02.10.12, 09:10
Witam Was Dziewczynysmile Czy mogłybyście pomóc mi w podjęciu decyzji, czy warto zakupić kojec? Synek ma 8 m-cy. Jeszcze nie raczkuje. Na razie spędzamy czas na kocu. Ale myślę, że kojec może się przydać. Napiszcie czy same posiadacie, jeśli tak to jaki i czy jesteście zadowolone? Dzięki
Obserwuj wątek
    • anulka-am Re: kojec 02.10.12, 11:15
      My mieliśmy kojec firmy Baby Design 100x100cm, kupiłam go w nadziei, że synek będzie się w nim bawił, a jak się zmęczy to i zaśnie w nim. Dziecko szczerze nienawidziło w nim siedzieć, mimo otwartych drzwiczek każda próba włożenia go tam kończyła się wielkim darciem. U mnie zakup kompletnie nietrafiony.
    • tuya Re: kojec 02.10.12, 11:23
      U mnnie łóżeczko turystyczne robi za kojec. Z tym że ja go tam wkładam tylko kiedy muszę iść do łazienki itp, normalnie biega sobie luzem po mieszkaniu.
    • renata28 Re: kojec 02.10.12, 11:30
      Miałam duży. Sprawdził się.
      • kalina886 Re: kojec 02.10.12, 11:58
        Nie miałam kojca mimo że moje dziecko raczkowało od 6-miesiąca życia. Zresztą podejżewam, że nie sprawdziłby się, ponieważ córka nie lubiła być nawet w ciągu dnia wkładana do swojego łóżeczka. Chciała być "wolna'.

Powiem tak. Zależy jakie masz mieszkanie. My mamy 2 pokoje przechodnie + anekas kuchenny.
        W zasadzie gdzie by się nie było ma się dziecko cały czas w zasięgu wzroku.
        Gdybym miała dom lub bardzo duże mieszkanie może bym się zastanowiła nad kupnem dla bezpieczeństwa - w sytuacji gdy musisz gdzieś odejść i nie masz jak pilnować malucha żeby paluchów gdzieś nie wsadził lub nie zrzucił czegoś na siebie.
    • kanna Re: kojec 02.10.12, 12:09
      Kojec zakupiłam dopiero przy drugim dziecku. Chodziło o wydzielenie miejsca dla starszaka, gdzie się może swobodnie pobawić nie nagabywany przez młodsze.
      • fantomka44 Re: kojec 02.10.12, 12:46
        Miałam Baby Design 100x100cm i sprawdził się pod każdym względem. Dużo zależy od dziecka (mój był i jest trudny do okiełznania), więc przynajmniej na chwilę mogłam w spokoju zjeść czy skorzystać z kibla.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka