Dodaj do ulubionych

bałagan w Tchibo

05.12.11, 13:29
no nie spodziewałam się...
kupiłam prawie tydzień temu szafę na przecenie i jakieś tam ubrania.
Płatność za pobraniem.
Następnego dnia dostałam maila o konieczności dokonania płatności za szafę, gdyż nie mogą jej wysłać za pobraniem a samą szafę wstępnie rezerwują mi na 7 dni. Ok, poszedł przelew za szafę.
Teraz okazuje się, że wysłali mi ubrania, za które sobie ściągnęli pieniądze z przelewu za szafę, na szafę już nie starczyło, więc mi przepadła (nie widzę już w ofercie), ja mam zapłacić kurierowi jak przyjedzie za ubrania (bo miała być płatność za pobraniem), jak firma kurierska przeleje pieniądze do Tchibo to saldo się wyrówna i zaczną realizować zamówienie szafy - ale o ile jeszcze będzie dostępna.
Pani na infolinii powtarza jak mantrę parę pięknych zdań na okrągło, dogadać się nie da kompletnie, jedynie każe pisać reklamację...

Miałyście kiedyś coś podobnego???
Obserwuj wątek
    • mama_pyzuni Re: bałagan w Tchibo 05.12.11, 15:23
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,130310683,130310683,Obsluga_klienta_w_sklepie_internetowym_Tchibo_.html
      Moja sprawa z zaginionym przelewem wyjaśniła się po dokładnie 28 dniach.
      Najgorsze, że nawet głupiego przepraszam nie sa w stanie powiedzieć, nie wspominając o innym zadośćuczynieniu (zniżka na kolejne zamówienie czy przesyłka gratis...
      Merlin był w stanie dać bony na zakupy tysiącom klientów, żeby tylko ich nie stracić, a Tchibo nie potrafi zachować się odpowiednio wobec pojedynczych osób
      • joggerka Re: bałagan w Tchibo 14.12.11, 19:09
        Ja zamówiłam kurtkę w sklepie internetowych Tchibo i czekam na nią od 17 listopada! Mimo, że dostałam już maila, że przesyłka w drodze...Szkoda gadać...jedyne pocieszenie, że wybrałam opcję za pobraniem. Rozumiem bałagan bezpośrednio przed świętami, ale nie w połowie listopada...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka