Dodaj do ulubionych

Biurko dla 4,5-latka

12.08.12, 13:59
Dziewczyny, poradźcie mi coś na szybko. Potrzebuję wymienić maleńki stolik i krzesełka Ikea SVALA na coś większego. Synek ma ok 115 cm wzrostu i mam wrażenie, że przy SVALI już mu niewygodnie. W kuchni mamy krzesełko Danchair, chyba przeniosę mu je do pokoju, potrzebne więc tylko biurko. Jak najprostsze, do rysowania i postawienia laptopa. Meble mamy drewniane Leksvik, ale nie upieram się, żeby pasowało. Może mieć szafko-skrzyneczkę na kółkachsmile Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • lilka0408 Re: Biurko dla 4,5-latka 12.08.12, 18:50
      A w Ikei nic Ci nie wpadło w oko? Jest seria małych biurek Micke - myślę, że do rysowania, czy postawienia laptopa wystarczy. Ewentualnie pokombinować z kupnem samego blatu i do tego regulowanych (albo i zwykłych) nóg - wybór kolorów dość spory, więc powinno coś podpasować. Do tego kontenerek pod blat i już miejsce "do pracy " gotowe smile
      • kroliczyca80 Re: Biurko dla 4,5-latka 12.08.12, 18:57
        Dzięki, IKEA jest mi wybitnie nie po drodze, przejrzałam tylko ich stronę. Czy oni mają coś drewnianego, czy to wszystko to jest sklejka albo metal? Dobry pomysł z tymi regulowanymi nogami! A mówiąc kontenerek masz na myśli komódkę na kółkach? Np taką?:
        https://www.ikea.com/pl/pl/images/products/micke-komoda-na-kokach__0123485_PE279642_S4.JPG
        • klara_0204 Re: Biurko dla 4,5-latka 12.08.12, 19:14
          My też mamy u dzieci Leksvika i do tego taki stolik,który służy jako biurko.
          www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40116051/
          Po rozłożeniu bardzo stabilne i duże. Może być złożone lub do większych prac rozłożone.
          Dzieciom jest bardzo wygodnie, mebel pasuje do kompletu, jest estetyczny i praktyczny.
          • kroliczyca80 Re: Biurko dla 4,5-latka 12.08.12, 19:20
            Znam ten stolik, pasuje idealnie do mebli (czyli w moim przypadku łózka i wysokiego regału z ksiązkami) ale zdecydowanie wolę jednak tradycyjne biurko. Mamy malutko miejsca do zagospodarowania (wybitnie nieustawny dziecięcy pokój), żadne rozkładanki nie wchodzą w grę. Zresztą chyba bałabym się, że młody przytrzaśnie sobie tym paluchy... On zdolny jestwink
        • lilka0408 Re: Biurko dla 4,5-latka 12.08.12, 19:22
          Tak, dokładnie komódka tego typu. Ta którą pokazałaś, jest chyba właśnie z tej serii Micke. Drewno to to nie jest, ale cena w związku z tym przystępna. Nie wiem, czy podoba Ci się coś w tym stylu i jakby pasowało do pozostałych mebli
          www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20196402/#/80196376
          plus takiego sekretarzyka jest taki, że jak nie używasz to zamykasz i zajmuje mniej miejsca - no i drewno naturalnesmile
          Blaty w ikei mają przeróżne i też można coś pokombinować z osobno dokupionymi nogami.
    • aniam123 Re: Biurko dla 4,5-latka 12.08.12, 20:48
      a w jakim kolorze masz Danchair? W Tchibo jest fajne, pasujące do tego krzesła biurko z regulacją.
      www.tchibo.pl/Biurko-dzieciece-p400017557.html
      • kroliczyca80 Re: Biurko dla 4,5-latka 12.08.12, 21:08
        Krzesło mamy w kolorze drewniano-drewnianym, to taki najpopularniejszy odcień, jest chyba tylko lakierowane na przezroczysto. Ale wielkie dzięki za link, wiem już czego szukać. Taki regulowany stolik byłby idealny!
        • kroliczyca80 Re: Biurko dla 4,5-latka 12.08.12, 21:11
          O, takie chyba byłoby ok, będę szukać w drewnianym kolorze.
          allegro.pl/listing.php/search?category=17272&sg=0&string=biurko+regulowane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka