Dodaj do ulubionych

jakie polecacie książeczki świąteczne?

20.11.11, 00:40
ciepłe, rodzinne, MAGICZNE....- dla 5 i 9,5 latków
Obserwuj wątek
    • betaphos Re: jakie polecacie książeczki świąteczne? 20.11.11, 02:27
      Ja polecam tę merlin.pl/Goscie-na-Boze-Narodzenie_Sven-Nordqvist/browse/product/1,575053.html oprócz tego, że optymistyczna, to jeszcze pięknie ilustrowanasmile
      • blizniaki14 Re: jakie polecacie książeczki świąteczne? 20.11.11, 08:05
        Też mamy i uwielbiamy "Gości na Boże Narodzenie", "Ekspres polarny" też czytamy co roku. Dla 5 latka jeszcze może być "Franklin i prezent świąteczny".
        W tym roku na mikołajki kupiłam Koszmarny karolek i prześwietne święta, ale pewnie "ciepłe" nie będzie wink oraz dla młodszych opowiadania na 24 dni grudnia " A w wigilię przyjdzie niedźwiedź" i "Padington i świąteczna niespodzianka", dostaną je 6 grudnia, więc jeszcze nie wiemy czy są godne polecenia.
        Może być jeszcze "opowieść wigilijna".
    • afork Re: jakie polecacie książeczki świąteczne? 20.11.11, 09:03
      Piękne opowiadania Polskich pisarzy
      https://www.bajarka.pl/zasoby/images/ksiazkiedukacyjne/big/opowiadania_wigilijne_500.jpg
      • dammma Re: jakie polecacie książeczkii świąteczne? 20.11.11, 12:46
        A znacie Cecylia Knedelek i Boże Narodzenie- z okładki mi się spodobała -ha ha.
        Wczoraj tak przeklądałam Merlina, bo moja córcia, jak zbliża się okres świąteczny, to najchętniej oglądałaby same filmy i czytała bajki tylko świąteczne. W sumie sporo tego na rynku, ale jak w tym gąszczu książek wybrać właśnie coś ciekawego.
        Na Gości... też zwróciłam uwagę, te opowiadania też mnie zainteresowały. Sprawdzę zaraz pozostałe....
    • pia_ Re: jakie polecacie książeczki świąteczne? 20.11.11, 13:15
      Jedna z najpiękniejszych i najbardziej magicznych książek o świętach to dla naszej rodziny "Kiedy Święty Mikołaj spadł z nieba" Cornelii Funke. I dla 5 i dla 9 latka smile
      • inx123 do pia 20.11.11, 17:28
        Jedna z najpiękniejszych i najbardziej magicznych książek o świętach to dla nas
        > zej rodziny "Kiedy Święty Mikołaj spadł z nieba" Cornelii Funke

możesz mi napisać czy ta książka jest ilustrowana? smile
        • pia_ Re: do pia 20.11.11, 21:49
          Jest, ale ilustracje są czarno-białe.
    • paulara Re: jakie polecacie książeczki świąteczne? 20.11.11, 13:35
      Ja kupiłam dla swoich dzieci te książeczki, polecam:
      www.inbook.pl/product/show/64988/ksiazka-kiedy-swiety-mikolaj-spadl-z-nieba-cornelia-funke-ksiazki-literatura-dla-dzieci-i-mlodziezy-literatura-dla-dzieci
      www.inbook.pl/product/show/57421/ksiazka-kolysanki-i-lulanki-cd-natalia-safran-jacek-i-mikolaj-jaroszyk-ksiazki-literatura-dla-dzieci-i-mlodziezy-literatura-dla-dzieci
      www.inbook.pl/product/show/384948/ksiazka-magiczne-baletki-swieta-w-krainie-czarow-cd-darcey-bussell-ksiazki-literatura-dla-dzieci-i-mlodziezy-literatura-dla-dzieci
      • pia_ Tu jest taniej 20.11.11, 13:49
        www.nk.com.pl/kiedy-swiety-mikolaj-spadl-z-nieba/666/ksiazka.html
        czasem zdarzają się im egzemplarze nieznacznie uszkodzone za 10 zł, ale teraz już ludzie wszystko wykupili.
        • vegutka Re: Tu jest taniej 20.11.11, 17:41
          A macie może jakiś kod zniżkowy do NK?
    • ophelia78 tu dobry wątek na ten temat 20.11.11, 14:50
      forum.gazeta.pl/forum/w,16375,130426841,130426841,Czy_juz_o_nich_myslicie_.html
      • asikwikt a ja znalazlam 20.11.11, 20:40
        ja znalazlam dzisiaj ta ksiazkę:
        www.olesiejuk.pl/zobacz/single/swiateczne-opowiadania-krzysztof-m-wisniewski-tlum-1.html
        w ofercie Media Markt za... 16,90 pln - cena super jak na ksiazkę 416 stron opowiadansmile
    • aleksandra1977 Re: jakie polecacie książeczki świąteczne? 20.11.11, 21:03
      Boze Narodzenie Tupcia Chrupcia
      • pia_ Tupcio dla 9,5 latka? 20.11.11, 21:48
        Nawet 5 latek będzie znużony wink.
      • ursgmo Re: jakie polecacie książeczki świąteczne? 21.11.11, 12:55
        aleksandra1977 napisała:

> Boze Narodzenie Tupcia Chrupcia

Tupcio jest dla młodszych dzieci a nakład tej książki już niestety dawno się wyczerpał
    • malowanka06 Re: jakie polecacie książeczki świąteczne? 20.11.11, 22:22
      Opowieść Wigilijna
      Boże Narodzenie w BULLERBYN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka