Dodaj do ulubionych

czy warto placic za krzeselko 350zl i wiecej?

04.07.04, 22:11
szykuje sie do kupienia krzeselka do karmienia i jestem pod wrazeniem cen
tych tylko-krzeselek (nie krzeselko+stolik). czy taki zakup za np.350zl sie
oplaca? wolalabym takie mobilne, skladane i sie zastanawiam...
z gory dziekuje!
pozdr, monika
Obserwuj wątek
    • anuska25 Re: czy warto placic za krzeselko 350zl i wiecej? 04.07.04, 22:24
      warto...sama mialam ostatnio ten problem...pytalam na forum i zdania były
      bardzo podzielone. Jedne mamy twierdza, że nie warto, bo szkoda wyrzucac
      pieniądz w błoto.Hmmm: warto kupić chicco mamma lub Peg Perego prima pappa.
      Tego jestem pewna. Które z tych dwóch? Tu zdania są podzielone, bo każda mama
      znajdzie w swoim wadęsmile Krzesełka innych firm typu Brevi dolce vita mają
      podobne funkcje co Chicco, ale są , moim zdaniem, brzydsze.Najważniejsze jest
      to, że wszystkie krzesełka z grupy "droższych" posiadają kilkustopniową
      regulacje nachylenia (bardzo ważne),regulację wysokości, sa składane i maja
      kóleczka, co też nie jest beż znaczenia.
      decyzja należy do ciebie
    • agni71 Re: czy warto placic za krzeselko 350zl i wiecej? 04.07.04, 22:30
      No wiec, moim zdaniem, duzo zalezy od tego czy np. krzeselka bedziesz uzywala
      tylko w domu czy rowniez na wyjazdach - u rodziny, na wakacjach itp. rowniez,
      czy bedziesz potrzebowala przemieszczac krzeselko w domu.
      Ja zdecydowalam sie na takie za niespelna 400zl - ma kolka, wiec nie musze go
      dzwigac, zeby przesunac po podlodze. Ma duzy blat z rantem, wiec jedzenie,
      zabawki, ksiazeczki nie spadaja. Ma dwie wysokosci - ale tej nizszej uzywamy
      duzo rzadziej. No i sklada sie w plaska paczke, wiec zabieramy je na wyjazdy.
      Co wiecej, u tesciow jest krzeselko drewniane rozkladane na krzeselko i stolik,
      ale jest to jedna z najtanszych i najubozszych wersji tego typu krzeselek i nie
      sprawdza sie kompletnie - wiec i tak wozimy swoje.
      A teraz spodziewamy sie drugiej dzidzi (lada dzien) i przewidujemy, ze
      przestrzen bagaznika naszego samochodu znacznie sie zmniejszy, wiec kupilismy
      na wyjazdy (a jak sie bedzie dobrze sprawdzalo, to i w domu bedziemy uzywac)
      skladane krzeselko turystyczne f-my The First Years (mocuje sie je na zwyklym
      krzesle, a jego duza zaleta jest to, ze zlozone zajmuje naprawde malo miejsca).

aga
      • leigh4 a bebe confort? 05.07.04, 21:46
        A co myślicie o krzesełkach bebe confort? Są dwa modele: tańszy (ok 350zł) i
        droższy omega ? Który warto wybrać? Są warte swojej ceny?Ten droższy ma 5-cio
        punktowe pasy, kółka, kilka stopni regulacji wysokości i możliwość regulowania
        konta nachylenia oparcia na plecki. Rzeczywiście przydaje się to wszystko? I
        jak długo w ogóle używa się takiego krzesełka? Dodam, że chciałabym trzymać
        krzesełko rozłożone w kuchni i raczej nie będę z nim podróżować. A jak chicco?
        Warto zainwestować w taki sprzęt?
        • asialub1 Re: a bebe confort? 05.07.04, 23:57
          Ceny kosmiczne ja mam zamiar kupic zwykle za ok 80 zl, takie składane z ktorego
          potem mozna zrobic stolik i krzeselko dla dziecka starszego.
        • olaj Re: a bebe confort? 06.07.04, 09:10
          Ja ma Bebe Confort Omega i jestem baaaaaaardzo zadowolona!
          Pasy są ważne, blacik się zdejmuje, siedzenie można odchylić, wszystko da się
          zdjąć i wyprać, a samo krzesełko po złożeniu wstawiam do wanny, przelatuję
          przysznicem i gotowe.
          I na pewno, jak skończę używać (a nieprędko, bo krzesełko do trzech lat - ma
          regulowaną wysokość, więc młody może jeść przy naszym wysokim stole jak się
          zdejmie tackę) to jeszcze sprzedam za niezłą cenę.
    • edytkus Re: czy warto placic za krzeselko 350zl i wiecej? 06.07.04, 00:24
      Po to jest wyszukiwarka aby robic z niej uzytek i nie zawalac forum podobnymi watkami!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=13682791
      • chuda20 Re: czy warto placic za krzeselko 350zl i wiecej? 06.07.04, 09:14
        hej,
        my mamy chicco mamma i jestesmy bardzo zadowolone.Z "bajerów" bardzo przydaje
        nam sie regulacja oparcia-mała może spokojnie i wygodnie wypic mleczko lub
        hrbatkę a ja mam czas na sprzatnięciesmileRegulacja wysokości tez okazała się
        potrzebna bo w kuchni mamy wyższe blaty a w salonie stół nie należy do
        wysokich.Kółka dla mnie to podstawa-mam chory kręgosłup a krzesełko cały czas
        jeździ po dolnej części domusmileWażne jest równiez to ze można rozebrać krzesełko
        do mycia-my właśnie zaczynamy uczyć sie jesc widelcem i połowa obiadku zostaje
        w krzesełkusmile
        Hehe ależ chwale to krzesełko-ale dla mnie to naprawde rewelacja i duuuze
        ułatwienie życiasmile
        Pozdrawiam-chuda
        • grzalka Re: czy warto placic za krzeselko 350zl i wiecej? 06.07.04, 09:46
          A my, po przeanalizowaniu opinii na forum, kupilismy krzeselko z Ikea i
          sprawdzilo sie bardzo dobrze. Zwlaszcza opcje latwego skladania i przewozenia
          sie przydala. I cena atrakcyjna, i utrzymac w czystosci latwo, i miejsca
          zajmuje malo.
    • malgorzatorstwo Re: czy warto placic za krzeselko 350zl i wiecej? 12.07.04, 00:33
      Ja mam prima pappa z peg perego ...One nowe są strasznie drogie, chyba powyżej
      600zł, ale ja mam po dwójce dzieci i nie widać tego. Ma ogromny plus - pochyla
      sie tak, że siedzonko jest jak w foteliku samochodowym, tym początkowym, więc
      można karmić już 5 miesięczne dziecko. Moja kumpela ostatnio za jakieś nieduże
      pieniądze na allegro kupiła, ma 5 miesięcznego synka i jest zachwycona.MamaKajka
    • asochac1 Plastikowe z IKEA - 80 PLN! 13.07.04, 15:51
      Ja kupiłam białe plastikowe ze stolikiem z IKEA - za 80 PLN. Jest praktyczne
      (mozna jerozłożyć na częśći i wrzucić do samochodu jadąc w gości), lekkie
      (można je przeniść z kuchni do pokoju nie wyjmując dziuecka!) i łatwe do
      utrzymania w czystości. I ta cena... smile gorąco polecam. Wydaje sie male ale mój
      2.4 letni synek dalej sie w nim łatwo mieści.
      • fasolka99 Re: Plastikowe z IKEA - 80 PLN! 13.07.04, 15:57
        Acha, ja tez polecam! Mam w domu Peg Perego Prima Pappa (uzywane juz przez
        drugie dziecko i dalej w idealnym stanie), a u Babci i na wakacje to biale z
        IKEA - super sie sprawdza.
    • erinaceus Re: czy warto placic za krzeselko 350zl i wiecej? 13.07.04, 16:21
      A ja polecam Julię Polaka - ma wszystkie funkcje chicco, a kosztuje 380 zł.
      Przetestowaliśmy wiele tańszych krzesełek - w restauracjach, u znajomych, w
      Ikei- to jest zdecydowany debeściak.
    • r345 Re: czy warto placic za krzeselko 350zl i wiecej? 13.07.04, 18:10
      Ja mam Peg Perego Primma Pappa i je polecam.Niedlugo bede miala tez Chicco
      Mamma uzywane i bede mogla sie wypowiedziec na jego temat.
      Nie wyobrazam sobie posilku bez krzeselka.
      Niestety na krzeselko i stolik moj 2 latek jest jeszcza za maly.
      • leigh4 do erinaceus 13.07.04, 19:35
        Napisałaś, że testowaliście krzesełko z Ikei - jakie masz o nim zdanie? Jakie
        ma minusy? Zastanawiam się, czy nie kupić go na próbę - koleżanka dzisiaj
        opowiedziała mi, że jej córeczka w ogóle nie chciała siedzieć w krzesełku, więc
        karmiła ją w leżaczku i krzesełko nie przydało się. Sama już nie wiem, co
        robić... Znalazłam w sklepie tanimarket.pl fajne krzesełko firmy Brevi model
        Big i chyba jestem już na nie zdecydowana, ale wolałabym sprawdzić, czy w ogóle
        mi się przyda.
        pozdrawiam
        • erinaceus Re: do erinaceus 13.07.04, 20:32
          ich podstawowy problem to brak regulacji oparcia -w julii mozna je ustawić w
          kilku pozycjach, samo siedzisko tez może być ustawione w rózny sposób - bardzo
          nisko lub bardzo wysoko i kilka posrednich. Poza tym to duże krzesełko, więc
          dziecku starczy do końca - ikeowskie są dość małe i wąskie- no i twarde, więc
          trzeba dokupić wkłady z materiału lub gumo-ceraty.
          • drzewko_szczescia Re: krzesełko z Ikea 14.07.04, 00:49
            jest super- tanie, łatwe do utrzymania w czystości, lekkie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka