Dodaj do ulubionych

odtwarzacz mp3

09.07.11, 22:57
moze mi ktos polecic? dwie godziny temu usilowalam dowiedziec sie tego od sprzedawdcy w media-markt, ale on sam niewiele wie. w kazdym razie nie to, co ja chce wiedziec...
potrzebny mi odtwarzacz mp3 do
- sluchania muzyki (niewiele, i jakosc nie gra roli bo i tak nie mam sluchu)
- sluchania ebookow i takich tam (duzo. dlatego musi zapamietywac w ktorym miejscu ksiazki przerwalam jej sluchanie i umiec znow tam wrocic kiedy zechce. najlepsze bylyby bookmarks. w ksiazkach ktore skladaja sie z pojedynczych krotkich plikow mp3 ma nie mieszac rozdzialow - zachowac kolejnosc. do tego ma odtwarzac mp3 i avi.
- nauki jezykow (musi miec "a-b repeat funktion", takie powtarzanie wybranych kawalkow tracka.)

Czy ktoras ma cos takiego?
Obserwuj wątek
    • kenderken Re: odtwarzacz mp3 10.07.11, 06:56
      minnie_su napisała:

> moze mi ktos polecic? dwie godziny temu usilowalam dowiedziec sie tego od sprze
      > dawdcy w media-markt, ale on sam niewiele wie. w kazdym razie nie to, co ja chc
      > e wiedziec...
      > potrzebny mi odtwarzacz mp3 do
      > - sluchania ebookow i takich tam (duzo. dlatego musi zapamietywac w ktorym m
      > iejscu ksiazki przerwalam jej sluchanie i umiec znow tam wrocic kiedy zechce. n
      > ajlepsze bylyby bookmarks. w ksiazkach ktore skladaja sie z pojedynczych krotki
      > ch plikow mp3 ma nie mieszac rozdzialow - zachowac kolejnosc. do tego ma odtwar
      > zac mp3 i avi.

Z tego, co piszesz, to niestety, wynika, że powinnaś patrzeć na iPody. Nie wiem czemu, ale jakoś nikt poza Applem nie potrafi dobrze załatwić kwestii odtwarzania ebooków.
      Chyba, że w telefonie, na przykład na takim Androidzie jest aplikacja do ebooków załatwiająca to, o czym mówisz. (btw, ebooki w avi?)
      • minnie_su Re: odtwarzacz mp3 10.07.11, 09:07
        dziekuje kenderkern - popytam w takim razie dzis o ipody.
        wczesniej mialam mp3 cowon d2 i on sobie nawet radzil ale moj media markt nie ma cowonow a ja musze dzis ruszac w dluga podroz samochodem i okropnie sie nudze jak nie moge ciekawych rzeczy sluchac jadac.
        w avi mam rozne takie szkolenia, ktorych w zasadzie wystarczy sluchac, nie ma tam nic do ogladania. z tym ze avi moge latwo przeksztalcic na mp3, wiec bez tej funkcji moge sie obejsc.
        ktos jeszcze slucha ebookow? I na czym?
        • skarolina Re: odtwarzacz mp3 10.07.11, 09:28
          > ktos jeszcze slucha ebookow? I na czym?

Na pewno masz na myśli ebooki? Bo ebooki to się raczej czyta. Może chodzi Ci o audiobooki?
          • mama_kotula Re: odtwarzacz mp3 10.07.11, 09:32
            skarolina napisała:

> > ktos jeszcze slucha ebookow? I na czym?
            >
            > Na pewno masz na myśli ebooki? Bo ebooki to się raczej czyta.

Ebooki można odtworzyć głosowo. Na przykład na Kindle'u.
            • skarolina Re: odtwarzacz mp3 10.07.11, 09:35
              A to nie wiedziałam. A one są wtedy w formacie mp3?
              • mama_kotula Re: odtwarzacz mp3 10.07.11, 09:38
                skarolina napisała:
                > A to nie wiedziałam. A one są wtedy w formacie mp3?

Nie. Kindle ma wbudowaną funkcję syntezy głosu z tekstu - nie jest to oczywiście czytanie profesjonalne aktorskie, ale nie jest też syntezą "jak robot". Jest całkiem przyjemne i zrozumiałe, fajnie się słucha.
                Pisze teraz o syntezie angielskich tekstów, bo tylko taka jest defaultowo wbudowana w Kindle. Ponoć można jakiś plugin do innych języków pobrać, ale wtedy trzeba jailbreakować sprzęt, co jest nielegalne i traci się gwarancję. A gwarancję na Kindle'a warto mieć, Amazon ma rewelacyjny support.
                • skarolina Re: odtwarzacz mp3 10.07.11, 09:49
                  No właśnie, a autorka szuka czegoś, co jej będzie ebooki z formatu mp3 odczytywało. Więc chyba jednak nie ebooki.
                  • kenderken Re: odtwarzacz mp3 10.07.11, 09:53
                    skarolina napisała:

> No właśnie, a autorka szuka czegoś, co jej będzie ebooki z formatu mp3 odczytyw
                    > ało. Więc chyba jednak nie ebooki.

tak, myślę że chodziło o audiobooki (chociaż - "ebook" to "ksiażka elektroniczna", taka książka audio w formacie mp3 też jest w sumie elektroniczna... jakby się czepiać wink

Inna sprawa, że Kindle też radzi sobie z MP3 (chociaż słabo, potrafi włączyć/zatrzymać odtwarzanie, ew. zmienić głośnośc... Nie ma do tego żadnego widocznego kawałka na ekranie).
    • minnie_su Re: odtwarzacz mp3 10.07.11, 09:53
      SORRY!!!!!!!!! A U D I O B O O K I. diekuje za zwrocenie na to uwagi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka