Dodaj do ulubionych

Niezamówiona przesyłka - co z nią zrobić..

13.03.12, 14:14
Dziewczyny doradźcie co robić bo mam nerwa. Jakiś czas temu zamówiłam na allegro pilota do TV, nie był drogi ale nie działał. Napisałam o tym do sprzedającego, który najpierw zrobił ze mnie idiotkę i poradził włożenie baterii,a potem napisał żebym odesłała to sprawdzi i ewentualnie wymieni...Sprawa była nieopłacalna, więcej bym wydała na przesyłki niź pilot kosztował więc napisałam, że nie odeślę, bo mi się to nie opłaca. Potem za jakiś czas gość do mnie pisze maila, że pilot działa i jaką przesyłkę wybieram. Okazało się, że to ktoś inny mu odesłał wadliwy towar. Potem mi napisał, że wyśle mi nowego pilota do przetestowania. Ja mu żeby nie wysyłał, bo nie chcę brnąć w dodatkowe koszty. Cisza...No i wysłał.Dziś babcia mi odebrała, ja bym nie odebrała przesyłki. Co mam w tej sytuacji zrobić. Nie chcę nic mu juź odsyłać bo to dla mnie koszty i łażenie na pocztę. Z drugiej strony mam nerwa, bo nie miał prawa bez mojej zgody nic mi wysyłać. Chciałam mu negatywa wystawić, a teraz się boję, bo napisze mi że pilota odebrałam i to on jest ten dobry... Gość ma same pozytywy więc pewnie tak działa, a wiem że wysyła szmelc, bo nie tylko mi pilot nie działał.Sorry za elaborat wink
Obserwuj wątek
    • nika1310 Re: Niezamówiona przesyłka - co z nią zrobić.. 13.03.12, 14:35
      nie wiem o co Ci chodzi. Facet Ci uznal reklamacje, wyslal na swoj koszt sprawny pilot i nie chce zwrotu starego a Ty mu chcesz negatywa wystawic. Przeciez zlozylas reklamacje, napisalas o co chodzi, dziwna jestes! Ja tak kiedys mialam z ROWEREM ze wyslano mi rower zepsuty, kolo odpadalo, dostalam zwrot pieniedzy a sprzedawca powiedzial zebym rower zatrzymala, bo wie ze jest zepsuty bo duzo mial reklamacji. Po prostu byl uczciwy a Ty powinnas jedynie podziekowac i tyle
      • dzikie_pnacze Re: Niezamówiona przesyłka - co z nią zrobić.. 13.03.12, 15:12
        1. napisałam mu żeby mi nic nie wysyłał, a wysłał- to jest ok?!
        2. dlaczego myślisz, że nie oczekuje ode mnie zapłaty? pilota, jak sam napisał, wysyła na próbę, więc kasę będzie chciał, albo muszę mu odesłać - co naraża mnie na dodatkowe koszty i muszę latać na pocztę...

Chodzi o to, że wysyła szmelc, duźo ludzi daje sobie spokój bo kwota mała, więc tego w komentarzach nie widać i inni dalej się nabierają na zakupy u niego.
      • afroddytta do nika1310 13.03.12, 18:44
        Też tak ostatnio miałam, zakupiony ekspres nie działał, chciałam odesłać i żeby sprzedawca mi kasę zwrócił, a on napisał, że w sumie to jego wina, bo nie sprawdził czy wszystko działa i że kasę mi zwraca, a ekspresu już mam nie odsyłać, bo to dodatkowe koszta. Odpisałam, że ekspres wystawiam jako uszkodzony żeby mi się koszta przesyłki zwróciły. Ogólnie super, że są jeszcze na allegro uczciwi sprzedający, bo już zwątpiłam.
    • lucyna_1980 Re: Niezamówiona przesyłka - co z nią zrobić.. 13.03.12, 18:28
      Ale skąd wiesz, że to szmelc i gość naciąga ludzi? Bo Tobie jednej się to przytrafiło?... no i komuś tam... Ale reklamacja została rozpatrzona pozytywnie dla Ciebie.
      Zobacz czy nowy pilot działa - jeśli tak to chyba wszystko jasne, że powyższe o czym piszesz to przypadek. Wg. mnie jeśli dostałaś teraz sprawny towar to nie powinno być tego tematu, bo sprzedawca się wywiązał z umowy.
      Jeśli nowy pilot nie działa to wtedy panikuj.
      Takie rzeczy mają prawo mieć miejsce. Ja zawsze biorę poprawkę na "zakupy w okazyjnej cenie" i przewiduję, że takie rzeczy mogą mieć miejsce a denerwuję się tylko wtedy gdy ktoś ewidentnie mnie nabija w butelkę.
      Tu sprzedawca póki co jest uczciwy.... więc wypróbuj nowego pilota .....
      • heca7 Re: Niezamówiona przesyłka - co z nią zrobić.. 13.03.12, 18:59
        Miałam na All kilka lat temu absurdalna sytuację. Zamówiłam zabawkę dla dziecka. Przyszła ale...3 razy droższa surprised Tzn sprzedawca pomylił się i przysłał mi owszem tą rzecz ale z innymi dodatkami. Postanowiłam więc zadzwonić. Nikt nie odbierał albo rozłączał się surprised Napisałam maila , nikt mi nie odpowiedział. Zabawka leżała zapakowana przez 3! tygodnie i czekała na reakcję sprzedawcy. NIC, zero kontaktu. Zastanawiałam się jaki mam wystawić komentarz! Werszcie nie wystawiłam żadnego. Zabawkę po miesiącu dałam dziecku i tyle.
        • emma6666 Re: Niezamówiona przesyłka - co z nią zrobić.. 13.03.12, 19:49
          Nie rozumiem w czym problem. Zamiast się cieszyć to wymyślasz.
          • dzikie_pnacze Re: Niezamówiona przesyłka - co z nią zrobić.. 13.03.12, 20:51
            Nowy pilot nie działa...żeby nie było, że ja kobieta niekumata itp.sprawdzał go mój mąż.I mam teraz dwa niedziałające piloty, niewyjaśnioną sytuację i po co mi to. Jak można komuś coś wysyłać, jak ta osoba pisze że nie chce tego. Fajnie, że natrafiłyście na takich uczciwych sprzedawców, ale to nie ta sytuacja...

PS. uprzedzając komentarze mój telewizor nie jest popsuty, bo mój własny, oryginalny pilot działa.
            • lucyna_1980 Re: Niezamówiona przesyłka - co z nią zrobić.. 13.03.12, 20:56
              A wiesz że w taki zastępczy pilot trzeba wpisać kod który jest podany w instrukcji? Każdy model telewizora ma przypisany osobny kod który trzeba wpisać używając przycisków pilota, żeby pilot zadziałał. Masz taki? Sprawdzałaś?
              Może tu tkwi problem?
              • dzikie_pnacze Re: Niezamówiona przesyłka - co z nią zrobić.. 13.03.12, 22:00
                Tylko, że ten pilot nie jest kodowany...
          • dzikie_pnacze Re: Niezamówiona przesyłka - co z nią zrobić.. 13.03.12, 21:50
            Mam dwa niedziałające piloty...z czego tu się cieszyć?
    • gaga-sie Re: Niezamówiona przesyłka - co z nią zrobić.. 13.03.12, 22:13
      Ja kiedyś miałam na allegro taką sytuację; zamówiłam torebkę i podałam kolor, który wybrałam. Sprzedawca potwierdził zakup. W kolejnym mailu dostałam informację,żebym podała wybrany kolor. Napisałam informację, po czym on odpisał mi,ze ten kolor jest niedostępny. Troche się wkurzyłam, ale mailowo ustaliliśmy,że rezygnuję z zakupu. Po czym po kilu dniach przychodzi torebka w wybranym przeze mnie kolorze ( nie płaciłam za nią). Okazał się,że sprzedawca przyjął moje zamówienie, zarezerwował towar, a maile o wyborze koloru przeznaczone były dla następnej kupującej. Zwyczajna pomyłkasmile Za torebkę oczywiście zapłaciłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka