Dodaj do ulubionych

Zwrot towaru do amazon.uk

20.06.12, 19:18
Oświećcie mnie jak to zrobić. Kostium kąpielowy nie pasuje, i chcę go odesłać. Mam na to 30 dni? Lepiej wysłać polskim poleconym, czy jako paczkę z tą ich gotową nalepką? Która wersja przesyłki będzie korzystniejsza cenowo? Nie płaciłam za przesyłkę do PL, czy teraz ten koszt sobie potrącą? I o co chodzi z tym 7dniowym terminem zwrotu: jest w jakiś sposób korzystniejszy?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Zwrot towaru do 21.06.12, 09:23
      beakarp napisała:

> Oświećcie mnie jak to zrobić. Kostium kąpielowy nie pasuje, i chcę go odesłać.Mam na to 30 dni?>
      tak
      > Lepiej wysłać polskim poleconym, czy jako paczkę z tą ich gotową nalepką? Która wersja przesyłki będzie korzystniejsza cenowo? >
      nalepke musisz zawsze dołączyc do przesyłki zwrotnej.chyba taniej poleconym niz paczką? sprawdz na stronie PP.

>Nie płaciłam za przesyłkę do PL, czy teraz ten koszt sobie potrącą? I o co chodzi z tym 7 dniowym terminem zwrotu: jest w jakiś sposób korzystniejszy?>
      tak,pod tym wzgledem ze zwracaja koszt odesłania
      • patatajowa Re: Zwrot towaru do 21.06.12, 09:25
        nie moge wkleic cyt z amazona bo mi wyskakuje "wykryto spam" wink
        www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?ie=UTF8&nodeId=1161018#30d
    • agnesta Re: Zwrot towaru do amazon.uk 21.06.12, 09:53
      Odsyłałam dwa razy. Pierwszy raz to były buty, odesłałam na ich koszt - oczywiście z wydrukowaną z ich strony etykietą. Zdecydowanie nie był to dobry interes, bo potrącili mi potem ten koszt wysyłki czyli 8,61 funtów (z VAT !). Odsyłałam w ciągu 7 dni.
      Drugi raz było to stanik, wysłałam listem poleconym na mój koszt i tu zdecydowanie byłam mniej stratna. Zapłaciłam za wysyłkę coś ok 10 zł. Na konto zwrócili mi w tym przypadku całą zapłaconą kwotę.
      Nie jestem pewna ale jak odeślesz po więcej niż 7 dniach potrącą ci również koszt wysyłki z Amazon do ciebie. Trzeba tam doczytać na stronie
    • kokosz3 Re: Zwrot towaru do amazon.uk 21.06.12, 10:31
      ale odsyłałyście, gdyż przysłali wam rzecz wadliwą/nie ten rozmiar, czy po prostu bez powodu?
      • patatajowa Re: Zwrot towaru do amazon.uk 21.06.12, 10:41
        bez powodu-masz tak jak w PL prawo do odstapienia tylko na amazonie w ciagu 30 dni.
        gdy reklamowałam buty-na ich koszt paczką juz oplaconą.
    • beakarp Re: Zwrot towaru do amazon.uk 21.06.12, 15:59
      Czyli jeśli zwrócę do 7 dni, to na czym oszczędzam?/ Lub inaczej: za co potrącą z kwoty zwrotu?
      • agnesta Re: Zwrot towaru do amazon.uk 22.06.12, 09:49
        Jeśli zwrócisz do 7 dni płacisz tylko za koszt wysyłki do Amazon. Jeśli zwrócisz po 7 dniach płacisz koszt wysyłki w obie strony. Zwracają ci tylko koszt towaru. Przynajmniej ja tak to rozumiem - otwórz sobie link, który wkleiła Patatajowa. Tam jest to wyjaśnione.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka