Dodaj do ulubionych

hulajnoga dla 8-LATKA

14.12.11, 23:44
myślicie, ze się nada? to pierwsza hulajnoga - chłopak sprytny, ale raczej ostrożny, na pewno nie szaleniec. dzięki za każdą opinię. firmy nie znam? dobra?
allegro.pl/hulajnoga-duza-dynora-deluxe-amortyzator-dy-564-i1975774006.html
Obserwuj wątek
    • johana75 Re: hulajnoga dla 8-LATKA 15.12.11, 00:02
      Ma za małe kółka, wpadnie w dziurę i wybije zęby.
      Nasz 8l. mat aką polecam na wiele lat,nawet ja na nie jeżdżę ;P
      www.youtube.com/watch?v=0NpoHpvWfyA
      • tu.sezamka Re: hulajnoga dla 8-LATKA 15.12.11, 00:09
        dzięki, ale prawdę mówiąc większość hulajnóg, jakie widzę na ulicach mają małe kółka.... tym się po mieście, a nie po Szczelińcu Wielkim wink
    • majarzeszow Re: hulajnoga dla 8-LATKA 15.12.11, 05:32
      my mamy taka:
      allegro.pl/hulajnoga-wzoom-12-cali-2-kolory-najtaniej-intrea-i1989711228.html
      do 100 kg, nawet ja na niej jezdze smile
      • krasulas Re: hulajnoga dla 8-LATKA 15.12.11, 07:46
        moja 8latka jeździ na decathlonowskiej Play5 z amortyzatorami
        droga, ale moim zdaniem warta swej ceny - do 100kg, jeżdżę też ja...

Dynorę również posiadamy - choć z hamulcem w tylnim kole - jakość sporo gorsza...ale
        1.cena
        2.częstotliwość używania (u nas na zmianę z rolkami i rowerem pół roku prawie codziennie - uważam, że sporo)
        • tu.sezamka Re: hulajnoga dla 8-LATKA 15.12.11, 11:01
          dzięki. nie wiesz może czy warto kupić hulajnogę z małymi czy dużymi kółkami. jaka różnica - chodzi o wpadanie w dziury wink czy amortyzację? nie wiem.
          • gosiapal Re: hulajnoga dla 8-LATKA 15.12.11, 11:32
            gdybym miała kupic hulajnoge dla 8 latka wybrałabym taką
            www.decathlon.com.pl/PL/hulajnoga-town5-xl-szara-156234099/#

Hulajnogi z decatlona play5
            www.decathlon.com.pl/PL/play5-amortyzowana-czarno-nieb-139082764/
            kupowałam swoim 5 latkom. A i młodsze dzieci znakomicie sobie na nich radzą.

Dziecko 8 letnie z pewnoscia doskonale sobie poradzi i nie ma znaczenia, ze to dla dorosłych.

Mój synek lubi jeżdzić na mojej hulajnodze
            www.decathlon.com.pl/PL/stun-street-90374170/
            choc oczywscie nie polecam jej jeśli ma być to jedyna dla dziecka. Idealnie jezdzi sie nią po równych powierzchniach ale trzeba włożyc duzo siły , zeby jechać dosc szybko. Jest za cięzka dla dziecka w tym wieku. (no chyba, ze jezdzić będzie po decatlonie to wtedy idzie gładziutko smile)

wielkosc kółek ma znaczenie. Na małych jeżdzi sie wolniej, duzo trzeba sie namachać smile
            W przypadku dziur to oczywiste, ze łatwiej przejechać duzymi kółkami, głowa mniej sie trzęsie smile
            • aga.z9 Re: krasulas 15.12.11, 11:57
              Krasulas mam pytanie. Coś mi się obiło o uszy że kupiłaś ta hulajnogę play5 kiedyś w promocji. jesli nie pomyliłam Cie z kimś innym napisz kiedy to było i czy promocje były na wszystkie hulajnogi czy np na wybrany kolor. Poluję na tą play5 ale cena dla mnie ciut za duża. A może ktoś inny będzie wiedział jak jest z promocjami w Decathlonie.
              • krasulas Re: krasulas 15.12.11, 19:20
                taktak - one były na wyprzedaży i to sporej
                ale niestety śląskie decathlony nie miały już tej promocji w momencie zainteresowania się ich ofertą (Gliwice wogóle nie miały jej na %)
                taże córka kupiła sobie sama (zbierając na to fundusze), wybierając kolor wg własnego uznania (mamy czarną z elementami różu i bieli)
                i z czystym sumieniem muszę przyznać, że fajno się na niej jeździ - ma wyczuwalną amortyzację, kapitalnie się rozpędza
                minus to cena - ale wersja plastikowa dla maluchów też nie jest tania - chyba 119zł (ma ją mój syn)
                i dodam, że sama sobie kupiłabym większą bądź 4kołową (na córki musiałam jeździć m.in. żeby dogonić syna na laufradziesmile)
            • gosjana Re: hulajnoga dla 8-LATKA 15.12.11, 12:20
              gosiapal napisała:
              <gdybym miała kupic hulajnoge dla 8 latka wybrałabym taką

kupiłam identyczną dla 7latka, dobrze się jeżdzi, sama próbowałam smile

<Mój synek lubi jeżdzić na mojej hulajnodze
              www.decathlon.com.pl/PL/stun-street-90374170/

bardzo mi się podobała, ale mlody nie dał się na nią namówić sad
              • gosiapal Re: hulajnoga dla 8-LATKA 15.12.11, 12:37

i bardzo dobrze, ze młody nie dał sie namówić smile
                u nas własnie to ja dałam sie namówić , kupilismy dla niego ale okazało sie, ze nie da rady na niej jezdzić (jest cięzka, ma małe kółka i bez hamulca) wiec jest moja.
                Jesmu tego samego dnia pojechalismy kupic tą play5 i teraz mamy wszyscy, znaczy ja i dzieci smile
                wychodzimy sobie razem i sie zamieniamy. ja na tej play5 tez jezdze. czasem na mojej jezdzimy we dwojke- syn z przodu przede mną i ja pcham to wszystko smile.
                czasem jezdzi z nami babcia (moja mama)- mozemy sie dowolnie wymieniac i tworzyc rozne kombinacje. generalnie to najlepszy zakup. wczesniej mielismy juz hulajnowgi trojkolowe i takie na małych kółkach . jakosc i komfort jazdy jest bez porownania.

niby sa rozne firmy i wydaje sie , ze nie ma znaczenia jaka to hulajnoga byle kółka wieksze. Nistety to ma znaczenie. dzieciaki w przedszkolu maja rozne huljanogi ale zadna nie jezdzi tak płynnie i cicho jak te z decatlona.

miśki letnie
                miśki jesienne
    • gosiapal Re: hulajnoga dla 8-LATKA 15.12.11, 13:06
      chyba jednak nie bedzie ona najlepsza dla 8 latka.
      w opsie, ze chetnie kupowana przez przedszkola, kategoria wiekowa konczy sie na 8!!!!
      chlopiec w wieku 8 lat raczej będzie coraz wyższy więc juz na starcie ten sprzet bedzie za mały.
      dobra reklama nie jest zła.... ale jeszcze trafic trzeba smile
      • lilu5 Re: hulajnoga dla 8-LATKA 15.12.11, 14:23
        a może ktoś miał możliwość porównania tych:
        hudora - taka jak tu np:
        allegro.pl/show_item.php?item=1940759613&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62
        i tej z decathlonu:
        Rozmiary kół mają podobne, łożyska też -ABEC5.
        Czym się różnią? Którą polecacie dla 8 latka właśnie?
        • saszanasza Re: hulajnoga dla 8-LATKA 15.12.11, 15:14
          Mój 9 latek od roku jeździ na takiej hulajnogi.istore.pl/pl/hulajnoga-micro-black.html
          Uważam że zdecydowanie lepsze są hulajnogi z większymi kołami tzw. rekreacyjne.
          W decathlonie jast całkiem fajna z amortyzatorami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka