Dodaj do ulubionych

spacerowka-parasolka, jaka najlepsza?

21.07.11, 22:45
Zamierzam niebawem kupic wozeczek dla dziecka.
Zastanawiam sie nad wyborem, bo na rynku mnostwo jest wozkow tego typu.
Jaki model polecacie? Chodzi mi o wozek, ktory bedzie sie dobrze skladal i miescil sie w aucie. Dzieki bardzo za wszystkie odpowiedz i pomoc smile
Obserwuj wątek
    • calineczkazbajkii Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 21.07.11, 22:47
      tez poszukuje nowego
    • perd-ido Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 21.07.11, 22:57
      Wejdz na forum wozki dzieciece, tam dziewczyny sa dobrze zorientowanesmile.
      Mnie osobiscie podoba sie wozek Baby Jogger Citi Mini
      jednak cena nie wpadla mi w okosad.
    • lidek0 Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 22.07.11, 20:54
      Akurat parasolki do najlepszych nie należą, ze względu na małe koła niezbyt się je prowadzi. Dobry wózek to ciężki, na pompowanych i skrętnych kołach. Warto w niego zainwestować bo dziecko trochę w nim pojeździ i warto, żeby był wygodny i rozkładany na płasko. Wózek musisz oczywiście przymierzyć w sklepie do bagażnika, nie wiem czy będziesz go nosić czy nie bo najlepiej prowadzi się ciężkie wózki tym bardziej zimą po śniegu. Ja miałąm Raidera AT+ bebe Cara i polecam bo dobrz sie skłądał i namw chodził do auta /nie wiem jakie Ty masz/
    • julcia75 Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 23.07.11, 00:19
      Mogę polecić wózek trójkołowiec ,lekki bez problemu się składa ma duże kółka i super się go prowadzi,moja niunia też w nim lubi jeżdzić to Jeny Slalom Pro.Spokojnie mieści się w bagażniku odniemowlakadonastolatkaaa.blogspot.com/
      • merci77 Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 23.07.11, 00:26
        duze koła owszem,ale na zime,a na wiosne i lato mam inglesine trip 2010, może i ma małe koła,ale bardzo dobrze się prowadzi,lekko skręca,lekko się podbija na krawężnikach,wazy malutko,jedną ręka można ją nieść,rozkłada się do pozycji leżącej,ja jestem tym wózkiem zachwycona.
        • maman3 Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 23.07.11, 13:32
          maclaren-rewelacja
        • otylka_net Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 24.07.11, 10:21
          ja też mam inglesinę trip i był to strzał w 10. Lekki, rozkłada sie do spania, nie zajmuje dużo miejsca w bagażniku. Wg mnie porządna parasolka.
    • gwiazdeczka.7 Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 24.07.11, 22:19
      Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi, na pewno cos wybiore smile
      • limonka_a Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 27.07.11, 10:30
        Dodam jeszcze Espiro MEtro, ok. 450 zł smile
    • minerwamcg Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 27.07.11, 12:38
      Cosatto. Składa się doskonale, nosi dobrze, a dla dziecka jest wygodny.
    • frodocat Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 27.07.11, 13:06
      Ja polecam Quatro Jimmy, rozkładany do leżenia, zwrotny, stabilny i w cenie dosyć przystępnej. Tak wygląda.https://www.topmarket.pl/wozek-spacerowy-parasolka-quatro-jimmy-pink-p50033.html
    • natalinek.j Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 27.07.11, 22:56
      A ja mam Peg Perego Pliko P3 i jest rewelacyjny, ja jestem bardzo zadowolona. Szybko i łatwo się składa, jest lekki, zajmuje mało miejsca zarówno w bagażniku, jak i w domu, bo złożony może stać w pionie. Ma rozkładane oparcie do leżenia i ogromną budę, którą można przełożyć aż do pałąka prawie (rozsuwając np. dolną część) - może służyć jako parasolka od słońca. Dobrze mi się go prowadzi, nie ma problemu z podbijaniem. Generalnie same plusy, z jednym wyjątkiem - CENA jest wysoka. Po prostu dobre wózki trzymają cenę uncertain Można też odkupić od kogoś używany wink
      • czekolada85 BJ city mini 28.07.11, 09:08
        Mini wprawdzie to nie parasolka ale dość lekka spacerówka około 8 kg, składa się jedną ręką, zajmuje niewiele miejsca, ma super budę, rozkłada się do pozycji leżącej.

Dla mnie nie ma lepszej i z czystym sumieniem polecam, na pewno starczy do końca wózkowania.
        Więc myślę że warto zainwestować.
    • maksymiliang Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 28.07.11, 21:36
      cybex- topaz.
      mi najbardziej podoba się olbrzyia budka. naciaga się ją tak, że praktycznie sięga do pałąka. w razie wiatrów bardzo dobrze chroni dziecko
      dobrze się podbija prowadzi.
      no i atrakcyjny cenowo- ok. 630zł.
      niestety dostępne tylko w w-wie sad
    • filcomp Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 02.04.15, 00:53
      Polecam Ci wózek spacerowy parasolka mamas and papas Swirl. Jest to uniwersalny wózek na dość dużych piankowych kółkach oraz mocnej stalowej ramie. Jest lekki, zwinny i funkcjonalny, na pewno zmieści się do bagażnika samochodu. Więcej o spacerówkach parasolkach możesz poczytać tutaj : www.filcomp.eu/
      • stysia1987 Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 02.04.15, 10:42
        Dziewczyny, od kiedy wozek parasolka? Jedziemy za pare miesiecy i chcialabym cos w rozsadnej cenie, zeby nie bylo zal jak zmiszcza w samolocie. Polecicie cos? Widze ze wpisy z 2011 roku plus jawne reklamy, wiec licze na Was wink
        • paulina8989 Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 02.04.15, 10:48
          tez jestem ciekawa od kiedysmile mi by sie przydala bo zawsze to lżejsza obca do targania na 2 pietro
          • ela.dzi Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 02.04.15, 10:58
            Zależy jaka parasolka, jakie siedzisko, czy ma amortyzację, na jaki teren itp.

Taka typowa lekka to najwcześniej bliżej roku i raczej sporadycznie. Jest sporo wózków, które można zacząć używać wcześniej. Zajrzyjcie na Wózkomanię :

forum.gazeta.pl/forum/f,101614,Wozki_Dzieciece_Wozkomania.html
            Generalnie do roku wózek powinien być jak najbardziej amortyzowany.
      • filcomp Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 05.04.15, 21:56
        Najlepsze spacerówki to wózki typu parasolka . Z firm które polecam to Mamas & Papas i BabyStart. Są one jakościowo bardzo dobre a zarazem tanie. Tanie spacerówki kupisz tutaj : www.kochamzabawki.eu/wozki-dzieciece-c-265.html
    • stysia1987 Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 02.04.15, 10:53
      Na pewno musi Ci juz siedziec maluszek wink znalazlam artykul na parenting.pl, niestety wozki ktore podaja w katalogu to jakies kosmosy. Ja mam spacerowke z kompletu z gondoli, ale cholerstwo wazy 15kg. Poza tym chce cos w miare taniego,mcomwytrzyma greckie drogi
      • ela.dzi Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 02.04.15, 11:00
        Załóż posta na Wózkomanii, tam znajdziesz sensowne propozycje. Tylko od razu podaj budżet i wieka dziecka.
        • ela.dzi Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 02.04.15, 11:00
          Co znaczy tanie wg Ciebie ?
      • volke_86 Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 02.04.15, 12:33
        Ja olalam temat parasolki i na greckie drogi biore nosidlo smile wczesniej jedziemy nad polskie morze,wiec tez bedzie akurat. Moj ostatnio przezywa bunt na wozek, moze w nosidle bedzie lepiej (zdam relacje po testach),a mysle ze na lotnisku i w drodze bedzie wygodniej.
      • aamarzena Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 02.04.15, 12:48
        Na greckie drogi jedyny słuszny wózek to nosidło/chusta. Wózek przydawał się głównie do łażenia po terenie hotelu. My mamy parasolkę mamas&papas tempo (chyba już tego modelu nie produkują) - używam jako podwieźdupki do samochodu, na wyjazdy i jak starsza więcej chodziła niż jeździła w wózku. Wózek jest lekki (6 kg z groszami), oparcie rozkładane wielostopniowo, kółka skręcają kiedy ja chcę, a nie kiedy one mają ochotę, amortyzacja przyzwoita jak na parasolkę, rozkładany podnóżek, wysokie oparcie. Z minusów dość płytka budka i płytkie siedzisko (choć moim dzieciom to nie przeszkadza.
        • stysia1987 Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 02.04.15, 12:55
          Dziewczyny oswieccie mnie w raaie czego. Chodzilo mi o spacerowke do 300zl. A nosidlo odpada. Corka reaguje alergicznie na chuste i nosidla
          • aamarzena Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 02.04.15, 13:57
            Nie wiem co teraz jest ciekawego, bo mam wózki po starszej. Ja swojego tempo kupiłam w właśnie za ok. 300 zł, nowy, ale pochodzący z likwidacji sklepu w uk czy cuś w tym stylu, bez gwarancji.
            Najlepiej przejdź się do sklepu, rozejrzyj co ci się podoba, wsadź malucha - zobacz jak ci się prowadzi, skręca, podbija z dzieckiem. Kółka nie najmniejsze, lepiej podwójne (rzadziej będą wpadać w dziury), czy wózek jest stabilny (żeby się nie okazało, że powiesisz na rączce reklamówkę z dwiema bułkami, a wózek leci do tyłu, bo na duży koszyk w parasolce raczej nie ma co liczyć), czy ma kieszonkę na drobiazgi, jak duża budka, czy ma rączkę/pasek do przenoszenia i zaczep, żeby po złożeniu się nie rozkładał przy przenoszeniu. Nie wiem jakie macie auto, ale sprawdź czy się mieści do bagażnika - niektóre parasolki są dość długie i może być problem z upchaniem tego do małego samochodu. Jeszcze ważna jest szerokość siedziska i między ściankami - w zimowej kurtce czasem ciężko malucha do niektórych modeli upchnąć.
            • aamarzena Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 02.04.15, 14:01
              Aaaa, przypomniałam sobie, że ty z Krk. Jak w twojej okolicy takie chodniki jak większość krakowskich, czyli krzywe i dziurawe, to poważnie rozważ duże kółka i jakąś większą spacerówkę, a nie parasolkę, której nie będziesz miała gdzie używać, albo się po prostu będziesz męczyć.
              • stysia1987 Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 02.04.15, 14:11
                Ja potrzebuje na wakacje spacerowke, cos lekkiego. Zal mi nasza z baby design brac, poza tym jest ogromna i ciezka z wielkimi kolami. Cos co nie zepsuje sie w grecji, a jak nawet to cena nie bedzie na tyle duza, zeby bylo mi jakos bardzo przykro. Albo jak pojade do rodzocow, ktorzy kieszkaja na 4 pietrze. Obecny wozek sama nie wniose. A niestety mimo checi i nauki przez specjalistke clauwi, chusty odpadaja, nosidla rowniez. Nie wspominjac o tym, ze ma slowo nosidlo, nasz lekarz rehab (byla asymetria) zaczal brzydko na mnie patrzec... ;p
                • aamarzena Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 06.04.15, 19:48
                  Pisząc nosidlo mam na myśli ergo lub mt, nie żadne wisiadło. W Grecji jest wiele miejsc, gdzie ciężko poruszać się z wozkiem: strome zejścia, schody, po plaży też z wózkiem parasolka nie poszalejesz.
                  • stysia1987 Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 06.04.15, 20:24
                    Alergia na wszelkie nosidla, choc hyloby wybawienie dla mmie... co myslicie o kupieniu uzywanej? Tzn higiena itp (mam skrzywienie przez moja mame)
            • stysia1987 Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 02.04.15, 14:08
              Toyota corolla sedan, moze super wielkie nie jest, alr 15 kg baby design sie miesci wink

Nie wiwdzialam, ze az na tyle rzeczy trzeba zwracac uwage... wink dzieki za wszystkie rady. Ze sklepow z wozkami w bliskiej okolicy tylko smyk i entliczek... a ta ceny hm....
              • onlymmartini Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 06.04.15, 08:59
                Dziewczyny a id kiedy dziecko może jeździć w spacerowe?
                • aamarzena Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 06.04.15, 19:59
                  Stysia, corolle raczej każda parasolka wejdzie. A jak jesteś wysoka to zwróć uwagę, byś się nie musiała pochylac pchając. Podpytaj na wozkomanii co teraz jest sensownego w kwocie jaka cie interesuje.

Onlymmartini jak parasolka rozkładana na płasko/prawie płasko to 5-6 m-czne dziecko po równych powierzchniach np. na zakupy do ch, czy krotki spacer od czasu do czasu można, tu głównie o amortyzację chodzi. By osiągnąć niska wagę i kompaktowe wymiary po złożeniu nie da się zamontować wypasionych amortyzatorów. Do tego male piankowe kółka to tez nie to co duże i pompowane
                  • onlymmartini Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 06.04.15, 20:07
                    Czyli w ciężkiej spacerowce nie parasole 5 miesięczne dziecko może jeździć na długie spacery? Te wózki 2w1 mają dobre amortyzatory a spacerówki z reguły rozkładają się na płasko
                    • aamarzena Re: spacerowka-parasolka, jaka najlepsza? 07.04.15, 09:28
                      Oczywiście, tylko o pasach pamiętaj, żeby dziecko nie wyleciało przy podjezdzaniu na krawężnik. Moje córki urodziły się dość długie i szybko rosły. W wieku 5 mies. sięgały niemal od poczatku do końca gondoli i przesiadaly się na spacerowke rozłożona na płasko. Żeby nie było, że gondala mała - mamy emmaljungę, po prostu dzieci w okolicach 97 centyla i wyżej smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka