Dodaj do ulubionych

Lampka nocna do karmienia

16.10.12, 13:32
Czy doświadczone mamy mogą mi poradzić jaką lampkę nocna kupić, która będzie nadawała się do nocnego karmienia. Chodzi mi o lampkę, która może być zasilana na baterie. Jednocześnie fajnie by było, aby np. był to projektor - wiem, ze niektóre projektory posiadają lampki nocne, ale nie wiem, czy dają światło odpowiednie do karmienia. Proszę o radę. Co wybrać.
Projektory które mi się podobają, ale nie wiem jakie daja światło lampki:
allegro.pl/tomy-projektor-lampka-kubus-puchatek-disney-71862-i2691153619.html
allegro.pl/tomy-projektor-lampka-kubus-puchatek-nowosc2015-i2671336290.html
allegro.pl/lampka-nocna-projektor-pozytywka-szum-morza-005-i2695458035.html
allegro.pl/lampka-nocna-z-pozytywka-4-cd-katowice-626-i2684841439.html
allegro.pl/pozytywka-lampka-nocna-dla-niemowlaka-wawa-626-i2693229033.html
Obserwuj wątek
    • gacek-junior Re: Lampka nocna do karmienia 16.10.12, 14:49
      mam projektor z tomy z puchatkiem ale chyba starszą wersję, trochę inaczej wygląda niż w tym linku. ten projektor nie daje się ustawić jedynie jako lampkę, za każdym razem włącza się muzyczka, dosyć głośna. chyba wszystkie projektory tak mają, że równocześnie włącza się muzyka i światło więc do karmienia nocnego to nie bardzo. ja w sumie używałam lampki nocnej tylko przez pierwszy miesiąc jak musiałam jeszcze małego nakierowywać na sutek i sprawdzać, czy dobrze chwycił. no i do zmiany pieluszki jak zrobił kupę.
      jeśli ma być na baterie to może coś takiego: allegro.pl/lampka-nocna-led-na-baterie-ksiezyc-i-gwiazdy-reer-i2707414256.html ?
    • mika_p Re: Lampka nocna do karmienia 16.10.12, 17:47
      DO karmienia to ci się przyda lampka, która da światło z góry na dół, żebyś mogła zobaczyć, co się dzieje, i na wyciągnięcie ręki, zebyś mogła wyłączyć, jak się dziecko przyssie - i zdrzemnąć.
      • pacia.2 Re: Lampka nocna do karmienia 16.10.12, 20:03
        Święte słowa!!!
    • semi-dolce Re: Lampka nocna do karmienia 16.10.12, 18:26
      Ale do nocnego karmienia nie potrzeba lampy. Ok, na początku może być ci łatwiej przy świetle, wystarczy do tego zwykła lampka nocna ze słabą żarówką, potem, gdy dziecko już łatwo i pewnie łapie sutek, karmi się po ciemku z zamkniętymi oczami.
    • klubgogo Re: Lampka nocna do karmienia 16.10.12, 20:30
      Zawsze karmiłam w ciemności, przystawiałam dziecko, drzemałam sobie, odkładałam, gdy puściło pierś i spało dalej. Zastanawiałaś się, czy ten projektor nie zainteresuje dziecka i nie pomyli mu się pora spoczynku z porą czuwania?
    • mynia_pynia Re: Lampka nocna do karmienia 16.10.12, 22:01
      Mam solną koloru białego, a mąż na allegro dokupił najsłabsze żarówki pasujące to niej.
      U mnie lampka świeci się non stop odkąd mamy dziecko. Mi to nie przeszkadza, mężowi i synowi tez nie. A karmie od początku na leżąco u nas w łóżku i jak sobie przysnę to syn śpi z nami - tragedii z tego nie robię.
      Nie umiem już spać bez zapalonego światła mam lęki wink
    • jehanette Re: Lampka nocna do karmienia 17.10.12, 09:34
      Ja przyświecam sobie komórką - aby przesunąć się z piersią w pobliże buziaka i iść dalej w kimę. Z początku spaliśmy przy lekko uchylonych drzwiach i słabym świetle w korytarzu.
    • 42andzia Re: Lampka nocna do karmienia 18.10.12, 14:57
      Ja w pokoju musiałam mieć na noc tak czy tak i tak świecone światło, więc ja używałam lampki nocnej stojącej skierowanym światłem na jedną stronę. Fajnym rozwiązaniem są także kinkiety na ścianie.
    • klementyna133 Re: Lampka nocna do karmienia 18.10.12, 15:16
      Każda ma własny wypróbowany sposób. Ja niestety będę karmić butelką, także myślę, że delikatne światło będzie potrzebne i stad moje pytanie. Chyba faktycznie kupię najprostszą ledową lampke na baterię, bo niestety kinkiety nie wchodzą w grę, ani zadna lampka z kabelkiem.Chciałam opcję "2 w 1", żeby również wykorzystać lampkę w inny sposób - jako pozytywkę, ale widzę, że niestety chyba nie jest to możliwe. Dziękuję za odpowiedzi.
      • gacek-junior Re: Lampka nocna do karmienia 18.10.12, 15:36
        a może kup po prostu przedłużacz i najprostszą lampkę ze ściemniaczem?
        • budzik11 Re: Lampka nocna do karmienia 21.10.12, 18:16
          W Castoramie są takie małe lampki na dotyk (w sensie włączają się po dotknięciu), na baterie. My mieliśmy z Puchatkiem. Ma uchwyt, na którym można ją powiesić na jakimś gwoździku, ale równie dobrze może po prostu leżeć na szafce, parapecie czy czymkolwiek, taka:
          www.smerfusie.pl/images/items//1187/regdos_lampka_kubus_puchatek_typu_push_top.jpg
          Poza tym używałam też lampki solnej, która daje ciepłe, delikatne, pomarańczowe światło. Dla mnie najlepsza.
          A w Lidlu bywają "kryształowe" lampki wkładane bezpośrednio do kontaktu, z maleńką diodą ledową, świecą bardzo delikatnym, niebieskim światłem, właściwie to tylko poświata. My je mamy w łazienkach, w razie, gdy ktoś w nocy wstaje, nie trzeba zapalać rażącego światła.
      • edelstein Re: Lampka nocna do karmienia 23.09.13, 10:31

Ale do czego te delikatne swiatlo?
        Zapalasz normalne,dajesz dziecku butle i tyle.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
    • nadia1902 Re: Lampka nocna do karmienia 21.09.13, 22:22
      A czemu na baterie?Będziesz je musiała zmieniać codziennie, bo lampki szybko "ciągną".
      • leyla76 Re: Lampka nocna do karmienia 21.09.13, 22:40
        Ja mam mediowe do kontaktu. Sama przestaje świecić jak sie jasno zdrowi. Nie jest za jasna a daje wystarczająco światła żeby małego nakarmić. U nas świeci sie cała noc.
        Przycdwojce starszych dzieci nie uzywalam żadnej lampki bo było dość jasno od lamp ulicznych mimo zaslonietych zasłon.
        Teraz na nowym mieszkaniu mam w sypialni naprawdę ciemno więc bez lampki ani rusz.
        • eluzai Re:ikea 22.09.13, 23:02

Ja mam fajna z ikei ...nie widze jej na stronie bo to chyba nowosc (jest na baterie , mała, fajna - nie przewraca sie) ale widze ze maja tez inne na prąd i takie prosto do kontaktu.
          • liveveb Re:ikea 23.09.13, 09:04
            W ikei 4 lata temu kupilam taka malutka lampke do kontaktu- zapala sie sama- ma czujnik. Pobor pradu minimalny, w nocy ilosc swiatla wystarczajaca dla mnie, a na tyle nieinwazyjna, aby mlodej nie budzic.
    • ciotka.aka Re: Lampka nocna do karmienia 23.09.13, 09:29
      przy dwójce dzieci używałam (i nadal używam) lampki solnej. Oprócz karmienia (karmiłam na siedząco), wykorzystywałam podczas przewijania, podawania leków w przypadku choroby (czasem jak młodszy chorował bardzo długo miałam włączoną lampkę - miewał napady kaszlu i po prostu czułam się pewniej z delikatną bursztynową poświatą. Szczerze mówiąc wszystkie te malutkie lampki na baterię sprawdzają się u mnie tylko, jak czegoś szukam w szafie.
      • bluex Re: Lampka nocna do karmienia 23.09.13, 14:39
        Polecam Pabobo.
        Zapala się po podniesieniu z bazy, nie trzeba baterii, po naładowaniu świeci całą noc.
        A za kilka miesięcy Twój maluch będzie mógł się nią bawić. No i ładne to!
        Np. Tu szczegółowa opinia: www.mamoholiczka.pl/2013/08/ocena-pabobo-lampka-przytulanka.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka