Dodaj do ulubionych

Serdeczna prośba - zapytanie

05.01.12, 23:12
Obecnie jestem mamą 3,5 letniej córeczki Oliwki. Ostatnio mamy bardzo smutny okres w jej życiu, ponieważ gdzieś zaginął jej Ukochany Miś Gerber (Mój Pierwszy Miś Gerber). Oliwka dostała tego misia w sumie niedługo po tym jak się pojawiła na tym świecie.
Gerberek, bo tak do niego cały czas mówiła, był jej PRZYJACIELEM, robiła z nim wszystko, spała, jadła, był z nami na wakacjach, kiedy miała jeszcze smoczka to służył jako blokada by nie wypluwała go z buzi, teraz jak już umie mówić opowiadała mu o wszystkim. Zabierała go ze sobą do żłobka, po prostu byli nie rozłączni... Jednak 2 miesiące temu stała się "tragedia"... byłyśmy w szpitalu u Oliwki prababci i chyba z tych cały nerwów i negatywnej sytuacji Miś gdzieś zaginął... Oliwka od tego czasu cały czas płacze za Gerberkiem, zdarza się, że wybudza się w nocy woła go i płacze. Miała tłumaczone, że teraz Misiu jest u innego dziecka ale nie rozumie tego, pewnie jest jeszcze za mała...
Próbowałam już wszystkiego, wywieszałam ogłoszenia na słupach w mieście, czy Ktoś nie znalazł Gerberka, ale to nic nie dało, próbowałam kupić przez Allegro, ale niestety nie ma aukcji ze sprzedażą takiego misia.
Błagam jeśli ma Ktoś takiego już zbędnego misia MÓJ PIERWSZY MIŚ GERBER to będę bardzo zobowiązana. Po prostu chcę by córcia była szczęśliwa ze swym Miśkiem.
Nadmienię, że chodzi mi konkretnie o PIERWSZEGO misia Gerbera, bo wiem że są one troszkę inne od tych późniejszych "Miś Gerber". Taki "opalony" z granatową koszulką.
Podaję adres @ do kontaktu: magican@op.pl
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • listopadowka2008bis Re: Serdeczna prośba - zapytanie 05.01.12, 23:17
      napisz tez do producenta smile moze maja jakies na zbyciu/ze zwrotow etc.
      znalazlam takie cos, ale nie wiem czy to stare jest czy aktualne :
      szafka.pl/c66467-moj-pierwszy-mis-gerber.html
      • ju_mi Re: Serdeczna prośba - zapytanie 05.01.12, 23:25
        Był już kiedyś podobny wątek:
        forum.gazeta.pl/forum/w,583,126153745,126153745,Moj_pierwszy_Mis_Gerber.html
        Może miś nadal jest do wziecia?

Był też na Allegro, ale nie wiem czy to ten:
        allegro.pl/pomaranczowy-mis-gerber-mieciutki-pluszowy-i1977171470.html
        • madzialenka_m Re: Serdeczna prośba - zapytanie 05.01.12, 23:42
          Nie to właśnie już ta większa wersja... sad
      • madzialenka_m Re: Serdeczna prośba - zapytanie 05.01.12, 23:44
        Pisałam do Producenta, ale niestety nie mogą wysłać bo to tylko na promocjach jest dostępne, jako nagroda.
    • tweety_28 Re: Serdeczna prośba - zapytanie 05.01.12, 23:18
      Nie wiem co jest w tych misiach, ale moja córka też go uwielbiasmile Myślę, że tu na forum znajdzie się dość szybko jakiś zbędny gerbereksmile
      • madzialenka_m Re: Serdeczna prośba - zapytanie 05.01.12, 23:45
        No dokładnie, mają jakąś siłę przyciągania i od razu się je KOCHA wink
    • kamelia04.08.2007 Re: Serdeczna prośba - zapytanie 05.01.12, 23:23
      napiszę to samo to forumka wyżej. Moze u producenta jeszcze cos bedzie.

Na francuskim ebayu znalazłam tylko takiego:
      cgi.ebay.fr/JL-DOUDOU-GERBER-BEGINNINGS-OURS-PLAT-VERT-PALE-/250955130501?pt=FR_YO_Bebe_Jeux_PeluchesDoudous&hash=item3a6e176685

Rozumiem cie, moja ma 3 lata i tez jest w tym wieku, ze jakby zgubiła ulubionego zajaczka, to rozpacz na całego.
    • patatajowa Re: Serdeczna prośba - zapytanie 05.01.12, 23:35
      normalnie prawie sie poryczałam jak przeczytałam twój post..............
    • eo_wina Madzialenko 05.01.12, 23:55
      Znam ten bol, bo zgubilismy kiedys z moim maluchem w sklepie ukochana myszke. Na szczescie ktos przytomny myszke (brudasa niesamowitego pranego dzien w dzien) oddal sprzedawcy, a ten powiesil ja za ucho przy kontuarze. Nastepnego dnia umarlam ze szczescia gdy ja zobaczylam taka bidulke smile
      Ale zmierzam do czego innego. Zdaje sie, ze w przepastnych torbach z maskotkami w pakamerce mam takiego misia Gerbera - malzonek moj kiedys przytargal z Tesco dwa takie, gdy kupowalismy hurtowo sloiki dla starszaka. Nie jestem tylko pewna koloru. Wiem, ze jeden byl na bank blekitny. Ten drugi chyba taki brazowawy i w czerwonej koszulce z bialym napisem. Byly nieduze, jakies 25 cm. Szukac?
      • eo_wina Re: Madzialenko 05.01.12, 23:56
        Ech...doczytalam, ze ten Wasz ma granatowa koszulke sad
      • madzialenka_m Re: Madzialenko 05.01.12, 23:58
        No właśnie granatową, ale dzięki za sam fakt smile
    • madzialenka_m Re: Serdeczna prośba - zapytanie 06.01.12, 00:05
      W zdjęciach dodałam Gerberka smile
      • clakier Re: Serdeczna prośba - zapytanie 06.01.12, 09:29
        w Almie w promocji były
        alma24.pl/html/mis_gerber.do
        moze napisz do nich? czy im jeszcze zostały?
        • madzialenka_m Re: Serdeczna prośba - zapytanie 06.01.12, 11:00
          Dziękuję, napisałam do nich, zobaczymy co z tego wyjdzie, choć widzę, że promocja trwała do Wigilii.
          • sisterofnight79 Re: Serdeczna prośba - zapytanie 06.01.12, 13:37
            mam do oddania takiego

https://images40.fotosik.pl/1287/318e8ba3a5c495fdgen.jpg
            • madzialenka_m Re: Serdeczna prośba - zapytanie 06.01.12, 18:27
              możemy na @ pogadać...?
              magican@op.pl
              dziękuję smile
              • sisterofnight79 Re: Serdeczna prośba - zapytanie 06.01.12, 19:32
                napisałam na priv
    • anusia_kra Re: Serdeczna prośba - zapytanie 06.01.12, 11:52
      Dawaj adres na priv mam tego misia lezy w pluszkach zbedny
      • madzialenka_m Re: Serdeczna prośba - zapytanie 06.01.12, 18:25
        magican@op.pl
      • madzialenka_m Re: Serdeczna prośba - zapytanie 06.01.12, 18:26
        jejku jak się cieszę !!!!!!!
        • tweety_28 Re: Serdeczna prośba - zapytanie 06.01.12, 18:32
          Super, ciesze się razem z Tobą. Kolejny raz to forum pokazuje, że są jeszcze ludzie, którzy myślą nie tylko o sobiesmile
          • eo_wina Re: Serdeczna prośba - zapytanie 06.01.12, 23:19
            Super, ze Mala bedzie miala znowu swojego Gerberka.
            Trzeba bedzie Jej to jakos fajnie przedstawic, np. ze mis wrocil z dalekiej podrozy... smile
            SUPER raz jeszcze !!!
            • eo_wina Re: Serdeczna prośba - zapytanie 06.01.12, 23:19
              A, i jeszcze: napiszesz, jak zareagowala? Bardzo jestem ciekawa smile
              • madzialenka_m Re: Serdeczna prośba - zapytanie 07.01.12, 14:21
                Oczywiście, jak tylko Gerberek do nas dotrze to wszystko opiszę !!
                Na razie to ja się cieszę niezmiernie !!
                • dolores12 Re: Serdeczna prośba - zapytanie 07.01.12, 16:52
                  Super, co za optymistyczny wątek.Aż mi się humor poprawiłsmile Pamiętam jak sama szukałam zamiennika dla ukochanego pieska mojego synka, który już się prawie rozpadał(pies, nie synek). Mi się w końcu udało na ebayu znaleźć.
    • anusia_kra Re: Serdeczna prośba - zapytanie 10.01.12, 13:47
      Madzialenka miałas mi przesłać na priv dane teleadresowe do wysyłki misia i nic nie mam?
      • madzialenka_m Re: Serdeczna prośba - zapytanie 10.01.12, 17:03
        Hej, sorki ale na forum zalogowałam się pierwszy raz i nie za bardzo się tu umiem poruszać, więc nie wiem jaki masz adres priv, podałam Ci mój adres na @. Pozdrawiam
    • madzialenka_m Serdeczna prośba - zapytanie - Bajkowe zakończenie 11.01.12, 17:23
      Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję !!!!!!
      Oliwka ma już swojego ukochanego Gerberka.
      Jak doszedł do nas dziś, to położyliśmy go w łóżeczku i powiedzieliśmy żeby szła zobaczyć kto to śpi w jej pokoju. Poszła powolutku, i jak tylko zobaczyła, że leży tam jej miś Gerberek od razu go do siebie przytuliła i powiedziała: "Mój kochany Gerberek, mam go, mój misiu, znalazł się" i tuliła go coraz mocniej i mocniej... Potem pytała, czy misiu był smutny bez niej i czy płakała, bo ona za nim płakała.
      Ja oczywiście się popłakałam, bo ta radość od niej aż biła blaskiem....
      Pytała gdzie był misiu, więc wytłumaczyliśmy jej, że był na wakacjach, ale teraz będzie już tylko z nią.
      Jejku nawet sobie nie wyobrażacie jaka jestem szczęśliwa widząc jak go nosi teraz wszędzie ze sobą i wszystko mu opowiada.
      Jeszcze raz serdecznie dziękujemy!!! Cieszę się, że są jeszcze takie osoby na tym świecie, które mają serce i są otwarci na pomoc.
      • sisterofnight79 Re: Serdeczna prośba - zapytanie - Bajkowe zakońc 11.01.12, 17:38
        bardzo się cieszę !
        pilnujcie go teraz jak oka w głowie smile
      • patatajowa Re: Serdeczna prośba - zapytanie - Bajkowe zakońc 11.01.12, 17:59
        przezornie trzeba było kupić/zamówić 2-3 sztuki bo jesli dziecko tak przezywa zgube a misiek znowu gdzies przepadnie to co powiesz? ze gdzie znowu wyjechał?
        • madzialenka_m Re: Serdeczna prośba - zapytanie - Bajkowe zakońc 11.01.12, 20:43
          tylko, że te misie ani nie były do zamówienia ani do kupienia....
    • agula30-2006 Re: Serdeczna prośba - zapytanie 11.01.12, 21:26
      Z ukochanym miśkiem jest związana pewna historia mojego starszego syna. Na pierwsze urodziny dostał misia i... zakochał się w nim bez pamięci. Był z Kacprem wszędzie: w domu, na spacerze i w żłobku. I któregoś dnia, a miał coś koło 2 lat, misiek zaginął. Nie wiedzieliśmy czy został w żłobku, czy po drodze gdzieś wypadł. Najgorsze było, że był piątkowy wieczór i nie mieliśmy jak sprawdzić w żłobku. Rozpacz Kacpra była straszna, nie jadł, w nocy nie chciał spać, był markotny i ciągle szukał misia. W sobotę postanowiłam pojechać do sklepu, bo chociaż minęło tyle czasu od kupna to miałam nadzieję, że kupię chociaż podobnego. Nawet nie wiecie jaka była moja radość, jak weszłam do sklepu i siedział tam taki misiek, jak nasz Utulak. Był odrobinę ciemniejszy od oryginału, ale Kacper tego nie zauważył. Jak go przywiozłam mówiąc, że spotkałam go po drodze, nie przestawał go całować i tulić. Oczywiście w poniedziałek okazało się, że miś jest w żłobku, więc zabrałam go i schowałam. Jeszcze 2 razy mieliśmy akcję z zaginięciem Utulaka, ale byliśmy już spokojni, bo mieliśmy brata bliźniaka. Ten drugi, zapasowy miś mieszkał w mojej szafie i Kacper o istnieniu jego dowiedział się dopiero jak miał 8 lat. Miśki siedzą w jego pokoju na honorowym miejscu, niejednokrotnie z nim śpią i czasem nawet jeden z nich wyjeżdża z nim na wakacje. Także jeśli macie możliwość to postarajcie się o bliźniaka dla Waszego miśka, bo nigdy nie wiadomo czy się nie przyda smile
      • eo_wina Re: Serdeczna prośba - zapytanie 12.01.12, 10:24
        Ciesze sie ogromnie! smile
        A tymi blizniaczymi przytulankami to tez prawda smile My mamy dwie myszki - co prawda nie blizniaczki, bo jedna kremowa (no powiedzmy, ze teraz po trzyletnim, notorycznym praniu jest bura), a druga blekitna i maja troche inne uszy, ale sa z moim maluchem od urodzenia. Majac do wyboru dwie - wybierze zawsze te pierwsza - kremowa. Ale gdy kremowa gdzies sie zawieruszy - absolutnie nie gardzi blekitna smile jest jednak mala roznica (pozawygladowa), mianowicie blekitna zawsze grzecznie z nami sobie siedzi i nigdy sie nie zgubila, kremowa zas juz dwa razy nocowala poza domem - raz we wspomnianym wczesniej sklepie papierniczym, drugi raz zatknieta za klamke do klatki w garazu naszego bloku smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka