Dodaj do ulubionych

smart games

26.12.11, 22:01
kupiłam synowi, prawie 7 lat, Kamuflaż, wcześniej przewertowałam forum i doczytałam, że Blokada czy Piraci są dość trudne, zwłaszcza na początek. Mój syn orłem z myślenia logicznego nie jest, a przynajmniej tak myślałam....Puzzli nie cierpi i nie układa. A tymczasem Kamuflaż ja już kończę (zostały mi z 4 plansze a z reguły nie znoszę gier logicznych) a syn dochodzi do poziomu Master. Czy ten Kamuflaż faktycznie taki łatwy czy mamy bystre geny?wink i co byście polecały jako następne? bo się kurka wciągnęłamwink
Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 Re: smart games 26.12.11, 22:09
      Mój prawie 4-latek dostał od Mikołaja Blokadę i to jest teraz jego ukochana gra. Kombinuje z tymi autkami jak szalony, radzi sobie nad wyraz dobrze. Sam układa kilka pierwszych propozycji, pozostałe z nami lub podgląda rozwiązania w książeczcesmile Ale gra rzeczywiście niełatwa, ja sama mam kłopoty z wyższymi poziomami. Dopiero po rozwiązaniu wszystko wydaje się banalnewink Mamy też Mądry Zamek, jest dużo łatwiejszy, młody radzi sobie nawet na wyższych poziomach.
      Polecam Smart Games, to chyba najlepsze gry, jakie u nas wydano.
      • mmala6 Re: smart games 26.12.11, 22:20
        no ale nadal nie wiem co kupić, bo ja chcę trudniejsze niż Kamuflażwink a w ogóle to myślałam, że one wszystkie są podobnie zbudowane jak Kamuflaż, czyli są plansze i na to plastikowe płytki ale jak się przyglądam innym to widzę że inaczej to tam wygląda....
        Kamuflaż jest od 6 lat a Piraci od 5 mimo to czytałam, że są trudniejsi, prawda to?
        potem jest Safari i Blokada od 7 lat, potem Port Lotniczy, Metro, Titanic od 8 lat....
        Celować w Safari lub Blokadę?
        • kroliczyca80 Re: smart games 26.12.11, 22:54
          Jeżeli synek lubi auta, to blokadą będzie zachwycony. Jest trudna, zwłaszcza na wyższych poziomach. Na pewno trudniejsza niż Madry Zamek i Piraci (na targach polecano mi ich już dla 3-latka, ale nie zdecydowałam się).
          Ja przymierzam się właśnie do Kamuflażu, Kota i myszy oraz 3 traków. Nawet nie wiem od ilu lat są polecane, patrzę raczej co zainteresuje moje dziecko.
          • kalina886 Re: smart games 26.12.11, 23:05
            My mamy 6latkę.
            Mamy safari i piratów, więc nie wypowiem się na temat innych gier. Mogę tylko napisać, że piraci są o wiele latwiejsi od safari, czyli moim zdaniem przedział wiekowy się zgdza.
    • uloni Re: smart games 26.12.11, 23:37
      Mój 6 latek dostał piratów jak miał 4-4,5 jak dla niego były chyba za łatwe, wtedy poradził sobie bez problemu również z kamelotem. Jako 5-latek dostał kot i mysz, a jak miał 5,5 Blokadę, obie są trudniejsze od Piratów, blokada bardziej mu się spodobała. Ale wszystko zależy od dziecka bo mojej 4-latki nie ciągnie jak na razie za bardzo do smart games, nawet tych drewnianych czyli dzień i noc, mądry zamek czy kamelot.
      • mmala6 Re: smart games 26.12.11, 23:52
        myślę, że przy tego typu grach jest mniej istotne co dziecko interesuje, bo musiałabym szukać smart games z Lordem Vaderemwink Kamuflaż to przecież ryby i niedźwiedzie polarne, trudno powiedzieć aby mój syn się tymi zwierzętami interesował a sama gra bardzo mu się podoba. Myślę, że jedynie Barbi by go zniechęciławink Nie chcę też czegoś bardzo trudnego bo on się szybko frustruje jak mu nie wychodziwink więc fajnie jakby jednak mu jakoś szło. Po tym co piszecie, to myślę o Blokadzie, Piratów sobie daruję.
    • mewamac1 Re: smart games 27.12.11, 00:01
      My mamy Anty-wirus. Nie mam porównania z innymi grami, ale producent podaje przedział wiekowy 7 - 99 lat. Wydaje mi się, że łatwa nie jest, szczególnie na wyższych poziomach. U nas cała rodzina sie wciągnęła. Polecam.
      • ella111 Re: smart games 27.12.11, 09:00
        Ja tez moge polecic anty-wirus, i Troje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka