Dodaj do ulubionych

Doradzcie ktory laktator, prosze

14.12.11, 21:13
Jestem zdedcydowana (? wink ) na laktator reczny Aventu, ale nie wiem, ktory model.
SCF310/20 czy SCF310/12 ? Czy one faktycznie czyms sie roznia istotnym czy po prostu brac tanszy?
Obserwuj wątek
    • ania_kryszcz Re: Doradzcie ktory laktator, prosze 14.12.11, 21:21
      Ja mam ten pierwszy i polecam,jestem mamą karmiącą od 15 miesiecy i jak dotąd używałam już go kilkanascie razy zwlaszcza jak mały mial okolo pół roku 10 miesiecy.
      Poleciła mi go położna jest lepszy nawet niz te elektryczne inne,trzeba tylko dobrze go zlożyc bo my na poczatku zle go skladalismy i nie ciągnał ale teraz bez wiekszego bólu udaje mi sie nim sciagać.
    • balbins Re: Doradzcie ktory laktator, prosze 14.12.11, 21:33
      Polecam ten pierwszy,trzeba dobrze zalożyć taąa gumową jakby gwiazdkę,bo inaczej nie ciągnie.
      • emma6666 Re: Doradzcie ktory laktator, prosze 14.12.11, 21:39
        Miałam ręczny Avent, używany od szwagierki, jeszcze się Avent Naturally nazywał.
        Okropny był, szybko zmieniłam na medelę mini electric i to był dobry wybór.
        • niektorymodbija Re: Doradzcie ktory laktator, prosze 14.12.11, 23:06
          Wiem,ze nie wszystkim reczne pasuja, ale na elektryczny nie bardzo sobie moge pozwolic.
          Dzieki za opinie smile
          A powiedzcie jeszcze, trzeba dokupic jakas koncowke do pojemniczkow do przechowywania pokarmu czy sa dopasowane do laktatora?
          • afroddytta Re: Doradzcie ktory laktator, prosze 15.12.11, 00:06
            Ja polecam medeli ręczny. Różni się od aventa tym, że tą łopatkę do pompowania można ustawiać w dowolnym kierunku i pompować z dowolną siłą, bo jest umocowana na gumowej części, można zmieniać ustawienia w trakcie ściągania. Moja szwagierka mówiła właśnie, ze to było dla niej niewygodne w avencie, że trzeba cały czas w identycznie i w jednej pozycji pompować. Podobno ta medela ma najmniej części (nie liczyłam) do składania.
            • laleczkamajeczka Re: Doradzcie ktory laktator, prosze 15.12.11, 06:27
              polecam ręczny avent, medeli u mnie się nie sprawdził
              • lolapalola Re: Doradzcie ktory laktator, prosze 15.12.11, 07:28
                Ja polecam elektryczny medela sprawdzil sie u mnie a pozniej u moich 3 kolezanek.
                Avent jest do niczego mojej przyjaciolce zatrzymala sie laktacja a on jej nie potrafil pobudzic
                zas Medela sobie odrazu poradzila.Ja karmilam 15 miesiecy ale w sumie juz po 3 nie byl mi potrzebny.Jedna wazna sprawa dobrze sobie radzi przy kryzysach laktacyjnych kiedy w glowie pojawia sie mysl zeby dac dziecku butelke to znaczy, ze zaczyna sie kryzys laktacyjny i wtedy trzeba sciagac i sciagac ja mleko wylewalam bo corka nie chciala butli jak troszke sciagnelam to ssala z piersi i pieknie lecialo.
                To takie moje male dygresje smile Pozdrawiam i zycze wytrwania w karmieniu piersia.
                To naprawde duzeeee ulatwienie a nie wstawanie w nocy i szykwoanie butli.Kto sporobowal to nie pozuci tak szybko karmienia naturalnego.
          • afroddytta Re: Doradzcie ktory laktator, prosze 15.12.11, 09:45
            Ja przy pierwszym dziecku miałam pożyczony elektryczny medeli, wszystko super, ale trzebabyło siedzieć przy kontakcie i strasznie hałasował. Przy drugim dziecku kupiłam właśnie ręczny bo chciałam aby był cichy i poręczniejszy. Jednak ja odciągałam pokarm tylko czasami, tak żeby było mi wygodniej jak gdzieś wychodzę czy karmić na mieście itp., problemów z laktacją nigdy nie miałam.
            • emma6666 Re: Doradzcie ktory laktator, prosze 15.12.11, 18:39
              Medela to 3 elementy do rozłożenia, umycia, wysuszenia, złożenia.
              Avent to 7 elementów...
    • lutka27 Re: Doradzcie ktory laktator, prosze 15.12.11, 23:55
      zdecydowanie medella ręczny-Aventg był beznadziejny[/b][/b]
      • sonique Re: Doradzcie ktory laktator, prosze 16.12.11, 09:14
        Ja laktatora uzywalam tylko na poczatku karmienia. Mam porownanie z medela elektryczna- dwa modele szpitalne, babyono i avent. Wszystkich uzywalam przy zastoju, a pozniej w domu kiedy mialam nadmiar pokarmu i zbieralam do przechowywania, uzywalam juz tylko recznych.
        Roznica dla mnie byla tylko taka, ze recznym trzeba troche sie namachac, a alektryczny sciaga sam. Ale w efektywnosci nie widze zadnej roznicy. Kiedy mialam potezny zastoj, nawet elektryczny nie pomagal. Przy pierwszym dziecku mialam tylko babyono, ale przy drugim naczytalam sie w internecie jaki to avent jest swietny i kupilam sobie nowy, wlasnie aventu. I szczerze mowiac roznica byla naprawde niewielka.
    • emi.76 ja polecm firmy Interkobo. 16.12.11, 09:16
      Jest laktator ręczny bardzo zbliżony wyglądem do tego z Avent i równie dobrze odciąga mleko.
      Jest zdecydowanie tańszy a bardzo funkcjonalny.
      nie wiem czy jest dotępny w sklepach internetowych ale można sprawdzić na stronie www.interkobo.pl z serii MY baby. Szczerze polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka