ramafon 10.06.12, 10:49 Cześć Szukam dobrego nosidełka dla swojej 5-cio miesięcznej córeczki. Czytałam bardzo dobre opinie o Ergobaby, czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Będę wdzięczna za Wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danuta.luczynska Re: Nosidełko ergonomiczne 10.06.12, 11:18 Jeśli dobrego to na pewno ergonomiczne. Ja polecam Ergobaby - dużo mierzyłam i w tym było mi najwygodniej. Ja kupowałam w sklepie w Tychach, jest wybór i można przymierzyć na miejscu - aktywnyurwis.pl Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Nosidełko ergonomiczne 10.06.12, 19:22 Ja mam Tuli i nosimy oboje z mężem, choć bardzo się różnimy gabarytami. Dla mnie jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
boobelek Re: Nosidełko ergonomiczne 10.06.12, 19:47 A ja mam Mei Tai. Jest ono mega wygodne i łatwe do zakładania, nie obciaża pleców, a wręcz je wyprostowuje, a dzidziuś jest wygodnie i cieplutko owinięty. Mój synek je kocha. Mam je od 3 miesiaca do dziś do 13stego i bardzo je lubimy oboje. Można nosić na brzuchu, na plecach i podobno nawet na boku, choć nie próbowałam. No i ma fajne wzory. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Nosidełko ergonomiczne 10.06.12, 20:00 A ja miałam chusto mei tai a potem manducę. Oba rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Nosidełko ergonomiczne 10.06.12, 20:07 A ja miałam bondolino, dla mnie super. Tak więc widzisz, musisz się przejść do sklepu i poprzymierzac różne nosidła ergonomiczne i zobaczyć które Ci pasuje, bo każdemu pasuje co innego. Mojemu mężowi np. w tuli było nie wygodnie, coś go tam uwierało przy szelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
geda77 Re: Nosidełko ergonomiczne 10.06.12, 21:24 mam Ergobaby i jestem super zadowolona choc nosilam,maz tez,na razie tylko dwulatka.mlodszy ma dopiero 2: miechy wiec za maly-z niemowlakami Ci wiec nie poradze,nosze w chuscie.a ergo ma fajna plyte instruktazowa dolaczona.polecam.kupilam tanio dosc na ebay Odpowiedz Link Zgłoś
moninini Re: Nosidełko ergonomiczne 08.10.12, 17:45 Ja razem z mężem polecamy Tula, kupiliśmy na mamaleo.pl przy okazji zakupu wyprawki (mają tam inne fajne rzeczy). Sprawdziło się przy noworodku jak i teraz kiedy ma 8 miesięcy. Nosimy je z mężem i odpowiada nam obojgu, a maluchowi tez jest bardzo wygodnie. Oprócz tego, że jest bezpieczne dla dziecka, mają fajną kolorystykę. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d ergo baby jest super 08.10.12, 18:37 mlody zjechal w nim pol swiata polecam. nigdy sie nie zawiodelm. Odpowiedz Link Zgłoś
geda77 Re: Nosidełko ergonomiczne 08.10.12, 20:34 mam wlasnie ERgobaby,supep jest.nosilam prawie dwulatka na plecach,teraz 5miesieczniaka z przodu.fajna sprawa.kupilam taniej na ebay Odpowiedz Link Zgłoś
mikasiawkd Re: Nosidełko ergonomiczne 08.10.12, 21:34 dla obydwojga dzieci mieliśmy nosidelka Tuli. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
minimikro Re: Nosidełko ergonomiczne 10.10.12, 07:53 Ja miałam Manducę - używaliśmy od mniej więcej 6-tego tygodnia do ok. roku (później wolał na własnych nogach). Polecam bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: Nosidełko ergonomiczne 10.10.12, 12:40 miałam Tuli ( fajne), chusty...ale najlepiej dla mnie sprawdził się scootybaby ( chyba tak się pisze) ponieważ można dziecko nosić z przodu z boku i na plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: Nosidełko ergonomiczne 10.10.12, 13:47 Używamy manduki (teraz bardzo rzadko), polecam, miałam też meitaia i chustomeitaia, manduka wygrywa Odpowiedz Link Zgłoś
groniek1977 Re: Nosidełko ergonomiczne 15.10.12, 17:01 A które z rozwiązań, które testowałaś wydaje Ci się najbardziej uniwersalne? Tzn. zarówno dla 3-miesięcznego ziecka jak i dla dwulatka, dla rodziców różnego wzrostu, na różne pory roku? Odpowiedz Link Zgłoś
kkasia.c Re: Nosidełko ergonomiczne 16.10.12, 11:07 Polecam MT. Można nosić z przodu, z boku i na plecach. Nosi i mój spory mąż i ja bardzo drobna. Ogromny plus za bardzo łatwe zakładanie bez tysiąca klamerek i piękne wzory. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Nosidełko ergonomiczne 27.09.13, 23:20 polecam zobaczenie daty watku.... Odpowiedz Link Zgłoś