Dodaj do ulubionych

myszka ergonomiczna

17.02.22, 08:30
Taka, żeby uniknąć cieśni nadgarstka. Są takie? Ostatnio dużo pracuję przy kompie i mam wrażenie, że zaczynają drętwieć mi ręce.
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: myszka ergonomiczna 17.02.22, 08:50
      Nie myszka, tylko podkładka żelowa - są specjalne podkładki z "wałkiem" na którym spoczywa nadgarstek. Najtańsze kosztują ze dwie dychy i dobrze się sprawdzają.
      Mysz najlepiej dopasowywać sobie indywidualnie - ja korzystam ze zwykłej optycznej za jakieś 30 zeta ale np. ja lubię myszy duże, na których pewnie spoczywa mi cała dłoń - mysz jaką dostałem do laptopa służbowego poleciałą do szuflady po 30 sekundach używania.
      • profes79 Re: myszka ergonomiczna 17.02.22, 08:52
        I w ramach dodatku - są myszy gamingowe, które są regulowane zarówno co do masy jak i wielkości ale np. mój ulubiony "RAT" kosztuje dobrych kilkaset złotych i nie wiem czy do pracy biurowej nie byłby to znaczny przerost formy nad treścią.
      • auksencja15 Re: myszka ergonomiczna 20.02.22, 14:04
        Podkładki mogą zaszkodzić.
        • milupaa Re: myszka ergonomiczna 20.02.22, 14:31
          Niby jak? Używam od lat nigdy nie miałam cieśni.
    • jdylag75 Re: myszka ergonomiczna 17.02.22, 08:53
      Korzystam z myszy "pionowej", mam zoperowaną cieśń, szału nie ma.
    • tilijka123 Re: myszka ergonomiczna 17.02.22, 09:12
      Cieśni nie miałam ale w ciągu dnia sporo operuję myszką i w pewnym momencie zaczęłam mieć już problemy z prawą dłonią. U mnie bóle minęły po wymianie myszki z małej na taką standardowych rozmiarów (w domu i w pracy mam Logitech M705). No i koniecznie podkładka z poduszeczką pod nadgarstek.
      Inne jakie znam i ludziom się sprawdzają to logitechy z serii Anywhere lub Master. Z reguły jak kupują następną to chcą takaą samą.
    • tilijka123 Re: myszka ergonomiczna 17.02.22, 09:14
      A i jak drętwieją Ci obie ręce to może jeszcze sprawdź czy masz dobrze dopasowana wysokość krzesła do wysokości blatu. To może być od kręgosłupa.
      • fioletowa01 Re: myszka ergonomiczna 17.02.22, 09:20
        Bolą cię nadgarstki?A może to są emocje które objawiają się w ciele? Podobno bóle w nadgarstkach to w skrócie relacje z innymi, czujesz się samotna?
    • marta.graca Re: myszka ergonomiczna 17.02.22, 09:39
      Miałam taką, bardzo dobrze się sprawdzała. Pamiętaj o odpowiedniej pozycji, przerwach w pracy i ćwiczeniach po godzinach smile www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/myszy-komputerowe/myszki-uniwersalne/mysz-tracer-flipper-rf-nano-usb?gclid=CjwKCAiAgbiQBhAHEiwAuQ6BkhldcDzk8mqVBuQcUATIxIcXgWQd0dbhPLOecfVbErVCD8qTeMoQ2BoCBaMQAvD_BwE
    • auksencja15 Re: myszka ergonomiczna 20.02.22, 14:03
      Używam mx master 3, mx master 2 tez jest spoko. Odkryłam teraz mx vertical i planuje kupno. Wszystkie problemy z nadgarstkiem minęły.
      • auksencja15 Re: myszka ergonomiczna 20.02.22, 14:05
        A teraz doczytałam ze praca biurowa. To może zbyt droga, chociaż nie wiem ile mx master 2 teraz kosztuje.
    • milupaa Re: myszka ergonomiczna 20.02.22, 14:30
      A podkładkę pod nadgarstek używasz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka