Dodaj do ulubionych

PzA - znowu...

27.06.11, 10:37
może będziecie wiedziały czy da się zmienić coś w formularzu "sposób zapłaty i dostawy"???

kupiłam młodszemu synowi plecak z odbiorem osobistym, wypełniłam formularz, zaznaczyłam odbiór osobisty oraz płacę przy odbiorze i wysłałam, dzisiaj otrzymuję maila że mogę odebrać osobiście ale nie przyjmują gotówki, tylko przelew na konto lub PzA, no i mam problem bo zmienić formularza już się (chyba) nie da, przez co nie mogę już zapłacić PzA, a z kolei jak zrobię zwykły przelew to nie mogę dzisiaj jechać odebrać tego plecaka tylko za około 2 dni...
Obserwuj wątek
    • asia_i_p Re: PzA - znowu... 27.06.11, 14:19
      Nie wiem, jak z formularzem dostawy, ale tak mi przyszło do głowy, że może by zgodzili się na opcję, że jedziesz dzisiaj po ten plecak i przy nich dokonujesz przelewu - wtedy widzą, że przelew jest, a ty masz plecak od razu.
    • sagaa Re: PzA - znowu... 27.06.11, 14:29
      Sprawdź może uda się to zmienić - logujesz się na Allegro, wchodzisz na zakładkę Moje zakupu i Kupione. Przy zakupionym przedmiocie, po prawej stronie masz opcje i wśród nich opcja powinna być opcja "płacę". W ten sposób można np. zrobić dopłatę. Więc może zapłacić całą kwotę też można??
      • sylki Re: PzA - znowu... 27.06.11, 15:19
        wypełnij jeszcze raz FOD i zapłać przez PzA
        • magda79pn Re: PzA - znowu... 27.06.11, 15:23
          sylki napisała:

> wypełnij jeszcze raz FOD i zapłać przez PzA
          ------------------------------
          nie ma już formularza, jest tylko ten wypełniony wcześniej i drugiego wypełnić się nie da
          • sylki Re: PzA - znowu... 27.06.11, 15:46
            hmmmm kiedyś można było, przynajmniej tak mi się wydaje
      • magda79pn Re: PzA - znowu... 27.06.11, 15:21
        niestety nie da się niczego zmienić, po wejściu w opcję "płacę" pokazuje się wypełniony wcześniej przeze mnie formularz, w którym jest zaznaczony odbiór osobisty i płatność przy odbiorze sad

zadzwoniłam do nich (tzn do tej firmy), mam dzwonić około 20-tej, wtedy powiedzą mi czy przelew dotarł i będę mogła podjechać po plecak (między godziną 20-21... bez komentarza)

uważam że takie godziny odbioru powinny być jasno napisane na stronie aukcji, tak aby wszyscy mogli przemyśleć odbiór przed zakupem, ja na tą chwilę kupiłam i zapłaciłam (przelewem zwykłym), więc i odebrać muszę, i mimo że mi nie pasuje to muszę się teraz "dopasować" .

masakra, nie rozumiem jak można sobie tak utrudniać życie, czy nie prościej byłoby zapłacić gotówką przy odbiorze? co to za różnica?

a skoro nie można (nie chcą), to niech zlikwidują także opcję odbioru osobistego i po kłopocie
        • babajaga-only Re: PzA - znowu... 27.06.11, 23:22

> masakra, nie rozumiem jak można sobie tak utrudniać życie, czy nie prościej był
          > oby zapłacić gotówką przy odbiorze? co to za różnica?

Jak kupiłas od firmy to nie rozumię co w tym dziwnego.

Też mam odbiór osobisty po przedpłacie bo prowadzę działalność i muszę się rozliczyć z US.
          Nie mam kasy/ bom ryczałtowiec smile/ więc wpłata na konto jest dla mnie jedynym dowodem,że należność wpłynęła.
          I tyle smile
          • babajaga-only i jeszcze :) 27.06.11, 23:27
            Sprzedający ma mozliwość wysłania do Ciebie informacji o "dopłacie"
            Niech Ci wysle a Ty mu wtedy wpłacisz ile trzeba .
            • magda79pn Re: i jeszcze :) 27.06.11, 23:29
              tak, to była firma, mają dużo artykułów szkolnych na sprzedaż więc myślałam że kasę mają również.
              Już wpłaciłam "zwykłym przelewem" i odebrałam towar
    • sylaluk1 Re: PzA - znowu... 27.06.11, 19:57
      Magda a to nie byla opcja Odbiór osobisty po przedplacie ? Innej opcji ja przynajmniej w moich aukcjach nie widze...Wiec jak po przedplacie to chyba mozna zaplacic przez PZA
      • magda79pn Re: PzA - znowu... 27.06.11, 23:11
        jak się już wypełni formularz (jest do wyboru płacę przy odbiorze lub odbiór osobisty po przedpłacie) to nie można tego zmienić i zapłacić PzA, trochę zakręcona ta transakcja była, ale juz plecak mam, następnym razem trzeba się o wszystko pytać przed kliknięciem "kup teraz", człowiek całe życie się uczy...
    • aleksandra1977 Re: PzA - znowu... 28.06.11, 11:26
      a gdybys wyslala potwierdzenie wplaty, to nie da sie odebrac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka