Dodaj do ulubionych

smyk rozmiarówka

06.10.12, 09:22
pomóżcie nigdy nie kupowałam w smyku a chcę zrobić zakupy ubraniowe przez internet i nie wiem jak z ich rozmiarami córka ma 119 cm wzrostu a syn 130 cm wzrostu jak jest ze spodniami a jak z bluzkami jakiego rozmiaru szukać?i jaja jest jakość ich ubrań?
Obserwuj wątek
    • magata.d Re: smyk rozmiarówka 06.10.12, 09:37
      Moim zdaniem, jakość jest bardzo dobra. A rozmiarówka chyba standardowa, albo trochę większa niż wypada wzrostowo tzn. ja mam wysokiego prawie trzylatka (ma ok 99-100 cm wzrostu) a kupiłam mu teraz w smyku bluzeczki i sweterek w rozmiarze 98. Kupuję też dla niego rzeczy w c&a, i tam juz muszę brać rozmiar 104, bo 98 jest mały.
      • mariannamm Re: smyk rozmiarówka 06.10.12, 09:46
        Rozmiarowka jest w miare na wiek pasujaca.
        Jeden raz tylko sie oszukalam mieli takie bluzki z Littlest Pet Shop i one po praniu zmniejszyly sie o 1 rozmiar wiec nastepne kupowalam juz o rozmiar wieksze.
        Moja corka nosi i buty i ciuchy ze smyka i powiem szczerze, ze wole je od nieraz nawet reserved czy zary bo nosi sporo a pozniej jeszcze udaje mi sie to sprzedac na allegro w dobrych cenach.
        Ja lubie adidaski ze smyka bo sa naprawde wytrzymale polary i spodnie dresowe tez sa super.
        Jeansy i swetry nie podobaja mi sie wiec nie kupuje.
    • szmytka1 Re: smyk rozmiarówka 06.10.12, 10:08
      Trzymają rozmiarówkę. Mam spodnie dresowe ze smyka i z hm, maja identyczne dlugości. Mam również kilka bluzek, są raczej obszerne, szersze niż c&a, reserved, kappahl. Zaznaczam, że mam bardzo szczupłe dziecko, więc to może być tylko moje wrażenie, że szerokie są.
      • julka-4 Re: smyk rozmiarówka 06.10.12, 10:21
        Kurcze a ja mam wrażenie że jest mniejsza,przynajmniej jeśli chodzi o bluzki.Młoda standardowo np.z H&M nosi 122/128 a smykowe bluzki na 128 mają dla niej za krótkie rękawy.Spodnie za to standardowo 128.Tylko kombinezowe ma na 134.
        • lifecolor Re: smyk rozmiarówka 06.10.12, 11:08
          Mnie też sie wydaje, że bluzki i swetry maja o rozmiar mniejsze
          • erty02 Re: smyk rozmiarówka 06.10.12, 16:30
            U mnie podobnie: "góry" dla syna kupuję rozmiar większe, spodnie w normalnym rozmiarze.
            Jakość bardzo dobra. Bluzki nie wyciągają się nawet po wielu praniach.
            • tres09 Re: smyk rozmiarówka 06.10.12, 18:42
              Też ostatnio kupowałam bluzki i moim zdaniem są małe - brałam rozmiar większe niż z innych sklepów.

erty02 napisała:

> U mnie podobnie: "góry" dla syna kupuję rozmiar większe, spodnie w normalnym ro
              > zmiarze.
              > Jakość bardzo dobra. Bluzki nie wyciągają się nawet po wielu praniach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka