i funkcjonuje jako stacjonarny odtwarzacz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka