Dodaj do ulubionych

depiator jaki?

30.11.11, 18:01
chciałabym sobie kupić ale zupełnie nie wiem jaki(model,marka) taki żeby szybko szło i nie za bardzo bolało.Kobietki poradźcie smile
Obserwuj wątek
    • 25marzka25 Re: depialator jaki? 30.11.11, 18:02
      oczywiście chodzi o depilator
    • 25marzka25 Re: depilator jaki? 30.11.11, 22:43
      co nikt nie używa?
      • pelasia_0 Re: depilator jaki? 30.11.11, 22:54
        Ja używałam, ale zaprzestałam. Niestety jakaś wrażliwa na ból byłam! A dodam, że dla mnie to było gorsze niż bóle porodowe smile Do tego miałam chyba jakieś uczulenie, bo nogi miałam w czerwone kropki, które nie znikały. Wyglądało to koszmarnie, że nie mogłam latem spódniczki włożyć uncertain Maszynki co prawda trzeba używać częściej, ale chociaż nie boli i nie mam na nogach czerwonych kropek. Aaa i jeszcze świetna jest pasta cukrowa, ale trochę za dużo czasu to zajmuje.
        No, ale pewnie są dziewczyny, które są zadowolone z depilatora. Może one Ci pomogą w wyborze modelu.
        • afroddytta Re: depilator jaki? 30.11.11, 23:07
          Ja używam już chyba ponad 10 lat, też na początku były podrażnienia, wrastające włosy, ale wszystko minęło. Kiedyś miałam brauna teraz mam Philipsa, kupowałam go 5lat temu, więc nie jestem super na bieżąco. Mój wygląda tak,nie znam modelu
          https://www.megamedia.pl/_p/23/depilatory-philips-hp-6492-00-p23544.jpg

Ma końcówkę schładzającą (nie potrzebuję z niej korzystać) plus dodatkowo taką łopatkę uderzającą (takie fioletowe ząbki widoczne). W moim modelu nie ma zawężenia do depilacji miejsc wrażliwych. W zestawie jest końcówka goląca.
          Jeśli często gdzieś wyjeżdżasz gdzie nie ma prądu to poszukaj takiej bezprzewodowej. Taki miałam poprzedni i było to wygodne, bo i pod namiot można było wziąć i w łazience też wygodniej.
          Im więcej pęset tym szybsza i mniej bolesna depilacja, ale do tego się trzeba niestety przyzwyczaić sad
        • jusstinna Re: depilator jaki? 30.11.11, 23:09
          Ja uważam, że najlepsze są brauny.
          Depilatory braun
          Wstyd się przyznać, ale używam depilatorów ponad 20 lat.
          Ważne, żeby depilator łapał nawet najkrótsze włoski, a ból to chyba niezależnie od modelu i firmy jest podobny.
          Dla mnie do wytrzymania, ale gorszy od depilacji woskiem, bo trwa dłużej.
          Głównie "robię" łydki, a uda mam bardziej wrażliwe, więc woskuję u kosmetyczki.
    • mazja4 Re: depiator jaki? 01.12.11, 08:39
      ja używałam depilatora bardzo długo i nawet kupiłam nowego brauna a później za jakiś czas zmieniłam na woskownice i jestem najbardziej zadowolona. tyle razy mnie namawiano, żebym od razu kupiła ale ja głupia wierna depilatorowi . teraz tylko żałuje , że tak długo się męczyłam.
      • pasik Re: depiator jaki? 01.12.11, 08:54
        zrezygnowałam z depilatora jakąś dekadę temu na rzecz woskowania lub masy cukrowej
        no i efekt zachowuje sie zdecydowanie dłużej.
        • jusstinna Re: depiator jaki? 01.12.11, 10:49
          Jest jedna przewaga depilatora nad woskowaniem, łapie króciusieńkie włoski.
          Do wosku trzeba jednak trochę zapuścić, a jak ktoś ma ciemne owlosienie to ciężko jest to znieść. ;P
        • stefa_ja Re: depiator jaki? 01.12.11, 11:23
          Braun - model w zależnosci od potrzeb.
          • patatajowa Re: depiator jaki? 01.12.11, 12:01
            moim zdaniem nie ma znaczenia firma, depilacja kazdym modelem boli jak chol... czy to z nasadkami chłodzącymi czy masującymi czy innymi wink
            kup sobie najzwyklejszy tani i sprawdz najpierw czy bedziesz w stanie to wytrzymac wink_

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka