Dodaj do ulubionych

Lalka szmacianka Haba - Lotta i inne

22.08.11, 09:47
Szukam fajnej lalki szmacianki i stwierdzam - że to nie to co było kiedyś.....twarze lalek powykrzywiane niczym upiór z horroru aż sama boję sie na nie patrzec big_grin
Wpadła mi w oko taka jak w linku (w trzech pierwszych rzędach) - no ale cena....

babybart.pl/pl/s/6d5aab51/1/phot?url=lalka,haba
Czy ktoś ma taką? Czy cena jest adekwatna do jakości?
Materiał to bawelna czy taki welurek z jakiej większość szmacianek jest wykonana?
Polecacie czy odradzacie?
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Lalka szmacianka Haba - Lotta i inne 22.08.11, 11:30
      Lalki HABY (jak i wszystkie inne ich produkty) sa bardzo ladnie i dobrze wykonane.

Ja mam dwoch synkow i my mamy Haby lalke Lukas.

Moje kolezanki, ktore maja coreczki maja niektore wszystkie ich lalki! Kolekcjonuja to! I jeszcze konia o moim imieniu Paulina smile

Dziewczynki je bardzo lubia (jezdzimy z nimi na Sylwestra i te male zawsze maja sporo tych lalek i koni ze soba - co Swieta jakas nowa dostaja).

Te lalki sa z materialu (nie weluru!).

Z bardzo milego welurku sa te:

www.jako-o.de/shop/Besondere-Kinder-Spielzeug-JAKO-O-Kruemel-inkl-Body/dmc_mb3_search_pi1.searchstring/Kr%C3%BCmmel/group/6333/product/896576/Produktdetail.productdetail.0.html
      One sa wieksze i mozna do nich tez pelno ciuszkow i akcesorii dokupywac (do Haby w miedzyczasie zdajsie tez).

TE lalki haby sa roznej wielkosci. Z tego co pamietam, to np. Lilli i Nele sa mniejsze, a chyba wlasnie Lotta jest wieksza (patrz w opisach na wymiary).
    • lucyna_1980 Re: Lalka szmacianka Haba - Lotta i inne 22.08.11, 12:03
      Czyli raczej polecasz...
      A włosy lalek Haba to włóczki sa zrobione?
    • zebraw-paski Re: Lalka szmacianka Haba - Lotta i inne 22.08.11, 13:50
      Lalki Haba są bardzo wysokiej jakości. Włosy są welurowe (ładniejsze niż z włóczki, mięciutkie), ubranka w ślicznych kolorach, bardzo starannie wykonane, oczywiście można je zdejmować, ubierać (zapięcia na rzepy). Lalka ma też zaznaczony pępuszek smile, oczka są np. wyszywane. W pupie groszkowe wypełnienie. Moim zdaniem te lalki są śliczne ale ... wszystko zależy od dziecka. Moja córka swoją bawiła się bardzo krótko. Jak była mniejsza bawiła się też inną szmacianką, dużo tańszą i chyba nie widziała różnicy wink Ja uwielbiam Habę, wszystkie ich zabawki są dla mnie piękne, super jakości. Te mniejsze lalki (w tym roku pojawiło się trochę nowych) mają według mnie idealny rozmiar (30 cm), są takie w sam raz.
      • gocha500 Re: Lalka szmacianka Haba - Lotta i inne 23.08.11, 14:06
        allegro.pl/e-d-szmaciana-lalka-teddykompaniet-przytulanka-i1763227822.html
        allegro.pl/e-d-szmaciana-lalka-teddykompaniet-przytulanka-i1775187096.html

ja ma dla mlodej taka i jest swietna!!!nic jej nie brakuje jest ladna i jakosc tez bardzo ok!!!
    • ilonsa Re: Lalka szmacianka Haba - Lotta i inne 23.08.11, 20:36
      Córka ma lalkę i konia haba i z całą pewnością są warte swojej ceny!
    • lenciak Re: Lalka szmacianka Haba - Lotta i inne 24.08.11, 21:14
      Moja córka ma taką lalkę Haby:
      hbsklep.pl/HABA_982_Lalka_szmaciana_Nel-807.html
      i bardzo ładnie się nią bawi. Ma do niej wózek też Haby - spacerówkę i kilka ubranek na zmianę.
      Lalka jest swietna jakościowo. Warta swojej ceny.
      Materiał z jakiego wykonana jest lala to bawełna, z welurku są niektóre części ubranka, ale i z bawełny też. Generalnie POLECAM!
    • lucyna_1980 Re: Lalka szmacianka Haba - Lotta i inne 24.08.11, 23:02
      Za namową pinik zamówiłam... dziś przyszła. I powiem, że nie żałuję tych pieniędzy choć uważałam, że to za dużo jak na szmaciankę. Lala jest śliczna. Dopracowana w każdym detalu.
      I zainteresowanie córki było nią duże bo cały dzień ją za sobą ciągała a najfajniesze są jej włosy smile
      Mamy Paolę - o taką:
      petitbebe.pl/Lalka_PAOLA_38_cm_Haba_3702-463.html
      Teraz zaczęłam rozumieć ochy i achy odnośnie Haby wink
      • madagalia Re: Lalka szmacianka Haba - Lotta i inne 27.08.11, 22:32
        Waham się, którą lalkę wybrać i mam pytanie. Czy one po zdjęciu ubrań są w kolorze swoich głów?
        Bo jak patrzę na te:
        https://wwwakuku.intelishop.pl/pic/bp3694.jpg
        https://wwwakuku.intelishop.pl/pic/bp3596.jpg
        to wydaje mi się, że nie. I takiej kolorowej, zamiast cielistej to bym nie chciała.
        Z kolei te, tak:
        https://wwwakuku.intelishop.pl/pic/bp3645.jpg
        https://wwwakuku.intelishop.pl/pic/bp3604.jpg (moja faworytka).
        Słusznie?

Jak to jest z ich ubraniami? Wszystkie są dwustronne?
        • ella111 Re: Lalka szmacianka Haba - Lotta i inne 27.08.11, 22:58
          My mamy te ostatnia, jest cala "cielista" smile
          • dan-ka6 do ella111 05.11.11, 10:58
            Proszę napisać coś więcej czy ubranka są dwustronne?
            • ella111 Re: do ella111 05.11.11, 17:05
              Wydaje mi sie ze nie sa ale u nas lalka jest juz od dawna rozebrana wink Znalazlam bluzke ktora jest jednostronna. Moze kurtka jest dwustronna, jak ja znajde to napisze!
            • ella111 Re: do ella111 07.11.11, 19:10
              znalazlam jeszcze kurtke i spodenki: nie sa dwustronne!
        • lin-nea Re: Lalka szmacianka Haba - Lotta i inne 04.11.11, 23:37
          Mi się wydaje, że widziałam niektóre z nich w sklepie i rzeczywiście miały "namalowane" ubranie. Nasza Nelle ma zwykłe, cieliste, ciało. Ubranka naszej nie są dwustronne.
    • czarneoczy espeszjaly dla niezdecydowanych... 07.11.11, 20:52
      właśnie przyszła kurierem szarlotka i się głęboko zastanawiam czy Kluska ją aby na pewno dostanie pod choinkę...
      Kupię sobie jeszcze większą torbę i będę ją nosić ze sobą i miziać i głaskać i przytulać... wyrzucę męża z łoża i będę z nią spać... normalnie zakochałam się w niej bezgranicznie smile
      chodzę i obmacuję pudełko....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka