monika121975 03.10.11, 09:15 Na typowo dziecięce się buntuje, że to dla małych dzieci, na dorosłe jeszcze za mała, te wszystkie w fikuśnych bajkowych butelkach wysuszają strasznie skórę. A Wasze 8latki czym się myję? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: żel do mycia dla 8latki 03.10.11, 09:25 wszyscy używamy tych z linka,rozne rodzaje jakie akurat uda sie kupić, wydajne ,nie wysuszają, sliczne zapachy i cena tez fajna od 5-7 zł za duża butelke. www.ziaja.com/offer/kosmetyki_1/cialo_1/pod_prysznic.html Odpowiedz Link Zgłoś
kinas3 Re: żel do mycia dla 8latki 03.10.11, 09:26 Moja używa normalnych żeli dla dorosłych Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: żel do mycia dla 8latki 03.10.11, 10:19 Moja się nie buntuje - używa żeli dla niemowląt i dzieci, bo takie kupuję pod kątem najmłodszego. Ale może jeśli Twoja córka ma problemy z suchą skórą to spróbujcie żeli do skóry atopowej - Emolium, SVR..., lub innych - nie zawierają mydła, są w "dorosłych" opakowaniach i na pewno będą lepsze niż zwykłe żele pod prysznic dla dorosłych Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: żel do mycia dla 8latki 03.10.11, 10:47 Do suchej skóry warto wypróbowac aptecznych, jak mama_pyzuni radzi. My uzywamy różnie: od niemowlęco-dziecięcych, np. aktualnie Johnson's head to toe, przez apteczne i ekologiczne (np. ostatnio niedrogi Alterra z Rossmanna), po zwykłe dorosłe (te najrzadziej). U mnie jest tak, ze np. na wyjazdy biore jeden żel dla siebie i dzieci, czasem jest to mój, częściej ten dziecięcy. Skoro mama tez uzywa, to dzieciom nawet nie przyszło na myśl się buntowac Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: żel do mycia dla 8latki 03.10.11, 18:39 Uzywa tego, co ja. Ostatnio zwykle Eris albo Ziaja. Odpowiedz Link Zgłoś
monika121975 Re: żel do mycia dla 8latki 03.10.11, 20:14 Córka skóry atopowej nie ma, ale po tych "bajkowych" mydłach bardzo jej się wysusza. Emolium/oilatum odpada, bo tego używam dla noworodka aktualnie więc podpada pod kategorię dla dzidziusiów. Dzięki za przypomnienie o poczciwej Ziai - spróbujemy Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: żel do mycia dla 8latki 03.10.11, 20:33 Moja 8-latka używa tego, co my czyli żelu pod prysznic z Corine de Farme (w drogeriach Natura i Auchan) po 11 zł za wielką butlę z pompką. Emulsja nie zawiera parabentów i ma 95% naturalnych składników, odkąd jej używamy znacznie poprawiła nam się skóra. Ziaja też ok zwłasza emulsja kremowa kozie mleko. Odpowiedz Link Zgłoś