Dodaj do ulubionych

Kojec, poduszka C z firmy Motherhood - Oszusci!!

29.06.11, 07:56
Hej Dziewczyny,

Tak ku przestrodze.
Zamowilam poduszke w ksztalcie litery C (kojec) motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html .

Na stronie jest taka notatka:
"Kojec Motherhood to poduszka wykonana z najwyższej jakości materiałów: atestowanego poliestrowego wypełnienia Lentex Ball (cienkie włókna uformowane w kuleczki o średnicy ok. 0,5 cm - włókna wypełnienia posiadają kanał powietrzny i dodatkowo są skrętnie karbikowane, co zapewnia przestrzenność granulatu, puszystość i sprężystość) oraz bawełnianej, zdejmowanej poszewki."

Poczytalam o tych poduszkach wczesniej na formu, dziewczyny przestrzegaly aby nie kupowac poduszek wypelnionych wata czy gabka. No wlasnie....

Zachecona ta notatka na ich str, zamowilam poduszke. Przyszla i co?
Przyszlo typowe badziewie, ktore jest wypelnione wata!!! Czyms takim, co z doswiadczenia wiem, zbieja sie w grudy i deformuje szybko!!

Jestem wsciekla, bo zaplacilam za sama przesylke wiecej niz za poduszke.
A teraz zwyczajnie nie mam czasu i checi zwalniac sie z pracy aby odeslac im ta poduszke. Wiec trudno, daje za wygrana... uncertain

Ale te ktore beda w przyszlosci wyszukiwac na formu info o tego typu poduszkach, przynajmniej znajda to ostrzezenie.

Pozdro,
Obserwuj wątek
    • shoja Re: Kojec, poduszka C z firmy Motherhood - Oszusc 29.06.11, 08:29
      ja nie robiłam badań pod kątem wypełnienia poduszki, ale zapewniam Cię, że nic mi się nie zdeformowałosmile mam kojec od jakiś 2 miesięcy, śpię na nim, ugniatam, zakręcam i robię inne cuda i nadal jest taki jak trzeba. tak więc - głowa do góry, będzie dobrzesmile
      • shoja Re: Kojec, poduszka C z firmy Motherhood - Oszusc 29.06.11, 08:31
        a jeszcze jedno - dlaczego za przesyłkę więcej niż za poduszkę? ja płaciłam jakieś kilkanaście złotych.
      • ciociacesia ja mam ta mniejsza 30.06.11, 17:13
        deformuje sie. po 2 latach intensywnego uzytkowania na srodku zrobila sie znacznie chudsza. ale ja juz i tak na niczym innym spac nie potrafie
    • leneczkaz Re: Kojec, poduszka C z firmy Motherhood - Oszusc 29.06.11, 08:34
      Kupiłaś i już jesteś wściekła? Mój kojec ma prawie 4 lata (kupiony przy pierwszym synu), przeszedł 3 ciężarne i ze 100 prań. Fakt, że dopiero teraz zaczyna tracić formę, ale nie na tyle, żeby mi nie wystarczyć do końca ciąży i dla niemowlaka.
      Kojec jest rewelacyjny i ratuje życie przy bólach kręgosłupa lub jak ciężko spać z wielkim brzucholem.
      • masafiu Re: Kojec, poduszka C z firmy Motherhood - Oszusc 29.06.11, 09:09
        No ale co Wy macie w tym kojcu,ze tak dlugo jest rewelacyjny?
        Bo ja mam taka wate, hmy no mam taka sama w poduszkach z Ikei i zbilo sie to i zdeformowalo dosc szybko.
        A wkurza mnie,ze juz po rozpakowaniu, byly zagniecenie ktorych nie da sie wyeliminowac.

Poza tym zamawialam cos innego...
        Ja zamawialam kojec do ZEA i zaplacilam 170zl za przesylke. Bo w cholere daleko od PL mieszkam, no ale to juz moj problem. A tutaj nie moglam znalezc takiego 'cudu'.

A Wy byscie sie nie zdenerwowaly jakbyscie dostaly cos innego od zamawianego towaru?

Mam nadzieje,ze ten kojec bedzie tak samo dobry jak wasze.
        • dagmaralodz77 Re: Kojec, poduszka C z firmy Motherhood - Oszusc 29.06.11, 09:22
          Masafiu, ja mieszkajac w ZEA zamawiałam Boppy ze Stanów! Oryginalne, ładne i nic sie nie odkształca, ma 9 lat, przeszło podróże, wysyłki, niejedną "impreze", nadal jak nowe smile
          • masafiu Re: Kojec, poduszka C z firmy Motherhood - Oszusc 29.06.11, 09:25
            A to Boppy tez ma wypelnienie waciane?
            No jesli tak, to fajnie. Oby tak samo bylo z moja poducha.
    • kijek82 Re: Kojec, poduszka C z firmy Motherhood - Oszusc 29.06.11, 10:22
      moj sie nie deformuje...kupiony 2 mies temu w sklepie wiec pomacałam...moze jakis trefny trafilas? Napisz do producenta,spokojnie masz 2tyg na oddanie
      • iskierka4 Re: Kojec, poduszka C z firmy Motherhood - Oszusc 29.06.11, 11:04
        Mam te poduszke od kwietnia. Jest wypelniona jakims wloknem. Leze na niej, siedze, jem obiad, zawijam itd i wszystko ok, nic sie nie zdeformowalo. Mysle ze dlugo posluzy.

Z kolei zauwazylam ze jak ciagle spalam na lewym boku to na tej poduszce rozbolaly mnie plecy i barki. Teraz wiec zmieniam pozycje i nie jestem niewolnikiem jednej strony.
        • poli07 Re: Kojec, poduszka C z firmy Motherhood - Oszusc 29.06.11, 11:36
          Mama taki sam kojec z tej firmy i jest rewelacyjny , nic sie nie zbija i nie deformuje. A co jest w srodku , nie wiem, jakos nie przyszlo mi do glowy rozpruć i zniszczyc wink
    • kasia.wska Re: Kojec, poduszka C z firmy Motherhood - Oszusc 29.06.11, 18:14
      no ale piszą, że to włókna, co nie wink?
      ja mam od początku ciąży (8 miesięcy), katuję co noc i jest boski. nic mu nie dolega, polecam smile
    • masafiu Kajam sie! 29.06.11, 18:45
      ...yyy ...

No wiec juz wiem,ze sie mylilam.
      Dalam ciala na calej linii... ehmy
      Wszystko jest w porzadku z poduszka. Mam zdjecie tych kulek zbudowanych z wlokien. Jak rozebralam poduche z poszewki to byla tam niewielka ilosc tego wlokna kulkowego i to jest to samo.

Jeny jak mi glupio......
      Pozdro,
      • lajlonia30 lepsza od matherhood cebuszka 29.06.11, 20:12
        czyli tak apoduszka w kształcie litery c - a w środku super kuleczki
      • kijek82 Re: Kajam sie! 30.06.11, 07:32
        motherhood posadzi cie o pomowienie o obrazanie smile
      • leneczkaz Re: Kajam sie! 30.06.11, 08:44
        wink będzie słurzyc- super rzecz!
      • bringmorechocolate Re: Kajam sie! 03.07.11, 23:59
        Hehe, wlasnie przeczytalam caly watek i po wszystkich rekomendacjach, sama zdecydowalam sie zamowic 'kojec' w Motherhood.
        Nie wiem, czy to technicznie mozliwe, ale byc moze moderator forum moglby zmodyfikowac tytul tego watku, bo rzeczywiscie moze wprowadzic w blad... wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka