czarnaalineczka 11.09.11, 13:41 kurczaka indyka ges kaczke itp bez pior ale z flakami i lapkami ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: gdzie kupic 11.09.11, 13:59 a jakby gdzieś na wsi podjechać do domu gdzie na podwórku takie ptactwo chodzi i się zapytać czy by nie sprzedali i z piór oskubali? Pamiętam że do mojej babci dawno temu tak przychodzili czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: gdzie kupic 11.09.11, 14:06 Może jakiś pobliski targ, bazarek w mniejszym mieście? U mnie właśnie w taki sposób można kupić Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: gdzie kupic 11.09.11, 14:39 O własnie! Kiedy byłam dzieckiem, mama, lekarka, patroszac kury pokazywała mi zawsze poszczególne organy, wyjasniała, jak działają. Jakiś czas temu wymyśliłam, żeby kupic kurę niepatroszoną i poprosic mamę, żeby pokazała to wszystko mojej córce (patroszyc też trzeba umiec, żeby na przykład nie zalac wszystkiego żółcią, ja nigdy tego nie robiłam i nie umiem - ale też chętnie poopatrzę). Jakoś nie zrealizowałam pomysłu, ale teraz chyba do niego wrócę i pomknę najpierw na bazarek. A tak z ciekawości - po co Tobie taki cały ptak? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: gdzie kupic 11.09.11, 14:47 > A tak z ciekawości - po co Tobie taki cały ptak? zeby potrenowac patroszenie Odpowiedz Link Zgłoś
minnie_su Re: gdzie kupic 11.09.11, 14:49 > > A tak z ciekawości - po co Tobie taki cały ptak? > > zeby potrenowac patroszenie bedziesz sie przekwalifikowywac na rolnika? po tym niedawnym watku o dotacjach... Odpowiedz Link Zgłoś
minnie_su Re: gdzie kupic 11.09.11, 14:50 skubanie musialabys wtedy tez potrenowac... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: gdzie kupic 11.09.11, 14:51 skubanie sobie odpuszcze mam i bez tego wystarczajacy syf w mieszkaniu Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: gdzie kupic 11.09.11, 14:50 ech wlasna ziemia to mi sie od zawsze marzy moze kiedys Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: gdzie kupic 11.09.11, 15:27 kozy koniecznie bym miala we wlasnym gospodarstwie kury kaczki gesi i 3 rasy krow Odpowiedz Link Zgłoś