monika121975 20.06.12, 08:34 Gdzie najtaniej? Ze znanych mi księgarni aktualnie to najlepiej wypada Gandalf (181,67zł), ale może znalazłyście gdzieś taniej? A może poczekać jeszcze i np pod koniec wakacji będzie jeszcze taniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika121975 Re: Razem w szkole 3 box 20.06.12, 08:35 Przepraszam - cena prawidłowa 196,67zł Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Razem w szkole 3 box 20.06.12, 11:04 Po rozeznaniu u mnie zwykle pada na Gandalf. W sumie zwykle zamawiam koniec czerwca/początek lipca póki książki potrzebne są i nie czekam czy końcem sierpnia będzie coś taniej. Chociaż jak policzyłam wydatki na ten rok to mnie ścięło - córka 4 kl. ponad 600 zł (nowa podstawa wszystko musi być nowe, a języki dwa), syn 3 kl. 300 zł. A gdzie cała reszta? Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: Razem w szkole 3 box 20.06.12, 11:47 194,99 w bonito.pl - niby niewielka różnica, ale prawie na pewno wszystkie inne dodatkowe książki też kupisz tam taniej. Gandalf zawsze wypada gorzej przy Bonito, nie wiem dlaczego wszyscy tylko Gandalfa polecają. Do tego w Bonito książki wysyłają ekspresowo, w zeszłym roku kurier dowiózł mi je w mniej niż 24h od zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Razem w szkole 3 box 20.06.12, 12:21 Oprócz boxu pewnie potrzebujesz jeszcze j. ang. i moze religii? Warto więc sprawdzac koszt calościowy. Ja własnie wrzuciłam potrzebne ksiązki (box do 3 klasy Odkrywam siebie, oraz ang. do I i III klasy) do koszyka w ganalfie i merlinie (+ jedna beletrystyczną dla dzieci) i w Gandalfie wyszlo 380 zł, a w Merlinie 350 zł (juz z przesyłką). Sprawdzę jeszcze Bonito. O, juz wszystko wiem - w Bonito ten sam zestaw kosztuje o 1 zł drożej niz w Merlinie. Gwoli sprawiedliwości - w Bonito w cenie jest przesyłka kurierska pobraniowa, w Merlinie - za pobranie kilka zł więcej musiałabym zapłacić (chyba z 5 zł). Ja lubię tez literacka z Krakowa, oni maja niezłe ceny zazwyczaj, ale brak darmowej przesyłki Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Razem w szkole 3 box 20.06.12, 11:35 ja tez zazwyczaj kupuje w gandalfie, choć np. podręczniki do I kl SP kupiłam w Literackiej (w Gandalfie byłoby chyba minimalnie taniej z aktualnym -15% na podręczniki). też mam niezłe wydatki szkolne w tym roku, bo trójka dzieci, w tym IV kl. SP, więc pewnie będzie tez z 600 zł (jeszcze nie mam listy podręczników) + cała wyprawka dla pierwszoklasistki, + nowy plecak dla czwartoklasistki (to juz kupione z rabatem w Topgal). Podręczniki dla kl. I i II przynajmniej widzę, że zmieszczę sie w 200 zł od łebka Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Razem w szkole 3 box 20.06.12, 16:34 No nie wiem czy zmieścisz się w 200 zł, bo oprócz boxu potrzebujesz jeszcze religię, zajęcia komputerowe i język - a ten zwykle troszkę kosztuje. Ja na 3 klasę policzyłam 300 zł po wstępnym rozeznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Razem w szkole 3 box 20.06.12, 19:18 Rzeczywiście żle napisałam; religii co prawda nie potrzebuje, ale j.ang. to jakies 60 zł. Ale zajęcia komputerowe sa chyba w boxie... Z pewnością same ksiązki dla trójki dzieci wyniosą mnie ponad 1000 zł No cóż, kto ma pszczoły ten ma miód, kto ma dzieci ten ma .... Odpowiedz Link Zgłoś
joaska_p Re: Razem w szkole 3 box 20.06.12, 13:48 W i klasie zakupiłam grupowo z wydawnictwa - ok. 30 zł . taniej jak w księgarni ale w ubiegłym roku nie było zamówień grupowych więc kupiłam w połowie sierpnia w leclercu , cena była niższa jak w zamówieniu grupowym (cena w księgarniach ok. 207 zł , grupowo 177 a w Leclerc 157 zł i jeszcze - 10 % na suma czyli zato co zaoszczędziłam na boxie (ok. 70 zł) wystarczyło na książki do angielskiego i religii) . Czasem warto poczekać . I w Leclerc jest tak co roku w sierpniu i bez problemu sprowadzają jak brakuje . Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_rada Re: Razem w szkole 3 box 21.06.12, 10:59 Raczej nie robi się pod koniec wakacji superekstra promocji, bo podręczników zwykle brakuje a nie że jest ich nadmiar Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Razem w szkole 3 box 21.06.12, 11:36 Dziewczyny, my mamy mieć Oto Ja z Mac Edukacja i ten zestaw jeszcze nie jest w sprzedaży zarówno na stronie Mac Edukacja jak i w Gandalfie, wydruk na 30 sierpnia 2012, spotkałyście się z czymś takim? przecież dziecko nie będzie miało książek na 1 września....Powiedzmy, że na drugi tydzień września by doszły. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_rada Re: Razem w szkole 3 box 21.06.12, 12:57 oj, to dość częste. Zwłaszcza, gdy pozycja jest nowością (nowością prawdziwą, po raz pierwszy na rynku, a nie że zmieniamy układ i kolor okładki ). Nie martw się, znajać MACa pewnie w okolicy połowy września dopiero tytuł będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Razem w szkole 3 box 21.06.12, 13:57 martwiłabym się gdyby tylko mój syn nie miał książek ale jak rozumiem nikt nie będzie miał Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Razem w szkole 3 box 21.06.12, 15:04 A ja w tym roku kupiłam box Razem w szkole do 3 klasy w grudniu ( na allegro, nawet nie wiem, jaka to była księgarnia) bo cena wydawała mi się atrakcyjna: 179 zł. I chyba faktycznie dobry zakup, bo teraz wszędzie drożej. No ale kto w grudniu myśli o podręcznikach . Za to książki starszego syna do 1 klasy gimnazjum uwaga: ( już policzyłam, bo spis jest już na stronie gimnazjum) 780 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Razem w szkole 3 box 21.06.12, 17:46 iwek33 napisała: Za to książki starszego syna do 1 klasy gimna > zjum uwaga: ( już policzyłam, bo spis jest już na stronie gimnazjum) 780 zł. :- > ( Iwek...napisz tę kwotę słownie bo chyba się pomyliłaś! przecież książki nie mogą tyle kosztować!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Razem w szkole 3 box 21.06.12, 18:31 A jednak . Po ukazaniu się spisu podręczników do klasy 1 weszłam do księgarni internetowej i sprawdziłam ceny. Zsumowałam i ...szok. W spisie podręczników jest w sumie 26 pozycji: część z nich to podręczniki, część ćwiczenia. Doliczyłam jeszcze dwa atlasy ( historyczny i geograficzny). Część podręczników jest na 3 lata, więc w 2 i 3 klasie wydatek odpadnie. Najdroższe oczywiście podręczniki do nauki języków. Muszę porównać ceny w różnych księgarniach, może uda się choć trochę taniej gdzieś dostać... Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Razem w szkole 3 box 21.06.12, 18:51 > A ja w tym roku kupiłam box Razem w szkole do 3 klasy w grudniu Nie bałaś się, ze w nowym wydaniu coś zmienią? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Razem w szkole 3 box 21.06.12, 19:30 Nie. Zmiany w podręcznikach są w tym roku w klasach 1- tam wszystkie wydawnictwa stosują się do zaleceń nowej reformy, zwłaszcza uwzględniają zróżnicowanie treści dla dzieci 6 i 7 letnich. W podręcznikach do klasy 3 nic się nie zmienia- po prostu kontynuują program zaczęty dwa lata temu. Nasze podręczniki są z 2011 roku- syn przyniósł dzisiaj kartkę z wykazem podręczników- nie ma żadnej adnotacji, z którego roku musi być wydanie, więc na pewno będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Razem w szkole 3 box 21.06.12, 20:50 >W podręcznikach do klasy 3 nic się nie zmienia- > po prostu kontynuują program zaczęty dwa lata temu. To dobrze. Moje dziecię idzie po wakacjach do 4 kl. W tym roku chrześniaczka chodziła do 4. Myślałam że książki będzie miało po niej. A to doopa, muszę kupić wszystkie nowe wydania. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Razem w szkole 3 box 21.06.12, 21:02 pacynka27 napisała: > To dobrze. Moje dziecię idzie po wakacjach do 4 kl. W tym roku chrześniaczka ch > odziła do 4. Myślałam że książki będzie miało po niej. A to doopa, muszę kupić > wszystkie nowe wydania. Tak, w tym roku najgorzej mają się rodzice klas 1, 4 i 1 gimnazjum - obowiązują nowe wydania Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Razem w szkole 3 box 22.06.12, 08:21 pacynka27 napisała: > To dobrze. Moje dziecię idzie po wakacjach do 4 kl. W tym roku chrześniaczka ch > odziła do 4. Myślałam że książki będzie miało po niej. A to doopa, muszę kupić > wszystkie nowe wydania. pacynko, kupujesz ksiązki przez net? masz jakąs sprawdzoną księgarnię? Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Razem w szkole 3 box 22.06.12, 15:40 Tak, przez net. W gandalfie. Dużo razy tam kupowałam i tak się przyzwyczaiłam. Nawet cen nie sprawdzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: Oto Ja 21.06.12, 19:41 mmala6 napisała: <Dziewczyny, my mamy mieć Oto Ja z Mac Edukacja i ten zestaw jeszcze nie jest w sprzedaży zarówno na stronie Mac Edukacja jak i w Gandalfie, wydruk na 30 sierpnia 2012, spotkałyście się z czymś takim? przecież dziecko nie będzie miało książek na 1 września....Powiedzmy, że na drugi tydzień września by doszły.> Mmala, skąd masz takie informacje?? Pierwszaki w naszej szkole też mają mieć Oto Ja, zamawiamy grupowo (pakiet + j.angielski Treetops) i księgarnia obiecała dostawę na przyszły tydzień, jestem z nimi w kontakcie, bo ja to pilotuję, o opóźnieniach w wydruku nie słyszałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Oto Ja 21.06.12, 21:24 ja nie napisałam, że są 'opóźnienia' w druku strona wydawnictwa Mac Edukacja-pakiet niedostępny, zadzwonię jutro zapytam o co chodzi. Niestety podstrona z księgarnią internetową teraz się nie otwiera. Gandalf: www.podreczniki-gandalf.pl/b/oto-ja-klasa-1-pakiet/ 'przybliżona data wydania 30.08.2012'.... w innej księgarni, nie pamiętam już jakiej, było napisane że jest przedsprzedaż ale wysyłka dopiero jak zostaną wydrukowane... A Ty gdzie zamawiasz i za ile ? Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: Oto Ja 21.06.12, 21:53 Zamawiamy w księgarni stacjonarnej, cena za pakiet 182,60zl, jutro z rana tam dzwonie bo troszkę mnie zaniepokoiłaś Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Oto Ja 21.06.12, 21:58 nie chcę siać paniki ale trochę dziwne, bo w żadnej internetowej nie ma tych książek.....może czekają na dodruk? upewnij się czy to na pewno rok wydania 2012 i na rok szkolny 2012/2013 ale z drugiej strony nie sądzę aby Wam jakieś nieaktualne podręczniki sprzedawali. Daj znać, bo sama jestem ciekawa o co chodzi. U nas w szkole zbierają kasę na te książki 'prosto od przedstawiciela' ale o ponad 50zł drożej! i panie w sumie też nie wiedzą czy te książki będą od razu czy we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 gosjana 22.06.12, 09:21 Dzwoniłam na infolinię Mac Edukacji i pani powiedziała, że niemożliwe jest kupienie teraz całego pakietu bo one są jeszcze nie wydrukowane można kupić pojedyncze książki (nawet na ich stronie) ale nie ma np zeszytu do informatyki z płytą CD (i nie ma pudełka, co jak wiadomo jest kluczowe).. Powiedziała, że jest to pierwsze wydanie więc nie można mieć 'starszej wersji'. I potwierdziła, że data wydania koniec sierpnia 2012.....My mamy mieć jeszcze dodatkowo zeszyty do kaligrafii, nie wiem jak Wy, one nie wchodzą w skład 'pudełka' trzeba dokupić osobno, też ich jeszcze nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: gosjana 22.06.12, 10:05 Rzeczywiście, wszystko co piszesz to prawda, musimy czekać do końca sierpnia Po cholerę szkoła zmienia podręczniki... syn idzie do III klasy i korzysta od początku z pakietu Nowe już w szkole, uważam, że nie są złe, po co te zmiany?! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: gosjana 22.06.12, 10:20 gosjana napisała: > Rzeczywiście, wszystko co piszesz to prawda, musimy czekać do końca sierpnia > Po cholerę szkoła zmienia podręczniki... syn idzie do III klasy i korzysta od p > oczątku z pakietu Nowe już w szkole, uważam, że nie są złe, po co te zmiany?! wiesz co.....nie wnikam (może lepiej nie wiedzieć?) dlaczego u nas co roku zmienia się podręczniki, ba! nawet klasy równoległe mają różne! więc jak z jakiegoś powodu dziecko przejdzie z A do B, to musi mieć nowy pakiet, kosmos jakiś. W każdym razie sprawa z Oto Ja już jest jasna Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: gosjana 22.06.12, 14:42 W statucie szkoły, w której uczą się moje dzieci jest nawet zapis, że nie wolno zmieniać wydawnictwa które się wybrało w klasie 1 do końca klasy 3 ( chyba, że wynika to z jakichś przyczyn odgórnych np zmiana podstawy programowej) ale na pewno w klasach 3 zmiana podstawy nie obowiązuje ( moja koleżanka, która uczy teraz klasę 2 na pakiecie WSiPu chciała w trzeciej klasie zmienić książki na inne wydawnictwo i dyrektor nie wyraził zgody. Równoległe klasy MUSZĄ pracować na tych samych wydawnictwach-nauczyciele muszą się dogadać. Uważam, że to kompletna bzdura, a nawet szkodliwe zmienianie podręczników w klasie 3 , gdy w 1 i 2 pracowało się na innych- przecież pewne treści mogą być inaczej rozplanowane na trzy lata w różnych wydawnictwach i część treści albo się powtórzy, albo będzie ominięta. Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: gosjana 22.06.12, 15:03 <Uważam, że to kompletna bzdura, a nawet szkodliwe zmienianie podręczników w klasie 3 , gdy w 1 i 2 pracowało się na innych- > Szkoła wprowadza nowe wydawnictwo i nowe tytuły do klas I, pozostali kontynuują to co zaczęli, jestem tylko niepocieszona tym, że córka będzie miała inny pakiet niż syn, pozostawiałam 'po nim' podręczniki i przyzwyczaiłam już się do nich no nic.. szkoła chyba wie co robi, przynajmniej mam taką nadzieję, zarówno przyszła wychowawczyni córki jak i sama szkoła ma wysoki poziom nauczania dowiedziałam się też, że inna podstawówka w mieście też wybrała ten sam pakiet Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: gosjana 22.06.12, 21:14 gosjana napisała: > Szkoła wprowadza nowe wydawnictwo i nowe tytuły do klas I, pozostali kontynuują > to co zaczęli, jestem tylko niepocieszona tym, że córka będzie miała inny paki > et niż syn, pozostawiałam 'po nim' podręczniki i przyzwyczaiłam już się do ni > ch > no nic.. szkoła chyba wie co robi, przynajmniej mam taką nadzieję, zarówno prz > yszła wychowawczyni córki jak i sama szkoła ma wysoki poziom nauczania > dowiedziałam się też, że inna podstawówka w mieście też wybrała ten sam pakie > t A to nie zrozumiałam poprzedniego posta właściwie. Pierwsze klasy mają nową podstawę, chyba wszystkie szkoły zmieniają podręczniki w klasach 1. Ja trzymałam podręczniki z klasy 4 i 5 po starszym synku, a tu zonk: młody jak pójdzie do czwartej za rok będzie miał wszystkie podręczniki nowe: w 4 klasach też jest zmiana podstawy. Treści, których starszy uczył się w 4 klasie będą w nowych podręcznikach w 5 itd. Tak więc też stare na makulaturę. Tylko co na to nasze biedne drzewa...jak w takim tempie będą zmieniać się podręczniki to ich zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: pakiet OTO JA jest już dostępny :) 24.08.12, 12:19 wczoraj otrzymałam podręczniki do 1 klasy Odpowiedz Link Zgłoś
aureolle Re: pakiet OTO JA jest już dostępny :) 25.08.12, 12:25 A czym róznią się kolory pudełek? Widziałam białe i niebieskie?? Matko za tydzień szkoła a podręczników nie ma...! Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: pakiet OTO JA jest już dostępny :) 25.08.12, 12:30 opakowania są dokładnie takie: Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: pakiet OTO JA jest już dostępny :) 25.08.12, 12:37 aureolle napisała: > Matko za tydzi > eń szkoła a podręczników nie ma...! Napisałam, że już są dostępne, możesz kupić w sklepie wydawnictwa, cena atrakcyjna i wysyłka gratis: ksiegarnia-edukacyjna.pl/oto-ja-12.html Odpowiedz Link Zgłoś
aureolle Re: pakiet OTO JA jest już dostępny :) 25.08.12, 16:37 Gosjana a taki box? bonito.pl/k-1440784-oto-ja-klasa-1-pakiet-box Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: pakiet OTO JA jest już dostępny :) 25.08.12, 16:44 takiego nie widziałam, w księgarni stacjonarnej wszystkie box-y OTO JA wyglądały identycznie jak pokazałam wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
aureolle Re: pakiet OTO JA jest już dostępny :) 25.08.12, 17:03 hm nie wiem czy zaryzykować i kupić ten biały? Nigdzie nie znalazłam informacji czym one się rożnią oprócz koloru pudełka. Odpowiedz Link Zgłoś
bernad-ka1234 Re: pakiet OTO JA jest już dostępny :) 08.09.12, 16:20 Najlepiej dopytać w wydawnictwie. Ja też całe wakacje polowałam na box oto ja. Miałam zalicytowany w przed sprzedaży na allegro od jednej księgarni ale pomysł spalił na panewce. W weldbild też nie poszło dwa razy odrzucili ni zamówienie. teraz kupiłam na międzyksiążkami.pl. czekam o propo kupiłam biały box Odpowiedz Link Zgłoś
bernad-ka1234 Re: pakiet OTO JA jest już dostępny :) 08.09.12, 16:30 bernad-ka1234 napisała: > Najlepiej dopytać w wydawnictwie. > > Ja też całe wakacje polowałam na box oto ja. Miałam zalicytowany w przed sprzed > aży na allegro od jednej księgarni ale pomysł spalił na panewce. W weldbild te > ż nie poszło dwa razy odrzucili ni zamówienie. teraz kupiłam na międzyksiążkam > i.pl. czekam o propo kupiłam biały box miedzykartkami.pl miało być Odpowiedz Link Zgłoś
josienka Re: Oto Ja 28.02.14, 19:22 Witam, mam pytanie, czy Pani korzysta z cyklu książek "Oto ja" wyd. Mac? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mimiitati Re: Razem w szkole 3 box 24.08.12, 13:52 Ja polecam wszystkim księgarnię internetową eduarena.pl Mają oni pełną ofertę edukacyjną (nawet książki do religii) więc wszystkie podręczniki kupiliśmy w jednym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Razem w szkole 3 box 25.08.12, 16:07 u nas najtaniej wyszło w BONITO-przynajmniej mieli podrecznik do ang którego nigdzie nie bylo. Dołozylismy mape Tatr,aby wyszła przesyłka gratis. Odpowiedz Link Zgłoś