Dodaj do ulubionych

Lekka spacerówka, która wejdzie do seicento?

28.05.04, 16:04
Mam porządną spacerówkę Quinny Formula, ale potrzebuję czegoś lekkiego,
wygodnego, co mogłabym zapakować do Seicento bez odkręcania kół. Najlepiej
też aby taka spacerówka miała przedni pałąk i rozkładała się, aby dziecko
sobie wygodnie pospało (mała ma 9 miesięcy). Czy istnieje takie cudo???
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Lekka spacerówka, która wejdzie do seicento? 28.05.04, 17:30
      Hej,
      zmierz szerokosc i dlugosc bagaznika, to ci napisze, co wchodzi w gre.
    • kajoa Re: Lekka spacerówka, która wejdzie do seicento? 28.05.04, 17:56
      Witam. Do Seicento bez problemu wchodzi Inglesina Max. Wypróbowałam to przez
      prawie 2 latasmile
    • dada61 Re: Lekka spacerówka, która wejdzie do seicento? 28.05.04, 18:54
      Witaj
      Napewno do fiacika miesci sie tempo light oraz handy sa to wozki ABC-design.
      spelniaja wszystkie kryteria przedstawione przez ciebie.
      pzdr
      • pinik Re: Lekka spacerówka, która wejdzie do seicento? 28.05.04, 20:25
        Z tych trzech wozkow (wszystkie mialam) uwazam tempo light za zdecydowanie
        najlepszy! Wygodny i duzy dla dziecka i swietnie sie prowadzi.
    • pinik Re: Lekka spacerówka, która wejdzie do seicento? 28.05.04, 21:24
      Leciutka i mala po zlozeniu (a takze rozlozeniu) jest tez bebe confort allegro
      plus (moj 15-to miesieczny synek moze w nim nadal wygodnie lezec. fakt, ze
      wielki nie jest).
      • pia_ Re: Lekka spacerówka, która wejdzie do seicento? 31.05.04, 10:02
        Bardzo dziękuję za propozycje: wszystkie wymienione wózki pooglądam, chociaż
        Bebe Confort sobie chyba daruję, bo moje dziecko w wieku 9 miesięcy ma wymiary
        1,5 rocznego malucha (jest straaasznie długa).
        • pinik Re: Lekka spacerówka, która wejdzie do seicento? 31.05.04, 12:46
          allegro wcale nie jest takie male dla dziecka (wg. mnie...)
          • pia_ prośba do Pinik 31.05.04, 13:15
            Myślę, że Tempo Light to jest to czego szukam, a ponieważ szukam koniecznie
            czegoś używanego (mąż się wściekł, że mamy Quinny Formulę za ciężkie pieniądze,
            a ja chcę kupować następny), to znalazłam tanią, używana spacerówkę ABC Design -
            tylko nie wiem jaki to model (mam nadzieję, że to Tempo tylko w starszym
            wydaniu i w okropnej niestety tapicerce). I w związku z tym mam prośbę, abyś
            zobaczyła, czy to ten model!
            www.allegro.pl/show_item.php?item=25990095
            Z góry dziękuję
            • eszulczewska Re: prośba do Pinik 31.05.04, 14:08
              To ja już bym wolała kupić nowy BabyDreams Travel za ok. 250zł...
              Podobne do niego to:
              - Inglesina Swift (ok 400zł)
              - Chicco London (ok 380zł)

W sobotę miałam przegląd wszystkich powyższych.

Ewa
            • joana123 Re: prośba do Pinik 31.05.04, 14:13
              hej,niestety ten model to właśnie HANDY PLUS,a moze zainteresuje Cię to:
              www.allegro.pl/show_item.php?item=25976881
              ja mam ten wózeczek od miesiąca i jestem baardzo zadowolona,idealny na sklepowe
              wyjazdy,a i na plaży nieźle sobie poradził.pozdrawiam J.
              • pia_ Re: prośba do Pinik 31.05.04, 15:15
                Też już się niestety zorientowałam, że ten model ABC to Handy Plus, a ponieważ
                potrzebuję jednak wózka nie tylko na zakupy, ale przede wszystkim na spacery
                (niania będzie wozić małą na spacery do parku, do miasta, aby dziecko nie było
                całkiem "wsiowe" i zobaczyło coś innego, a nie tylko pole, las i łakę wink, to
                bardziej skupię się na trochę "solidniejszych" wózkach, bo długa drzemka, to
                jest to, co moje dziecko lubi najbardziej. A jaka jest różnica pomiędzy
                systemem składania teleskopowym, a parasolką? A może ktoś ma do sprzedania
                używany ABC Design Tempo Light, bo ten model najbardziej spełnia moje wymagania?
                • pinik Re: prośba do Pinik 31.05.04, 21:45
                  a moglby byc granatowo-pomaranczowy tempo light w b. dobrym stanie? Za 110 euro
                  (juz z przesylka do PL) moglabym cie ew. taki zalatwic.
                  • pia_ Re: prośba do Pinik 01.06.04, 10:08
                    Bardzo dziękuję za propozycję, ale 110 euro to dla mnie za wysoka cena (bo mnie
                    w domu zlinczują), a u znajomego w sklepie mogę ten model, oczywiście nowy
                    kupić ze zniżką za 700 zł. Będę szukała czegoś tańszego, a w ostateczności moze
                    zdecydyję się na tę gorszą wersję ABC (sprzedajacy spuścił mi cenę na 200 zł z
                    wysyłką). A Jak Tobie testował się model Handy Plus, w odniesieniu do wygody
                    dziecka (szczególnie przy spaniu)?
            • pinik Re: prośba do Pinik 31.05.04, 21:44
              Hej,

nie! to handy plus! dzis taki prawie nowy poszedl za 33 euro..

cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3726346483&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&rd=1
    • agusiah Re: Lekka spacerówka, która wejdzie do seicento? 31.05.04, 14:59
      Nie wiem jak do seicento, ale do tico wchodzi Baby Dreams Walker - bardzo
      polecam.
      A.
    • coronella Re: Lekka spacerówka, która wejdzie do seicento? 31.05.04, 16:07
      Hej! Teleskopowo składa się większość tych solidniejszych parasolek-spacerówek.
      Polega to na tym, że wpychasz jakby wózek. Wszystkie cztery koła sa po jednej
      stronie, wózek często sam stoi po złożeniu. Niestety, wózek składa się za
      pomocą dwóch rąk,i nogi, a więc odpada składanie wózka z dzieckiem na ręku.

Wyjatkiem jest Inglesina Zippy, którą można złozyć jedną ręką. Jest to bardzo
      fajny, wygodny, dobrze resorowany wózek, wielokrotnie tu polecany. Nie wiem
      skąd jestes, ale w Łodzi widziałam w sklepie jedem egzeplarz za 850 zł, to
      bardzo dobra cena!!

Nie wiem czy Zippy kupisz uzywany, bo jest stosunkowo młodym modelem. Poprzedni-
      Max- juz wyszedł z produkcji, ale nadal można kupić zar.ówno nowe jak i
      własnie uzywane po dobrej cenie. Max ma całą rączkę, dobre resory, szerokie
      siedzisko. Składa sie teleskopowo- czyli wsuwając wózek, ale już nie tak łatwo
      jak Zippy.

Z innych parasolek ja bym poleciła Chicco Trecking lub Training. Mało jest tu o
      nich, a ja uważam je za bardzo udane wózki. Szczególnie trecking,
      www.allegro.pl/show_item.php?item=25848248
      Ma regulowane resory, bardzo szerokie siedzisko, raczki obrotowe,ten z allegro
      o ile dobrze poznaję, ma 2 częściowa budę- czyli możesz latem odpiąc jej tylna
      część, zostawiając jakby daszek. Folia p-deszcz w budzie, u mnie (mam chicco
      pick up) sprawdza się rewelacyjnie!!! A głównie zakładam ja by chronila małą od
      wiatru!
      Jesli chodzi o chicco, jest jeszcze jeden plus- firma ma rewelacyjny serwis!!
      oddawałam swój wózek 2 razy i zawsze byłam super zadowolona!!

Z innych wózków- Peg Perego Pliko, i z Polskich Baby Dreams. Te ostatnie
      polecam, wiele osób jest z nich bardzo zadowolonych, a ceny przystępne.

Parasolki składane jak parasolki to np. Bebe Comfort Allegro. Małe, lekkie,
      składaja sie łamiąc w pół. Kółka są rozdzielone, po 2 na górze i na dole, i nie
      stoją same. Za to sa małe, lekkie, czasem mają pasek do noszenia na ramieniu.
      Ale takie wózki sa dla 9 miesięczniaka za dorosłe, szczególnie gdy w grę
      wchodza dłuższe spacery.

Noo, rozpisałam się smile
      • pia_ Re: Lekka spacerówka, która wejdzie do seicento? 01.06.04, 09:49
        Bardzo dziękuję za tak wyczerpujący opis, szkoda, że nie zabrałam się do
        szukania tego wózka kilka dni wcześniej, bo w piątkowej gazecie dziewczyna
        sprzedawała Chicco Tracking w idealnym stanie za 290 zł, ale już niestety to
        jest nieaktualne sad(
    • wanda102 Re: Lekka spacerówka, która wejdzie do seicento? 31.05.04, 22:37
      hej pia
      pinki pisze, ze na ebay tempo kosztuje okolo 110 euro.
      Zobacz w www.tanimarket.pl tam ten wozek kosztuje 699 zl masz nowy wozek plus
      gwarancje, czego nie dostaniesz przy wozku z ebay.
      pozdr
    • pia_ KTO COŚ WIE NA TEMAT INGLESINY JET KID??? 01.06.04, 12:49
      Dostałam taką propozycję i muszę się szybko zdecydować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka