zielono_mi_15 14.09.12, 17:33 Nie moge tego nigdzie znaleźć. Na stronie sa ceny w PLN. Czy karta kredytowa jest obciążana dokładnie wg tych cen, czy przeliczają ceny z funtów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylki Re: Zakupy na nextdirect.com 14.09.12, 18:04 Ceny w złotówkach, to i płacisz w złotówkach Wolałabym przeliczanie, wyszłoby taniej, ale niestety płaci się w złotówkach, tak jak podane na stronie Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: Zakupy na nextdirect.com 14.09.12, 18:07 no muszą zarobić, żeby dać transport gratis Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Zakupy na nextdirect.com 14.09.12, 23:57 taaak i ten transport w każdą rzecz wrzucają, no masakra to już wolałabym opłatę tych 20 zł, ale tańsze rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
zielono_mi_15 Re: Zakupy na nextdirect.com 15.09.12, 11:50 Oj dziewczyny jak go nie kijem... Ehh chyba musze jednak poprosić koleżankę z Uk. To już taniej na Halensie wychodzi tylko tam wszystkiego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
ula_19 Re: Zakupy na nextdirect.com 15.09.12, 13:40 Raz ze wszystkiego nie ma, a dwa każą czekać bardzo długo i to jeszcze nie wiadomo, czy przyjdzie czy też nie. Na buty czekam trzeci tydzień, nie dostałam żadnego maila, dzwoniłam dwa razy, buty idą..... Z kolei ze strony next'a paczka przychodzi po trzech dniach od złożenia zamówienia, tylko drożej. Ostatnio zrobiłam porównanie i ta kilku rzeczach, wyszło jakieś 25 zł drożej niz w Halens. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Zakupy na nextdirect.com 15.09.12, 13:44 Mi na 2 parach butów wyszło 10 zł drożej ciekawe ile poczekam na halens Odpowiedz Link Zgłoś
meganpoe Re: Zakupy na nextdirect.com 15.09.12, 22:58 Kupiłam z nextdirect spodnie i skarpetki i wyszło mi 4zł złote drożej ale: paczka przyjdzie za kilka dni i w razie mojej nieobecności wyladuje u sąsiadów bo zapłacona a ja nie muszę biec na pocztę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikbc Re: Zakupy na nextdirect.com 29.09.12, 21:58 dziewczyny poczytałam wątki o nextdirect.com i chciałam tylko potwierdzić - to jest strona na której ceny są w złotówkach i wysyłka jest free? i przy płatności kartą nie ma żadnych dodatkowych opłat, tylko tyle ile wyświetla się w koszyku? i na przesyłkę czeka się 3 dni a nie jak w halensie 2 tygodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Zakupy na nextdirect.com 29.09.12, 22:08 Pod warunkiem, że przy skladaniu zamówienia przy każdej pozycji będzie, że dana rzecz jest w magazynie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikbc Re: Zakupy na nextdirect.com 29.09.12, 22:21 a gdzie to będzie napisane ? ja mam przy delivery napiane ze dostarczaja w ciagu 3 dni roboczych Odpowiedz Link Zgłoś
nijntje Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 15:47 Mam pytanie,czy uzupełniają jeszcze zapasy?Niektóre ubranka są właściwie od początku wyprzedane. Jest szansa że się jeszcze pojawią? Chodzi mi o zimową kolekcję. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka_33 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 14:03 Witam! Mam pytanie, czy komuś z robiących zakupy do Polski na nextdirect.com zdarzyło się, że czegoś brakowało? Zrobiłam większe zamówienie w piątek. Wczoraj (we wtorek) przyszła przesyłka (wg mnie szybko), ale wewnątrz brakowało jednej bluzki za jedyne 51zł. Na liście rzeczy jest. Nie ma przy niej notatki, że doślą, czy, że brak. Chwilę po otrzymaniu przesyłki dostałam smsa z poczty polskiej, że w ciągu 24h dotrze do mnie przesyłka. Nie mam pojęcia jaka, bo nic dodatkowo nie zamawiałam. Myślicie, że jeśli większość dotarła kurierem, to jedna bluzka może dotrzeć pocztą? Z Halsena przychodziło mi 1 zamówienie w dwóch częściach i część przynosił kurier, a część listonosz, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że Anglia współpracuje z Pocztą Polską. Jeśli ta przesyłka to co innego, to co byście zrobiły na moim miejscu? Pisać do nich maila? Na jaki adres? Mój angielski jest na poziomie "Kali jeść, Kali pić". Przesyłka nie była sprawdzana przy kurierze, bo Pan kurier zostawił przesyłkę u sąsiadki 4 domy dalej. Nie dzwonił i nie pytał mnie, czy może zostawić przesyłkę gdzieś indziej. Przyniosła mi ją Pani, której w ogóle nie znałam. Nawet nie wiem, czy mu się pod czymś podpisywała. Napiszcie czy miałyście już taką sytuację i jak to rozwiązałyście. Z góry dzięki. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 15:42 Jeśli koperta (folia) nie była uszkodzona, w sensie, że nikt przy niej nc nie majstrował i mógł wyjąć to może się zdarzyc tak, że brakującą rzecz Ci doślą. Kiedyś dołączali karteczkę z informacją o braku, teraz tego nie robią, ale wysyłaja info na maila z linkiem do śledzenia przesyłki Odpowiedz Link Zgłoś
vanillka do ewka_33 23.10.12, 19:07 Witam, jak rozwiązała się u Ciebie sytuacja z brakująca bluzką? U mnie dziś w paczce brakowało 3-paku piżamek... I też jestem w kropce. Daj znać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna784 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 16:26 Dziewczyny a mozna płacić za zakupy na tej stronie zwykla karta bankomatowa? I czy dobrze zrozumiałam,że jeżeli rzecz jest dostępna tojest wysyłka za free? Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 16:35 Przyjmuja karty bankomatowe ale te z chipem. Kazda wysylka jest darmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna784 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 16:45 No moja coś tam ma na przodzie i to chyba chip A to trzeba podac numer karty czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 17:41 Tak, wpisujesz wlasciciela, nr karty, kod zabezpieczajacy ( jest z tylu, obok miejsca na podpis) i date waznosci karty. I tyle. Pozniej tylko czekasz na kuriera Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 18:20 istotne jest rowniez to, ze jesli np. chcecie zaplacic karta meza, to trzeba zarejestrowac sie na stronie nextdirect.com imieniem i nazwiskiem meza, a nie swoim. Dane platnika musza sie zgadzac zarowno z danymi osoby zalogowanej, jak i z adresem rejestracji karty, bo na na ten adres karty wysylane jest zamowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna784 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 18:51 Aha,czyli jakbym chciała zamówic na inny adres to da rade ?Bo na karcie mam adres zameldowania,a nie mieszkam pod tym adresem... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna784 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 19:01 Przy rejestracji w dziale adresowym jest pierwsza kolumna zeby podac numer domu a potem nazwe ulicy,zrobilam tak jak kazali. Teraz pierwszy jest numer ulicy i domu a potem nazwa tez tak mialyscie? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna784 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 19:07 zamecze Cie...jest jakis sposob zeby sprawdzic czy rzecz jest dostepna,dodałąm 4 rzeczy d koszyka,ale suma wybija mi tylko jak za dwie,moze to znak,że pozostalych dwoch nie ma? Czy źle kminie? Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 19:35 Jezeli rzeczy nie ma to w koszyku wywala Ci komunikat "out of stock". Jesli trzeba poczekac to jest informacja o czasie oczekiwania. Tak sie naopisywalam, ze sama zrobilam zakupy przy okazji U mnie adres wyskakuje normalnie po polsku, ulica numer kod miasto kraj. Przy platnosci adresu nigdzie nie wpisujesz, mysle ze jak sie zgadza wlasciciel to przejdzie. Zreszta mysle, ze platnosc powinna przejsc rowniez z innym wlascicielem karty. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 20:02 z innym wlascicielem karty nie przechodzi, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
pati44 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 21:24 Ja płacę czasem kartą męża, czasem swoją i nigdy nie miałam problemu. A mamy rożne nazwiska.... Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Zakupy na nextdirect.com 11.10.12, 08:37 przeciez po wejsciu do koszyka masz po prawej stronie kazdego produktu dostepnosc i jak szybko dany produkt wysyłają. jak jest dany rozmiar czy kolor niedostepny to masz "out of stock". Odpowiedz Link Zgłoś
czarna784 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 18:57 Rozumiem,że przy rejestracji musze podac taki sam adres jak mam na karcie ? Czy wogole musze sie rejestrowac zeby robic zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 19:32 Tak, trzeba sie zarejestrowac i musisz podac ten sam adres przy zakladaniu konta i do dostawy, co na karcie. Dostepnosc towaru sprawdzisz po wlozeniu go do koszyka i kliknieciu na "view bag" na gorze strony, w rogu po prawej stronie - wyswietli sie wtedy zawartosc koszyka i informacja o terminie dostawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka_33 Re: Zakupy na nextdirect.com 10.10.12, 23:11 Nikt mi nie podpowie na jaki adres można złożyć reklamację o braku zamówionego artykułu? A może znacie jakiś nr telefonu? Proszę pomóżcie? Pierwszy raz mam taką sytuację i się stresuję, że mi przepadną pieniądze za tą nieszczęsną bluzkę. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Zakupy na nextdirect.com 11.10.12, 08:34 troche angielskiego i sie człowiek gubi... na górze strony masz HELP-potem contact us- potem nr telefonu albo formularz kontaktowy gdzie piszesz o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka_33 Re: Zakupy na nextdirect.com 11.10.12, 09:49 Dzięki Patatajowa! Z angielskiego jestem noga. Mogę w rewanżu pomóc kiedyś w rosyjskim Już wysyłam do nich maila (oby mnie zrozumieli, bo pisałam ze słownikiem ) Przez tą sytuację już mi się przestało podobać zamawianie na Nextdirect. Chyba wrócę do tradycyjnego robienia mężowi list zakupów ze zdjęciami i jak będzie w delegacji, to będzie musiał chodzić na zakupy ciuchowe (czego szczerze nienawidzi). Chyba jednak wolę wysłuchać jęczenia męża, że przez te zakupy, to ma dość delegacji, niż tracić nerwy i dodatkowe pieniądze przy zamówieniu na Nextdirect. Dobra czekam na rozwój sytuacji. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_ka30 Re: Zakupy na nextdirect.com 11.10.12, 11:02 Ja ostatnio tak mialam ze w glownej paczce brakowalo jednej rzeczy (zamawiam z odbiorem w sklepie) i ta jedna koszule dostarczono do domu kurierem. Ale na glownej liscie jej nie bylo, wiec niestety chyba u ciebie zakonczy sie reklamacja. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Zakupy na nextdirect.com 11.10.12, 13:12 po wejsciu na angielska strone www.next.co.uk, na dole zmien sobie kraj na Polske. Po przekierowaniu w zakładce "help" (gorne menu po prawej) podany jest wowczas nr telefonu do kontaktu: 22 2120633. Odpowiedz Link Zgłoś