Dodaj do ulubionych

Gra planszowa dla 8-letniej dziewczynki

16.11.11, 14:03
Muszę kupić upominek dla 8 letniej dziewczynki i w tym roku przyszły mi do głowy właśnie gry. Jest to bardzo inteligenta młoda dama a co roku prawie kupowaliśmy jej jakieś akcesoria dziewczęce lub dla lalek, w zeszłym roku dostała Safari Granny i była mega zadowolona. Czy gry typu Biznes/Gra w życie będą odpowiednie (w sensie ciekawe)??? Myślałam też o grze Pictureka i Rummikub. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • stokrootka1 Re: Gra planszowa dla 8-letniej dziewczynki 16.11.11, 14:29
      Moja 8-letnia córka dostanie w tym roku grę w życie. Czytałam tu sporo pozytywnych opinii i myślę że jej sie spodoba.
      Bardzo lubi monopol - my mamy monopol świat. Rummikub uwielbia. Chętnie do niej wracamy, córka gra na naszym poziomie, często nas ogrywa, a na pewno zaskakuje kombinacjami, jakie wymyśla. Sama wolę rummikub, bo rozgrywka jest krótsza niż w monopolu. Rummikub bardzo polecam, choć, czy u Was się przyjmie, zależy dużo od dziecka.
      • pinik Re: Gra planszowa dla 8-letniej dziewczynki 16.11.11, 15:07
        Rummikub jest super (uwielbiamy tez z mezem wieczorami w to grac).

Ja jeszcze polecam Carcassonne z pierwszym jej rozszerzeniem.
        • pinik Re: Gra planszowa dla 8-letniej dziewczynki 16.11.11, 15:07
          Aa, i jeszcze fajne sa robale!
    • formelka1 Gorąco polecam 16.11.11, 15:38
      Polecam, świetna zabawa dla całej rodziny, a i aspekt edukacyjny wpleciony smile
      Bitwa ortograficzna
      www.trefl.com/gry.php?prod_id=248
      • inx123 Re: Gorąco polecam 16.11.11, 19:01
        też polecam rummikub original....moja dostała na 6 - te urodziny i załapała po 3-ciej rozgrywce ale np jej kuzyn dostał na 7 - me zaraz kończy 8 lat i dalej nie bardzo mu idzie wink...gra dobra dla dzieci, które lubią cyferki i potrafią liczyć smile.....dodatkowo - monopol, farmera, czy owczy pęd a nawet scrabble wink.....
        • azalka2 Re: Gorąco polecam 16.11.11, 19:45
          Z gier polecam:
          Blocus
          Super farmer
          Animalia
          Mondo
          Ubongo
          Pędzace Żółwie
          Wszystkie gierki posiadamy, gramy rodzinnie. Gra z nami młodszy syn, świetnie sobie radzi. dzieci bardzo chętnie graja, poniewaz widza, że rodzice to zapaleni gracze. U nas gry są na porządku dziennym. szczerze polecam zaproponowane tytuły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka