Dodaj do ulubionych

Butelki Avent

21.04.12, 08:43
Witam,

mam pytanie dotyczące butelek Avent. Podczas zakupu zwracałam uwagę na to, aby były bez BPA - na opakowaniu był napis BPA Free. Dziś jednak natrafiłam na artykuł dotyczący szkodliwych butelek Aventu i wg artykułu szukałam oznaczeń na butelce i żadnych napisów o BPA nie ma, ani żadnych "5", ani "7". Przyznam, że teraz sama nie wiem czy mam dobre butelki sad Możecie mi coś doradzić? Bo jestem już skłonna jechać do sklepu i kupić wszystkie nowe, tylko pytanie gdzie na samej butelce Aventu jest takie oznaczenie, które jednoznacznie określi, że jest BPA Free.
Obserwuj wątek
    • marta-zs Re: Butelki Avent 21.04.12, 15:23
      Te bez BPA są takie żółtawe(na moich starych butelkach nie ma żadnych oznaczeń), te jeszcze starsze z BPA są przeźroczyste.
      • fifiriffi Re: Butelki Avent 21.04.12, 16:58
        Nie przesadzaj...Tyle dzieci wychowało się na buytelkach zwykłych plastikowych i nic im nie jest....Do paranoji tylko jeden krokbig_grin
    • b.bujak Re: Butelki Avent 21.04.12, 19:41
      patka_sz napisała:

> nie ma, ani żadnych "5", ani "7".

znak recyklingu nic Ci nie powie, bo zmienili tworzywo, z ktorego wytwarzają, ale ten nowy surowiec tez jest w kategorii "7", tak, jak używany wczesniej poliweglan;
      po drodze chyba probowali robic butelki z PP ("5"), ale raczej chwilowo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka