Dodaj do ulubionych

Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie?

12.10.11, 21:42
Jakos mam problem z zakupem stroju na WF dla mojej 9-latki. W zeszłym roku córka miała jedne spodenki z Allegro (ujdą, ale troche za sztuczne jak na mój gust, a miała byc 100% bawełna), a drugie z Kappahl, ale jeszcze z rozmiarówki do 128 (takie ciut dłuższe, nad kolanko, bardzo fajne, teraz nosi mlodsza siostra). Koszulki miała z cubusa, i nawet powloklam sie do Blue City w Big Smile Day, ale akurat białe koszulki były tylko z dł. rekawami.
Teraz koszulki mam upatrzone w Kappahl (o ile sa w naszych sklepach), i pewnie w weekend kupię, ale problem mam ze spodenkami. Musza być czarne lub granatowe, najlepiej nie takie mega krótkie, a juz na pewno nie mega krótkie w połączeniu z bardzo szerokimi nogawkami, bo majtki wtedy widać sad
W akcie desperacji zaczęłam nawet pytac w sklepach sportowych typu adidas, Nike - tez nie ma.

Gdzie Wy kupujecie stroje na WF dla dzieci. Szukam rozmiaru 134-140, może 146 jak małe.

W decathlonie byłam i nic dla nas nie znalazłam.
Obserwuj wątek
    • pelczarka Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 12.10.11, 22:24
      Ja ostatnio kupiłam w Tesco białe podkoszulki polo dla dziewczynki z ładnym kołnierzykiem za 7,50. Bardzo jestem z nich zadowolona.
      • agni71 Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 12.10.11, 22:30
        Polo odpada, maja byc zwykłe koszulki bez kołnierzyków. A spodenki jakie macie i gdzie kupione?

Może ktos jeszcze cos podpowie, w sob. jadę na zakupy z Avanti i chcę przy okazji poszukac tych nieszczęsnych spodenek.
        • aagulek Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 12.10.11, 22:38
          na allegro poszukaj
          • a-e-p Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 12.10.11, 23:06
            W H&M jeszcze chyba w lecie były spodenki bawełniane w roznych kolorach, w tym czarne. Nie wiem tylko czy jeszcze sa w sprzedazy. Mamy, polecam.
            Tshirt biały gładki mamy tez z H&M LOGG, bawełniany, taki dłuzszy (nie do pepka) - kupiłam we wrzesniu.
        • majarzeszow Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 05:48
          z koszulka nie bylo problemu, kupilam biala w H&M. ale spodenki kupilam rewelacyjne i tanie (14 zł) na allegro. sa bawelniane, nie ma w nich sztucznosci, miłe i przyjemne w dotyku. fajnie sie piora, a piore je co tydzien, jak dostaje z powrotem ze szkoly do wyprania na weekend.
          tylko nie wiem, czy tu moge podac sprzedawce, jak cos, to pisz na zjaba@wp.pl

ma rozmiary powyzej 134. ja kupilam 134 dla synka ponad 7 letniego i sa w sam raz, szczuple w pasie. dla dziewczynek tez ma.
          • agni71 Re: do majarzeszow 13.10.11, 07:56
            Ja mam spodenki z Allegro takie:

allegro.pl/dysia-szorty-spodenki-gimnastyczne-w-f-xl-128-134-i1861036720.html
            Jeśli masz jakies inne i jestes zadowolona, to podaj link, proszę.
            • majarzeszow Re: do majarzeszow 13.10.11, 09:57
              ja mam od tego sprzedawcy
              allegro.pl/listing.php/user?category=89514&us_id=3861933
              a konkretnie te:
              allegro.pl/spodenki-gimnastyczne-dla-chlopcow-rozm-140-i1841126298.html
              • agni71 Re: do majarzeszow 13.10.11, 10:04
                Dzięki, widzę, że mają tez dziewczęce, chyba skusze się na zakup u nich.
    • koza_w_rajtuzach Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 06:47
      Akurat moja córka w zerówce nosi na gimnastykę jakieś normalne krótkie spodenki, które nosiła w lecie, ale takie granatowe, bawełniane są w Textil Market. Całe mnóstwo jest tam właśnie takich spodenek.
      • krasulas Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 07:13
        A my nosimy na zmianę 2x getry (za kolano) z Decathlonu oraz jakieś klasyczne geterki z zapasów szufladowo-letnichsmile
        W D. są 2 modele krótkich spodenek - jedne przymarszczane pod pasem, typowo dziewczęce i krótkie (cena ok. 49zł), drugie córka mierzyła chyba chłopięce (nogawka szeroka). Reszta to getry Domyos (i takie mamy) oraz długie spodenie zakańczane troczkiem (z tych cieńszych, też posiadamy).
        Sama kiedyś pytałam o strój na w-f i ciężko było... Spodenki na allero jakoś mnie nie powaliły. W sklepach firmowych wyboru nie było, a ceny jednak za wysokie. aaaa moje znajome kupiły coś-tam na bazarkach i chwalą - ja nie szukałam.
        Koszulki mamy z H&M i Lindex'u - ale wszystko do 128cm...
        pzdr
    • asia_i_p Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 07:14
      W sklepach, które mają dużą ofertę polskich firm - zazwyczaj małe, osiedlowe sklepy albo duże z taką ofertą. Wiem, że były tam takie getrowate spodenki Mariquity i trochę no name'ów i zwykłe białe podkoszulki. We Wrocławiu to jest np. Astra, nie mam pojęcia, gdzie można to kupić w Warszawie - ale patrząc po ofercie w trzebnicy, jest szansa, że będzie w jakiejś z mniejszych podwarszawskich miejscowości. Najlepsze dresowe spodnie mam z małego sklepiku w Trzebnicy - są idealne w pasie (sieciówki zazwyczaj za szerokie), granatowe, z dobrej bawełny.

No i są na stronie Next:
      www.nextdirect.com/pl/en/shopping/girls/schoolwear/11/
      Piękne to to nie jest, ale przynajmniej konserwatywne do bólu wink.
      • gosjana Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 08:04
        Rzeczywiście, nie jest łatwo ze strojem dla dziewczynki...
        mojej kupiłam na wyprzedaży czarne legginsy przed kolano Wójcika, bardzo dobrze leżą i są super jakości a koszulki mamy sprawdzone z Primarka, kupuję (jak są) 2 pack-i za ok 15zł na allegro, syn nosił przez cały ubiegły rok, dobra bawełna i szwy się nie przekręcają
    • agni71 Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 08:02
      dziewczyny, dziękuje za odzew.

Textil Market - nie kojarzę, moze nie ma w Warszawie?

decathlon - to co ogladałam było za szerokie w pasie albo za krótkie (takie właśnie bardzo króciutkie i bardzo szerokie nogawki, blee), albo totalnie sztuczne.

Z nexta boje sie zamawiać na odleglośc, bo nie trafiam z rozmiarem. Spodnie z Next zawsze były dla moich dzieci za szerokie. Nie zaryzykuję.

W sumie, że tez ktos w sieciówkach nie pomysli i razem ze strojami galowymi nie zaproponuje juz we wrzesniu szerokiej gamy strojów gimnastycznych dobrej jakości, w różnych fasonach i szkolnych kolorach?

Jeszcze zajrzę do lokalnego sklepiku, gdzie oprócz chińszczyzny mają tez polskich producentów, tylko nie wiem, czy sprzedaja w ogóle ciuszki w większych rozmiarach?
      • koza_w_rajtuzach Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 09:41
        > Textil Market - nie kojarzę, moze nie ma w Warszawie?

Rzeczywiście nie ma. To taki sklepik odzieżowy, polska odzież tam króluje i tam jest całe mnóstwo spodenek właśnie takich typowych na gimnastykę, jeśli dobrze kojarzę, to chyba po 11 zł. Jakby co, to tutaj jest wykaz sklepów www.textilmarket.pl/sklepy-18.html
    • pettit_grenouille Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 08:43
      Moja córka ma takie z decathlona
      https://www.decathlon.com.pl/products-pictures/250/gd-asset_45396618.jpg
      Bardzo je lubi, ma już trzecie. Jedyna wada, że są trochę za szerokie w pasie, ale nie na tyle, aby jej spadały z pupy. Do tego biała koszulka z H&M taka bardziej wycięta pod szyją. Nie lubi koszulek wysoko pod szyję, polo itp
      Na zamianę wykorzystuję letnie bawełniane spodenki lub legginsy przed kolano.
      • verona27 Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 09:52
        My też mamy bialą podkoszulkę i granatowe spodenki (taki wymóg szkoły..!) z decathlonu i sa ok.
        • agni71 Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 09:57
          U nas, niestety, te z Decathlonu nie pasują. Za szerokie.

W ostatecznosci kupie te z allegro od uzytkownika Dysia, czy jakos tak. Nie sa idealne, jesli chodzi o jakośc materiału, ale po roku uzytkowania nie spruły się, nie podziurawiły, i fason mają odpowiedni....

tak mi jeszcze przyszlo na mysl, a moze w M&S mają cos takiego, byl ktos ostatnio w tym na Marszałkowskiej?
          • mielin Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 10:04
            Wczoraj byłam w M&S, jest dużo nowego towaru, ale najwięcej dla średniaków do 6-7 lat. Jak wiesz mam córcię 6> lat i nie patrzyłam na większe rzeczy. Jest ciągle -20% na rzeczy dla dzieci. Dużo jest też "spadów"smile z lata, może coś znajdziesz na WF?
            • agni71 Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 10:15
              Cos czuje, ze sobota będzie pracowita, bo chcę zajrzec do Klifa, Arkadii, Złotych Tarasów i M&S oraz C&A przy Marszałkowskiej. Mam jeszcze namiar na sklep z torebkami przy Marszałkowskiej, ale to juz chyba odłożę na inną okazję.

mielin, zrobie jeszcze straszna prywatę, ale szukam dla najmlodszej (5 lat) córki welurowych spodni do przedszkola i albo nie ma (liczyłam na Cubusa), albo za szerokie w pasie, albo za drogie (widzialam fajne w Mothercare ale za 69 zł!). Nie masz przypadkiem do sprzedania po córci?
              • mielin Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 10:28
                Raju!, ten twój sobotni plan nie do zrobieniasmile, ja jednorazowo mam dosyć po max. dwóch galeriach jednego dniasmile)))

Spodenki z weluru najlepsze są z Kappahl, moja młoda nosi jednak tylko spódniczki, dresów nie cierpię i ona to uznajesmile W tym temacie zatem Ci nie pomogę. Pamiętam jak za poruczeniem forum obkupiłam się w spodenki dresowe jak młoda szła do przedszkola i wszystko musiałam zaraz potem sprzedać na Allegrosad bo ani razu! ich nie założyła.
                • agni71 Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 10:32
                  Da radę, spoko smile Juz tak robiłam. Grunt to właściwa kolejność. I do tego nie jadę samochodem smile

• mielin Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 10:31
      A w Smyku patrzyłaś, oni mają dużo rzeczy do szkoły. A ich dresiki wąskie są że hej!
      • agni71 Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 10:34
        Na Smyka liczyłam, bo mam stamtąd fajne wąskie spodnie kupowane dla starszych córek, ale 2 tygodnie temu nic nie znalazłam. Ale na pewno tez zajrzę przy okazji.
        • anyx27 Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 13.10.11, 12:30
          Ja w next w dziale schoolwear, za koszulkę wychodzi mi ok. 12zł, za spodenki 25zł.

https://cdn.next.co.uk/COMMON/Items/Default/Default/ItemImages/HeroSearch/378254.jpg

https://cdn.next.co.uk/COMMON/Items/Default/Default/ItemImages/HeroSearch/441697.jpg
    • natalek79 Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 20.09.13, 19:13
      Moje dzieci zajęć sportowych mają ogrom, więc i strojów tona zawsze do kupienia, bo zmiana codziennie wink Póki co nie ma wymogu co do kolorów, więc luz. Dlatego córka zwykle donosi spodenki typu legginsy 3/4 i krótkie po lecie. Nie lubi typowych krótkich spodenek gimnastycznych. Z t-shirtami to już różnie bywa. Zwykle kupuję w H&M, bo tanie i w C&A, bo też cena rozsądna i bawełna świetna. Zerknij na internetowy np. dziewczęce z dodatkiem elastanu , ale 100% bawełny kupiłam dla niej ostatnio zwykłe, gładkie t-shirty C&A tyle że na chłopięcym i są ok. Kolekcję szkolną z tradycyjnymi zestawami na w-f widziałam niegdyś w 5-10-15.
    • natalek79 Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 20.09.13, 19:19
      znalazłam 5-10-15 ale nie wiem jak tęgość i jakość, bo dawno tam nie kupowałam. Może stacjonarnie jeszcze by coś mieli rozsądnego?
      • jzabro Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 20.09.13, 19:42
        Białe T- shirty kupowałam polskiej firmy Happy Kids w Textil Markecie- kosztowały kilka złotych, nie pamiętam już dokładnie, ale około 4-6zł. Mam też białe T- shirty z Reala w podobnej cenie.
        • agni71 Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 20.09.13, 20:06
          Dziewczyny, to wątek sprzed 2 lat wink

Chociaz z koszulkami nie tak łatwo. Córki wolą takie luźniejsze i jednej ostatnio kupiłam chlopięcą w Smyku, dziewczęce były mocno pasowane i opięte (większe były dłuższe, nie szersze). Mamy tez z Kappahl i H&M, ale skręcają się szwy (w rozmiarówce do 128 nie ma takiego problemu, nie wiem, dlaczego nie potrafia tej jakosci utrzymać na dziale dla starszych). Spodenek legginsów u nas nie mozna, muszą byc luźne krótkie albo długie. Dziewczyny noszą spodenki z Allegro jakies polskie, ze Smyka krótkie szorty, równiez krótkie z Go Sportu (ich marka) i dresy z C&A. Koszulki z C&A jakos nam nie pasują, te dla starszych dziewczynek sa przeważnie bardzo szczupłe w biodrach.
          • sylki Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 20.09.13, 20:35
            decathlon
    • barbie09.07 Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 21.09.13, 10:12
      sklep 5-10-15
    • aneea Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 25.10.16, 15:00
      Ja kupuję w Decathlonie – zwykłe spodenki granatowe z bawełny + biały t-shirt.
      www.decathlon.pl/spodenki-fitness-id_8325240.html
      www.decathlon.pl/koszulka-fitness-krotki-rkaw-dla-dzieci-id_6171359.html
    • bbkk Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 25.10.16, 15:19
      Markowe hehe. No 7latek na bank w takich musi cwiczyc na korytarzu wink
      • gosjana Re: Spodenki i koszulki na WF - gdzie kupujecie? 25.10.16, 17:53
        koszulki - Kappahl, sprawdzone od kilku lat, na dół - legginsy do kolan Declathon
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka