Dodaj do ulubionych

Kozaczki Wojtyłko czy Sunway?

22.09.11, 10:42
Ktoś kupował dzieciom? Jakieś doświadczenia?

Koleżanka miała 2 pary bucików Sunway i chwali(ale nie zimowe).

w 3mieście nie ma sklepu z tymi butkami (albo nie udało mi się znaleźć).

Moje dziecko ma wysokie podbicie, nie chcę znowu kupować butków Ecco(3 para w tym roku). Do Bartków jestem zrażona - miał w zeszłym roku przez miesiąc, masakra z zakładaniem.
Obserwuj wątek
    • koza_w_rajtuzach Re: Kozaczki Wojtyłko czy Sunway? 22.09.11, 12:22
      też jestem ciekawa opinii. Na allegro są bardo tanio te buciki i na zdjęciu wyglądają całkiem fajnie.. Moja córka miała kiedyś sandałki Sunway i byłam bardzo zadowolona, no, ale kozakami doświadczenia nie mam.
      • pelczarka Re: Kozaczki Wojtyłko czy Sunway? 22.09.11, 12:37
        Moja córka miała Wojtyłko
        allegro.pl/ocieplane-kozaki-kozaczki-wojtylko-roz-28-i1810324051.html
        I byłam z nich bardzo zadowolona, ale w drugim roku użytkowania rozkleiły się podeszwy, co mnie nie zmartwiło, bo noga rośnie. Wyglądały ładnie, przylegały do łydki.
        • agusiagda Vi-gga-mi 22.09.11, 12:43
          dzięki za opinię smile

znalazłam jeszcze Vi-gga-mi tongue_out też mają znaczek zdrowej stopy. mały wybór na ich stronie(bucików zimowych).
          ale są skórzane tongue_out
          • agusiagda Re: Vi-gga-mi 25.09.11, 23:02
            może jeszcze ktoś?
    • marika012 Re: Kozaczki Wojtyłko czy Sunway? 26.09.11, 10:58
      Moja córa miała w zeszłym roku kozaczki sunway. Miały byc na chwilę za nim nóżka dorośnie do kozaczków pewnej znanej firmy. Młoda przechodziła w kozaczkach sunway całą zimę. Leciutkie, elastyczne, nóżka ciepła, sucha. Tych drugich córa nie chciała nosić bo były sztywniejsze.
      Na allegro identyczne kosztowały 79 zł + przesyłka. Ja kupiłam na targu w ich stałej targowej cenie za 40 zł wink Niezłe przebicie na allegro.
      • agusiagda kozaczki Sunway w 3mieście? 27.09.11, 21:32
        niestety nie mam bladego pojęcia, czy można je kupić gdzieś w sklepie stacjonarnym w 3mieście sad

Importer też nie wie sad

chętnie bym kupiła tu na miejscu wink zamiast przez Allegro lub stronę-sklep importera uncertain
        • aneksis85 Re: kozaczki Sunway w 3mieście? 27.09.11, 22:12
          Ja bardzo polecam kozaczki firmy SUPERFIT ! Kupiłam ostatnio dla synka nowe na Allegro za 150 zł. (łącznie z przesyłką pobraniową !!!) i jestem mega, mega zadowolona smile
          Raz... są to kozaczki bardzo solidne, dwa... że z gore-texem, czyli nieprzemakalne (a testowałam dodatkowo więc mam pewnośc), trzy... bardzo ciepłe (gruby wełniany kożuszek w środku), no i cztery...mój syn ma wyskokie podbicie a one wkładają się bez najmniejszego problemu, dodatkowo 'języczek' jest łączony więc nie ma żadnych szansz, że jakiś snieg dostanie się do wnętrza buta smile
          Wiem, że na Allegro ceny wahają się miedzy 200 a 350 zł ale może poszukaj gdzie indziej (nie wiem jakieś sklepy internetowe, outlety), bo powiadam ... naprawdę warto smile
          • puellae_2007 Re: kozaczki Sunway w 3mieście? 28.09.11, 09:21
            Raz w życiu mielismy kozaczki Wojtyłko. Młody miał w pewnym okresie szeroką stopę i wysokie podbicie, był problem z butami i "na chwile" kupiliśmy te bo pasowały po prostu . Totalna porażka, spruły się na szwach po tygodniu, sztywne, lekkie to fakt, jeśli chodzi o ciepłotę to narzekać jakoś za bardzo nie mogłam, ale temp. w granicach zera wtedy były....Generalnie nie polecam. Wyrzucone jak dla mnie pieniądze.
            • agusiagda Re: kozaczki Sunway w 3mieście? 09.10.11, 22:49
              nikt nie widział bucików tej firmy w trójmiejskich sklepach?
    • beata77_77 Re: Kozaczki Wojtyłko czy Sunway? 11.10.11, 13:02
      Kupiłam kozaczki Sunway synowi w ubiegłym tygodniu. Zamówiłam na allegro u Sprzedawcy Kolibabuty (teraz ma on wyprzedaż butów zimowych). Nie zdążyliśmy ich przetestować. Syn po przymierzeniu nie chciał jednak ich zdjąć, są miękkie, całe ocieplane kożuszkiem w środku, zapinane na 3 rzepy. Wydają się być super, czy się sprawdzą, tego jeszcze nie wiem. Zaryzykowałam (myśląc o pogodzie suchej, powyżej 5 stopni na plusie) bo cena mnie zachęciła: 46,97 złotych. Jaklo drugie kupiłam śniegowce Super Gear (u tego samego sprzedawcy, więc za jedną przesyłką). Śniegowce akurat znam i polecam, w ubiegłym roku mieliśmy takie same, sprawdziły się, nie przemokły, nóżka syna zawsze była sucha i ciepła. Za obie pary z przesyłką zapłaciłam 120 złotych.
      • agusiagda Re: Kozaczki Wojtyłko czy Sunway? 23.10.11, 11:48
        a te buty Super Gear dobrze się zginają? (chodzi o podeszwę)
    • asia_i_p Re: Kozaczki Wojtyłko czy Sunway? 23.10.11, 12:38
      Miałyśmy błękitne kozaczki Sunway. Nóżka ciepła i sucha. Czubki zdarły się bardzo prędko i ładnie nie wyglądały, ale wciąż nie przemakały. Nie awanturowałam się, bo po kupieniu na wyprzedaży skórzanych butów za 30 złotych nie będę się kłócić o estetykę.
      Te z Wojtyłki też są skórzane?
      • agusiagda Re: Kozaczki Wojtyłko czy Sunway? 28.10.11, 12:06
        niestety Wojtyłko podobnie jak 90% Sunwayów są z eko skóry. (jak napisał mi importer - skórzane są tylko ozdobne kółka i paski w bucikach takich jak te: allegro.pl/trzewiki-ocieplane-sunway-326-oliwka-r-26-i1889660009.html

chociaż jeden sprzedawca wystawia je jako skórzane(zwróciłam mu na to uwagę)

dopytywałam i męczyłam Importera wink bo były różne opcje w różnych miejscach (sklepy internetowe, aukcje) - skóra ekologiczna łączona ze skórą naturalną, skóra naturalna, skóra ekologiczna, skóra naturalna łączona z ekologiczną(dla mnie to wskazuje na większość skóry naturalnej).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka