Dodaj do ulubionych

Test wkładek laktacyjnych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 16:45
Miesiąctemu urodziłam wspaniałą córeczkę.Karmię ją piersią. Na brak pokarmu
nie narzekam-wręcz przeciwnie-czasem zdaje mi się,że mogłabym nakarmić całe
przedszkole.Wypróbowałam do tej pory trzy rodzaje wkładek laktacyjnych:
PENATEN,CANPOL BABIES oraz wkładki firmy bella-MAMMA. Z tych pierwszych i
drugich jestem bardzo zadowolona: są chłonne i posiadają warstwę chroniącą
przed przeciekaniem.Obecnie stosuję wkładki Canpol Babies,gdyż są tańsze
(ok12zł za 40sztuk),Penaten 15zł za 30sztuk. Wkładek bella natomiast nie
polecam nikomu!! Choć na pierwszy rzut oka wydają się tanie-10zł za 30sztuk,
to są mniej chłonne a do tego rozwarstwiają się pod wpływem wilgoci i
pozostawiają białe "kłaczki" na brodawkach.Życze powodzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: agatka0606 Re: Test wkładek laktacyjnych IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 26.09.04, 14:16
      moja córka ma 4 m-ce i niestety nie mogę karmić już jej piersią.jednak przez
      długie i cudowne trzy miesiące używałam ciągle wkładek
      laktacyjnych.wypróbowałam bella,canpol babies,gerber i jonhson's.polecam
      ostatnie trzy.bella kupiłam raz i powiedziałam nigdy więcej.pozostałe trzy
      doskonale chłona wilgoć i są wygodne w noszeniu.polecam.
    • Gość: Ania mama Frania Re: Test wkładek laktacyjnych IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 03.10.04, 19:17
      Jestem mamą 5 miesiecnego Franka.Mam bardzo obfitą laktacje wiec wkładki laktacyjne "schodzą mi jak ciepłe buleczki". Próbowalam wkładek wielu firm np.Avent, Bella, Gerber, Canpol Babies, Medela. Lecz najlepsze z nich to dla mnie Chico Sensitive. To nowy produkt firmy Chico. Kazda wkładka jest oddzielnie pakowana co dale 100% pewność że władka jest czysta i higieniczna.Wkładka jet cieniutka dlatego daje nam kąfort stosowania. Jest bardzo chłonna, wsiąkane mleko zamienia się w żel tym samym nie ma prawa wydostać sie na zewnątrz wkładki. Wkladki pakowane są po 30 oraz 60 szt. Opakowanie 60 szt. kosztuje 30 zl. wiec jedna wkldka to 50 gr. Jak dla mnie to wkladki chico Sensitive zasluguja na 6+. Polecam kazdej mamie.
    • mery73 Re: Test wkładek laktacyjnych 24.10.04, 23:34
      Podobnie jak moja poprzedniczka uważam, że wkładki chico są najlepsze,
      przynajminiej dla mnie. Są najbardziej chłonne ze wszystkich, a wypóbowalam z
      każdej firmy dostępnej na naszym rynku.
      • agunek1 Re: Test wkładek laktacyjnych 25.10.04, 09:36
        dołączam się do poprzedniczek - chicco są najlepsze
      • ewik74 Re: Test wkładek laktacyjnych 05.11.04, 23:06
        Próbowałam wielu wkładek lakt.: Chicco,Canpol,Penaten, Johnson`s, Gerber,
        Fixies, Bella i moje typy to: Fixies na obfitą laktację i Bella na niewielką.
        Nie polecam Johnsona i Canpol-babies (może i dobrze chłonęły ale były zbyt
        szorstkie i pod wpływem mleczka "ważyły się" ;-(
        • kasiagrotek Re: Test wkładek laktacyjnych 07.11.04, 00:32

ja co prawda juz 1,5 roku po ale nadal uwazam ze najlepszym moim wyborem z
          wielu byly wkladki gerbera a na sam konic uzywalam normalnych materialowych i
          do prania!
          kasiagrotek
          • kags Re: Test wkładek laktacyjnych 07.11.04, 09:33
            Uzywalam J&J, Penaten, NUK oraz Bella. Nuk najbardziej mi odpowiadlaly.
            Natomiast bella - pomylka.
    • gosiat Re: Test wkładek laktacyjnych 07.11.04, 12:34
      Próbowałam różnych wkładek i wg. mnie najlepsze są Belli.
      Uważam, że wkładkę należy wymienić jak najszybciej, gdy tylko zrobi się
      wilgotna, aby brodawka była sucha i by nie dopuścić do rozwoju bakterii, które
      mogą doprowadzić do zapalenia.
      Dlatego preferuję wkładki tanie i mało chłonne.
      Ja płacę za nie ok 8 zł za 30 szt.
      • lidia.dendra Re: Test wkładek laktacyjnych 11.03.05, 21:28
        Jestem mamą dwumiesięcznej córeczki i mleczko momentami ze mnie aż cieknie -
        szczególnie przy karmieniu (z jednej karmię, a z drugiej wypływa smile
        Dlatego nie wyobrażam sobie wydawania pieniędzy nawet na najtańsze wkładki
        laktacyjne. Polecam jednorazowy, większy wydatek (ok. 50zł) na silikonowe muszle
        laktacyjne firmy AVENT.
        • gusiak_mama_kacperka Re: Test wkładek laktacyjnych 20.04.05, 12:45
          Zastanawiałam się nad tymi muszlami - jak one zdają egzamin w praktyce? jak
          wyglądają pod cienkim biustonoszem i czy nie odparzają piersi? 50 zł to 5
          pudełek wkładek, czyli w zasadzie dwumiesięczny wydatek,a przy obfitej
          laktacji nawet mniej. Ja pamiętam, że wkaldki odparzały piersi, przyklejały się
          i w ogóle fatalny to był wynalazek, stąd pytanie o muszle.
    • panimajunia Re: Test wkładek laktacyjnych 20.04.05, 11:45
      Ale kochane dziewczyny żadna nie napisała nic o belgijskich wkładkach
      dostępnych w sieci Auchan. Też bym nie pomyslała, ale teraz uważam, że za swoją
      cenę są super, oczywiście pod warunkiem, że nie przenosicie ich ileś godzin.
    • mysia124 Re: Test wkładek laktacyjnych 20.04.05, 20:49
      najlepsze sa chicco sensitive
      • monikaps Re: Test wkładek laktacyjnych 23.04.05, 01:00
        Nie używałam Chicco, ale bardzo byłam zadowolona z wkładek do prania Aventu! Kosztowały 35 zł za 6 sztuk, ale to się opłaciło. Prałam je razem z ubrankami córki. Ważne było dla mnie to, że były chłonne i nie rozwalały się jak większość jednorazowych (Bella - okropność, ale Johnson i Penaten też potrafiły się rozwalić).
        Pozdrawiam
        Monika
        • leigh4 Re: Test wkładek laktacyjnych 23.04.05, 14:33
          U mnie najlepiej sprawdziły się wkładki Johnson&Johnson, trzymały się "na
          miejscu", świtnie przylegały, były delikatne i niewidoczne pod nawet cienką
          bluzką. Najgożej użytkowało mi się wkładki Canpolu - zbrylały się, przesuwały i
          wyglądały jak wielkie poduchy, a co najgorsze miały ostre drapiące krawędzie i
          drażniły skórę. Podobnie jednorazowe wkładki Aventu.
    • werjula Re: Test wkładek laktacyjnych 02.05.05, 23:01
      Na obfitą laktację tylko chicco sensitive.Próbowałam wielu ale zgadzam się z
      tym ,że one są najlepsze.Są cudowne ,tanie i praktyczne.Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka