05.02.12, 21:47
Zastanawiam się, jakie kupić łóżko dla dwulatka. Czy któraś z Was ma dla dziecka łóżko tego typu:
allegro.pl/lozko-z-barierkami-szufladami-i-materacem-180-90-i2086137467.html
Będę wdzięczna za opinie. A może polecicie inne. Chce kupić takie większe rozmiarowo np.90x180.
Obserwuj wątek
    • 1alfa1 Re: Łóżko 06.02.12, 20:30
      Te szuflady wyglądają na płytkie, chyba ciężko będzie tam upchnąć pościel.
      A brałaś pod uwagę "rosnące" łóżka?
      • magata.d Re: Łóżko 06.02.12, 21:53
        Nie, "rosnącego" nie biorę pod uwagę, bo dla mnie nie ma to sensu. A poza tym, co z materacem, którego rozmiar tez trzeba zmieniać? A zamierzam kupić dobry materac, a tanie nie są.
    • mea8 Re: Łóżko 06.02.12, 20:41
      Mamy lozko w tym typie. Juz drugie dziecko w nim spi. Sprawdza sie bardzo dobrze. Mozna spokojnie usiasc i poczytac dziecku bajki.
      • paniwaz Re: Łóżko 06.02.12, 22:07
        Zamówiłam takie łóżko synkowi zgodnie z własnymi potrzebami: bezsęczne drewno, mocny stelaż o szerokości 100cm (żebyśmy we trójkę mogli się położyć), 150cm długości, obłe wykończenie stelaża oraz dwie szuflady (bardzo ważne). Zależało mi, żeby szuflady były wysokie tzn. miedzy nimi a łóżkiem była dosłownie milimetrowa szpara. Chciałam także bajer w postaci zdejmowanej drabinki bocznej, a że nie dało się zrobić tego w formie stabilnej i bez zostawiania śladów na bocznej desce, stolarz zrobił jeden bok z drabinką, a w przypadku potrzeby jego demontażu, dodał drugi boczek, prosty, w pełni otwarty na przyszłość. Ponadto zależało mi na dobrej jakości kółkach, aby nie rysowały parkietu.
        Oczywiście łóżko pobejcowane jest zgodnie z moimi potrzebami.
        Sprawdza się doskonale, ale ja byłam sprecyzowana do do centymetra, dałam konkretny specyfikację produktu i taki mebel otrzymałam.
        Realizację mojego zamówienie podjął się sprzedawca z Allegro, bardzo polecam.
        Pani Wąż
        • beata_tyszkielich Re: Łóżko 06.02.12, 22:57
          To podaj namiar na tego sprzedawcę. Też chciałabym łóżko bezsękowe.
          • paniwaz Re: Łóżko 07.02.12, 00:11
            rafal1215@interia.eu
            Obecnie ma w ofercie coś takiego, ale zapewniam, że stać go na więcej.

allegro.pl/lozko-80x160szuflady-barierki-materac-kolor-gratis-i2090633431.html
            Pani Wąż
            • beata_tyszkielich Sliczne!!! 07.02.12, 00:49
              A materac brałaś od niego czy dokupiłaś?bo tak szczerze, dobry materac dla dziecka to kosztuje drugie tyle co to łóżeczko...
              • paniwaz Re: Sliczne!!! 07.02.12, 09:31
                Materac zamówiłam osobno od Softbe, bo wymiary miałam co najmniej niestandardowe. Trochę było problemów - nieterminowa realizacja, nieodpowiedni rozmiar, ale efekt finałowy OK.
                Pani Wąż
    • kasia5030 Re: Łóżko 06.02.12, 22:00
      Ja swojemu synkowi 2,5-letniemu kupiłam takie łóżko
      Jestem z niego niesamowicie zadowolona. Jest niskie, dzięki czemu synek bez problemu się na nie dostaje. Ma miękką tapicerkę i ni obija mi się o ramy łóżka. Dodatkowo naprawdę porządnie wykonane.
    • saszanasza Re: Łóżko 06.02.12, 22:34
      mam to pierwsze w wersji białej. łóżko jak łóżko zastrzeżeń nie mam, po jakimś czasie jednak sęki wyłażą, co robi się mało estetyczne, zapewne w wersjach wyłącznie lakierowanych lakierem bezbarwnym tego problemu nie ma.
      • magata.d Re: Łóżko 06.02.12, 22:51
        Saszanasza, ja właśnie chciałam białe i zastanawiam się czy to białe to białe czy "bielone", czyli takie w którym widać sęki. Rozumiem, że chodzi Ci o to, że na początku jest białe bez sęków? A kiedy wyłażą, po jakim czasie?
        • saszanasza Re: Łóżko 06.02.12, 23:04
          moje jest białe nie bielone, a sęki wyłażą po ok. rokusad
          z daleka nie widać ale jest to drażniące

http://i43.tinypic.com/22nhtx.jpg
          • magata.d Re: Łóżko 07.02.12, 11:05
            Saszanasza, znam twoje pokoiki z fotoforum WM, śliczne smile Synek ma identyczna białą komodę i dlatego też chciałabym łóżko białe, ale bez sęków.
    • nandadevir Re: Łóżko 06.02.12, 22:44
      mam chyba identyczne ale bez szuflad, kupiłam materac osobno. jestem bardzo zadowolona.
      • dunia34 Re: Łóżko 07.02.12, 01:04
        mam takie jak zalinkowałaś (chyba nawet od tego sprzedawcy) białe, malowane lakierem wodnym czyli widać strukturę drewna, bez sęków. Dokupiłam wygodny materac i dzieci zadowolone. Standardowo są szuflady do połowy łóżka więc trochę dopłaciłam i mam na całą głębokość, mieści się w nich duża kołdra i poduszki.
        • magata.d Re: Łóżko 08.02.12, 13:50
          A jak sprawują się szuflady? A w zasadzie to chodzi mi o kółka, jakie one są, nie niszczą podłogi?
          Saszanasza, pod twoim łóżkiem coś chyba jest, mieszcza sie tam jakieś standardowe pudła? Trochę boję się tych kółek w szufladach, szkoda mi podłogi.
    • goga_cch Re: Łóżko 08.02.12, 14:07
      Ja zamówiłam takie łóżko z szufladą allegro.pl/lozko-zuzia-demontaz-barierki-materac-80x180-i2085277591.html tyle , że o wymiarze 90x200cm dla mojej 2,5latki, jest w trakcie realizacji wiec muszę jeszcze poczekać z opiniami, do tego planuje trochę lepszy materac wysokoelastyczny z firmy FM KOŁO, mam nadzieje że się sprawdzą a córeczka będzie zadowolona
      • natalek79 Re: Łóżko 25.06.12, 11:21
        Moje dzieci mają materace Koło i jestem bardzo zadowolona, chociaż tanie nie są.
    • noo_noo do saszanasza 22.07.12, 12:28
      gdzie kupiłaś łóżko, którego zdjęcie jest w tym wątku? Nie wszystkie linki są aktualne, a teraz ja szukam większego białego łózka do pokoju córki. A może ktoś odkrył jakiegoś nowego producenta i może go polecić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka