Dodaj do ulubionych

bielizna primark

11.02.12, 12:51
Jaka jest jakoś bielizny tej firmy?? Obawiam się po pierwsze że zaczną się robić takie małe szczególnie przy szwach a po drugie że rozmiarowo będą zawyżone lub zaniżone proszę napiszcie
wasze spostrzeżenia przymierzam się do kupna ktoregoś z tych 2 wzorów allegro.pl/majteczki-primark-7-szt-152cm-kolorowe-motylki-i2088756439.html allegro.pl/w-7-szt-majtki-majteczki-figi-na-158-cm-primark-i2100409029.html
Obserwuj wątek
    • agar2208 Re: bielizna primark 11.02.12, 13:25
      Ja mam dla synka majtki tej firmy. Mam ju z 2-gi raz i jestem zadowolona. Żywe kolory, które się nie spierają, nam po praniu nie zrobiły się mniejsze. W/g mnie rozmiarowo trochę zaniżone. Ja mam chudzielca 98/104 i kupiłam mu te na 104 i są ok. Innych firm 104 bywają za duże.
      Ja znalazłam sprzedającego na allegro, który podawał wymiary (szerokość i głębokość) i sobie dopasowałam.
      Majteczki są miękkie i rozciągliwe.
    • blaszany_dzwoneczek Re: bielizna primark 11.02.12, 13:33
      Kupiłam ostatnio siedmiopak tej firmy - inny wzór. Naprasowane obrazki niestety nie wytrzymują prania - najpierw się zmarszczyły, a w kolejnych praniach odłażą i co gorsza klej zostaje. Co do rozmiarówki - córka ma 102cm, majtki rozmiar 116 są dobre, a grubasem nie jest.
    • a-n-i-k-a Re: bielizna primark 11.02.12, 13:54
      Moje dzieciaki ubieram w bieliznę z Primarka i uwazam, ze jest OK - zarówno cenowo (szczególnie jak sie ma możliwosc zaopatrywania w UK bez pośredników) jak i jakościowo.

Lepiej kupić wiekszy rozmiar niz zwykle.
      • kinder0610 Re: bielizna primark 11.02.12, 21:45
        ogólnie bielizna fajna gatunkowo. Podkoszulki nie zmieniają kształtu, nie kurczą się, naprasowanki u nas nie zeszły nawet po wielokrotnym praniu. Skarpetki tez super bardzo trwałe. A majteczki właściwie wypadły najgorzej, prują się gumki juz po kilku praniach. Później zostaje węższa gumka , więc da się nosić ale nie wygląda to już ładnie.
    • malowanka06 Re: bielizna primark 11.02.12, 21:54
      Na ich bielizną nie narzekam, można ją porównać do tescowej (cherokee). Za tą cenę fajne.
      Ja akurat kupuję u tego sprzedającego:
      allegro.pl/listing/user.php/run?category=89313&us_id=19660642
      możesz zapytać o rozmiary
    • eo_wina Re: bielizna primark 12.02.12, 07:46
      A ja zdecydowanie nie polecam. Nigdy nie moglam trafic w rozmiarowke dla syna (a zawsze kupowalam 7-paki bez sensu) - baaaaaaaardzo zanizona. Poza tym wzorki spieraja sie i blakna, a po pierwszym praniu majty robia sie jeszcze mniejsze niz byly, wrecz dla misia!
      • gie-oska82 Re: bielizna primark 12.02.12, 08:54
        posiadam bielizne z primarka i wg mnie jakosc jest dobra.Nam nic sie nie zmniejszylo po praniu,nic kolorki nie wyblakly jak rowniez zadne rysunki z majteczek sie nie poodklejaly. Bielizna warta zakupu.
      • malowanka06 Re: bielizna primark 12.02.12, 10:27
        skoro wiedziałaś, że zaniżona to następne mogłaś dostosować. Mnie się nigdy nic nie zbiegało, chyba że pierzesz w 90 st
    • agaward Re: bielizna primark 13.02.12, 10:11
      Jak dla mnie odzież z Primarka jest super, mam dla córeczek majteczki, podkoszulki, rajtuzki, koszulki, dresiki, bluzy itp. Dla siebie też mam dużo bielizny i ubrań. Po praniu nic się dzieje, nawet w 90 stopniach. Na córkę 7 latkę dobre sa majteczki 5-6, jak i 7-8.
    • czarna.perla Re: bielizna primark 13.02.12, 10:20
      moje dzieci od zawsze mają bieliznę z primarka, skarpetki i majtki (również bokserki) są super. wcześniej sprawdziły się body i pajace. Kiedyś kupiłam koszulki na ramiączkach z których nie byłam zadowolona bo bardzo się rozciagnęly i ostatnio pizamy syna są jakieś niewymiarowe, tzn. bluzka jest ok ale spoidnei są bardzo długie. Z rozmiarówką bywa różnie ale lepiej wybrać większe tak na wszelki wypadek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka