Dodaj do ulubionych

białe płytki scienne-kuchnia-mam pytanie

02.10.12, 12:03
Moze ktos ma w swojej kuchni jakies białe płytki i podpowie, czy warto jednak białe czy za bardzo są trudne w utrzymaniu??? Poszukuję fajnych właśnie dobrych w utrzymaniu płytek, najlepiej prostokątnych. Pomyslałam, ze to takie uniwersalne, bo narazie będe miec meble w kolorze jabłoni, ale za rok góra dwa juz będą wymienniane więc taki kolor płytek chyba zawsze mi podpasuje... Ewentualnie, zeby nie było za mdło to wrzucę jakis paseczek mozaiki...
Obserwuj wątek
    • jbielu Re: białe płytki scienne-kuchnia-mam pytanie 02.10.12, 12:32
      mam biale, już po raz drugi. pierwsze na ścianie prawie 9 lat. wyglądaly dobrze. po remoncie położyłam podobne (10x10) tyle, że tym razem nie kladlam bialych nad kuchenka (tam mam czarną mozaikę).

• emonik Re: białe płytki scienne-kuchnia-mam pytanie 02.10.12, 12:37
      Też mam białe. Brudzą się ale i łatwo można je wyczyścić. Za kuchenką też mam białe. Wydaje mi się, że tłuszcz widać bardziej na czarnych niż na białych. Ja polecam białe płytki!
      ---
      • jbielu Re: białe płytki scienne-kuchnia-mam pytanie 02.10.12, 12:43
        może i tłuszcz widać, ale zawsze lepiej go zmyć. nie kładłam białych nad kuchenką ze względu na fugiwink
    • patir23 Re: białe płytki scienne-kuchnia-mam pytanie 02.10.12, 14:22
      a mozecie zdradzic jakie macie te białe? z jakiej kolekcji?
      • zuzamon Re: białe płytki scienne-kuchnia-mam pytanie 02.10.12, 14:38
        ja mam białe ascot pun w łazience i tą sama seria tylko bardzo jasne szare (prawie białe) w kuchni, nie zamieniłabym na inne smile

www.google.pl/search?q=ascot+pun&hl=pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=799qUNCuB9HNsgap54HwBg&sqi=2&ved=0CB4QsAQ&biw=1366&bih=617
        • patatajowa Re: białe płytki scienne-kuchnia-mam pytanie 02.10.12, 18:53
          mam białe a właściwie ecru? z serii majolika z Tubądzina w łazience.
          swietne i nawet chyba mniej sie bruddza niz inne ciemne.
        • camilcia Re: białe płytki scienne-kuchnia-mam pytanie 02.10.12, 19:03
          też mam takie w kuchni, nie zamieniłabym za nic w świecie!!! mam tylko pasek nad meblami
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/qf/oc/gefa/NG8iu1ThzrGj0jGalX_1.jpg
          • patir23 Re: białe płytki scienne-kuchnia-mam pytanie 02.10.12, 19:26
            jaka jest dokładna nazwa ich i cena za metr?
            • camilcia Re: białe płytki scienne-kuchnia-mam pytanie 02.10.12, 20:47
              ascot pun ok 130zl/m2, vives mugat też jak kafle ok 90zl, ale to już było ponad 4 lata temu, wtedy na Bartyckiej w W-wie zamawiałam
          • gosjana Re: białe płytki scienne-kuchnia-mam pytanie 02.10.12, 19:30
            Kupiłabym białe, to kolor ponadczasowy, do białego dobierzesz każdy kolor mebli smile

<czy warto jednak białe czy za bardzo są trudne w utrzymaniu??? >

każde płytki trzeba myć, czy to białe, zielone czy kremowe wink
            • pati1707 Re: białe płytki scienne-kuchnia-mam pytanie 02.10.12, 20:06
              Witam ja osobiście polecam jasne płytki moje są kremowo-białe kolekacja Zebrano niby łazienkowe,ale ja mam je w kuchni na ścianie,a brązowe z tej samej kolekcji na podłodze.Po położeniu pokryłam fugi odpowiednim preparatem,aby się tak szybko nie brudziły,daje radę nawet nad płytą gazową.

www.pilch.pl/239-Zebrano.html#info2_4970
              • szybcia1 Re: białe płytki scienne-kuchnia-mam pytanie 03.10.12, 06:18
                jakim preparatem?
                • pati1707 Re: białe płytki scienne-kuchnia-mam pytanie 03.10.12, 10:38
                  Nazwy nie pamiętam ale kupowałam w Castoramie nakłada się go na świeżą fugę chroni przed plamami i żółknięciem(mam jasne fugi nawet na podłodze i jest ok)w zestawie jest taka mała pipetka do nakładania super sprawa.
    • melancho_lia Re: białe płytki scienne-kuchnia-mam pytanie 03.10.12, 07:33
      Ja będę miała takie:
      tanieplytki24.pl/index.php?route=product/product&product_id=3666
      • fredy58 Tubądzin Calle, płytki Opoczno 03.10.12, 19:50
        Ja mam takie i za żadne skarby nie polecam, na głowe idzie dostać z tymi płytkami czyszczę je sto razy dziennie i ciągle mam jakieś mazy jakieś odcienie, plamy na nich kupę kasy wydane a ja bym je najchętniej wymieniła na inne. Może ktoś ma coś takiego i podpowie czym te badziewie czyścić bo ja leże i kwiczę
        waszewnetrza.leroymerlin.pl/posting,26,reply,84074.html
        • lidiusz1 Fugi epoksydowe 03.10.12, 21:37
          Też mam jasne płytki, wprawdzie nie białe, a jasno kawowe i są b. fajne. Myć oczywiście trzeba, ale chyba nie częściej niż ciemne. Do jasnych płytek polecam fugi epoksydowe, chyba nie przekręciłam nazwy. Fuga nawet nad kuchenką po 3 latach jest jak nowa. Na podłodze też się rewelacyjnie sprawdza i co najważniejsze nie brudzi się.
          • bo76 Re: Fugi epoksydowe 03.10.12, 22:11
            Ja mam jaśniutki gres polerowany w dużych płytach na ścianach między meblami i nad zlewozmywakiem. Super wygląda - 60x60, więc i fug jest minimalnie i są wąziutkie. W utrzymaniu super, wcześniej miałam lekko chropowate mniejsze płytki i ciągle je polerowałam. Teraz gładki gres - jest idealny, choć bardzo jasny i też się marwtiłam, że ze szmatą będę wiecznie latać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka