kasianowa2 19.10.12, 13:48 Może był już tu poruszany ten tema... Za używane kurtki z ubiegłorocznej kolekcji nexta chcą ponad 200zł na kup teraz podczas gdy nowe kosztowały ok 140... no paranoja.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18lipcowa3 Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 19.10.12, 13:51 kasianowa2 napisała: > Może był już tu poruszany ten tema... Za używane kurtki z ubiegłorocznej kolekc > ji nexta chcą ponad 200zł na kup teraz podczas gdy nowe kosztowały ok 140... no > paranoja.... gdzie? ja przegladalam nexta nowe i w zyciu nie widzialam za ponad 200 Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 19.10.12, 14:02 Poprzeglądaj używane, kolekcja z królikiem, tyle za nie chcą, a ja głupia w licytacji za 120 sprzedałam Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 19.10.12, 14:04 jak tyle chcą, tzn że są tacy co tyle dadzą. Prosty biznes Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 19.10.12, 14:04 To nie pisz, że im się w głowach poprzewracało, tylko, że żali Ci ceny za jaką poszła Twoja kurtka Odpowiedz Link Zgłoś
celestia311 Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 19.10.12, 14:17 Nie sprzedającym się w głowie poprzewracało, tylko kupującym skoro płacą po 200-300zł za używane kurtki, buty, mało tego, nawet szaliki. Licytację kończą się na takich kwotach to inni sprzedający próbują zaraz sprzedać swoje w Kup Teraz za tą samą cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 19.10.12, 14:34 sprzedajacy moze sobie wystawic uzywana kurtke i za 30 000, jak chce. jesli jest popyt i ktos mu to kupi, to na zdrowie . "problem" polega na tym, ze sa fanatycy, ktorzy te uzywane rzeczy za te 200 zl kupuja. mysle, ze to raczej tym kupujacym cos tam w glowach nie gra Odpowiedz Link Zgłoś
rybka.8 Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 19.10.12, 14:53 zgadzam się z eliszką...jak obserwuje czasami aukcjie z używanymi ciuchami czy butami to potrafi "szczena opaść" widząc cene końcową ...widziałam aukcje po 150-200 za szalik czy czapke wiec 200 zł za kurtke to pikuś ....i również uważam,że to raczej tym kupujacym co licytują za takie kwoty bardzo delikatnie mówiąć poprzewracało się w głowie...a jako sprzedający skoro widzę np ,że dana kurtka na all chodzi za ok 200 zł to logiczne ,że nie wystaię jej za 50 Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 19.10.12, 14:57 używany kożuszek za 300 to trudno chcieć mniej jak się ma nowy nie Odpowiedz Link Zgłoś
rybka.8 Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 19.10.12, 15:25 no baaaa ;d choć wiesz,że niektórzy kupujący bardziej sobie cenią używane ;p ;p Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 19.10.12, 16:01 Właśnie wiem, może wartości nabierają przy używaniu Odpowiedz Link Zgłoś
kasianowa2 Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 19.10.12, 23:04 Jestem bardzo usatysfakcjonowana, ze sprzedaaż moich ubranek. A ci co chcą ponad 200zł wystawiaja te kurtki juz któryś raz z kolei i jednak nikt zainteresowany im się nie trafia.. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 a co jest wyjatkowego w tej serii z krolikiem? 19.10.12, 14:32 ze zlota jest czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: a co jest wyjatkowego w tej serii z krolikiem 19.10.12, 14:52 Zapytaj tych co kupują po 200 zł Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 ja sie zastanawiam 19.10.12, 17:39 dlaczego jest taki szał na ten next? Kupiłam ich 4 rzeczy (nówki przez ich strone) i bluzeczki były z cienkawej szmatkowatej bawełny, sukienka ładna, ale tez cienka, a w kostiumie plazowym wzorki brzydko zafarbowały. Miałam tez 2 ciuchy z polskiego lumpeksu - te były porzadne, ale i trafiła sie jedna bluzeczka taka sobie. W Anglii jest to tania marka, a w Polsce ceny osiaga jak za zboże. Zakup przez ich strone z dostawa do Francji - tez nic ciekawego w relacji cena/jakośc. Tu tez sa wielkopowierzchniowe sklepy (Kiabi, GEMO, La halle) z ciuchami o podobnej jakosci, tyle, ze taniej. A jak sie che wydac podobnie lub ciut wiecej, ale z lepsza jakoscią, to ide do La Compagnie des petits czy do DPAM lub sergent major. Taniej niz sprowadzany next, ale porządniej to jest tez w Okaidi. Wrcajac do twojego pytania, to sprzedawcy na allegro wystawiaja za takie, a nie inne pieniadze, bo jest ten szał, bo co im szkodzi wystawic za 200 na kup teraz, bo na licytacjach ludzie podbijaja do nieproporcjonalnych kwot (a potem płaczą, że w Coccodrillo jest drogo), jest tez troche podstawionych licytujacych, po to by podbic cene. Klient na szczeście nie jest zobowiazany kupic, jesli uzna, że jest za drogo. jest cala masa sklepów i mozna sie taniej zaopatrzyc (w owym Kiabi kurtka puchowa dziecieca, to wydatek rzedu 15-16€. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: ja sie zastanawiam 19.10.12, 18:34 Nie mam pojęcia o jakich ty sklepach piszesz, bo wiesz ja mieszkam w PL i tu ich nie uświadczę Next w przełożeniu na inne marki/sieciówki drogi nie jest, wypada podobnie, albo tak samo patrz może Zara H&M Gap (ten tylko w wawie) ReKids Kappahl Benetton (ceny o zawrót głowy przyprawiają) Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: ja sie zastanawiam 19.10.12, 18:57 sylki napisała: > Benetton (ceny o zawrót głowy przyprawiają)> no ja cie bardzo przepraszam sylki ale takie fajne ceny na wyprz.jak spotkalam w lipcu w dzieciowym B. to rzadko sie spotyka wyszłam z całą siatką ubrań dla córki bo akurat i wzornictwo do tego jej sie podobało. z niecierpliwoscia czekam na otwarcie u mnie B. wiosną, zobaczymy czy bedzie tak jak w reszcie kraju a w temacie: next sprzedaje sie najlepiej używany, lepiej niz nowy z punktu widzenia sprzedajacej to jestem happy ale czasem osiągnięta cena w licytacji potrafi mnie mocno zdziwić.. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: ja sie zastanawiam 19.10.12, 19:13 Oj tam, ale ja nie piszę o wyprzach, bo ich teraz nie ma a z sieciówek dostępnych w PL Benetton jest najdroższy ... Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: ja sie zastanawiam 20.10.12, 20:07 sylki napisała: > Benetton (ceny o zawrót głowy przyprawiają) zalezy czego. Sa bluzki (dzieciece) za cene kilku euro (max. 10€. Tyle samo, co w tej osławionej zarze. A w czasie wyprzedazy ceny sa bardzo atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: ja sie zastanawiam 20.10.12, 20:18 acha, tylko widzisz u mnie są ceny w złotówkach, poza tym za 40 zł tam bluzki nie widziałam, więc wybacz ale realia Francji mnie lekko nie interesują Benetton - spódniczka tiulowa - 99 zł, w h&m - 40 czy 50 już nie pamiętam, zara - 60 zł zanim do wyprzedaży dojdzie to moje dziecko musi mieć co na grzbiet założyć Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: ja sie zastanawiam 20.10.12, 20:31 sylki napisała: > acha, tylko widzisz u mnie są ceny w złotówkach, poza tym za 40 zł tam bluzki n > ie widziałam, więc wybacz ale realia Francji mnie lekko nie interesują > Benetton - spódniczka tiulowa - 99 zł, nie pisałam nic o spódniczce tiulowej, tylko o bluzce bawełnianej (nie koszuli). A tak swoja droga, to w tym roku kupiłam w warszawskim benettonie polo dziewczece za 29 zł. > zanim do wyprzedaży dojdzie to moje dziecko musi mieć co na grzbiet założyć no to kupujesz wczesniej na wyprzedażach - bluzki na kazdy dzień tygodnia, kilka par spodni, jakies koszule, itp. Łatwo przewidziec, że dziecko urosnie i bedzie potrzebowało ubrań Jak ci czegoś zabraknie, to idziesz i dokupujesz na bieżąco - wtedy łatwiej przebolec zakup jednostkowy w normalnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: ja sie zastanawiam 20.10.12, 22:39 kupuję wtedy, gdy mam pieniądze, jakby nie patrzeć ja mam inne realia najwidoczniej niż ty. A ja pisałam o spódniczce, bo tego ostatnio szukałam, Bluzki z benettona mi się nie podobają, sa droższe, a jakością nie odbiegaja od zary czy hm Odpowiedz Link Zgłoś
tereferefretka Re: ja sie zastanawiam 20.10.12, 23:06 a ja się wetnę na moment, te ciuchy nie uwazacie ze teraz takie szmatkowate są wszystkie? ile razy bylo na temat dawnego nexta z metką z serduszkiem, to sa ciuchy nie do zajechania, sama jak wynajduje moim dziewczynom w sh legginsy to się ciesze jak dziecko,bo one sa jakies pancerne nic sie z nimi nie dzieje, dla porównania,szare z next(wiosna lato),przetarte na kolanie po 2 praniach. a z h&m moja córka ma kilka bluzek które kupilam od kolezanki po jej córce, takie ze starszymi metkami,w jednolitych kolorach, bawelna z elastanem(dla mnie bomba,nie prasuje ich) i bluzki mają kilka lat,i są świetne niestety, teraz wszystko jest przewidziane na jakiś tam krótki niestety czas a fenomenu aukcji kurtek nexta,nie rozumiem, one serio na żywo takie ładne te kurteczki?? ja te wybieram tesco, do tarzania się w liściach i innych rzeczach jakos mniej mnie kieszeń boli kiedy na to patrze Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: ja sie zastanawiam 21.10.12, 14:49 tereferefretka napisała: > a ja się wetnę na moment, te ciuchy nie uwazacie ze teraz takie szmatkowate są > wszystkie? tak, tez to zauważyłam, że jakośc spada. > ile razy bylo na temat dawnego nexta z metką z serduszkiem, to sa ciuchy nie do > zajechania, tak pamietam miałam body nexta z serduszkiem. Bawełna pancerna, tak samo koszula z h&m - rewelacja zresztą sporo ciuchów z angielskich hipermarketów czy tanich marek, a kupionych kilka lat temu w lumpeksach, to jest inna jakośc niz teraz, niestety. Jeszcze zauwazam jedno, bluzki czy leginsy w kolekcji letnich sa z cieńszej/gorszej? bawełny. Bluzki i leginsy z kolekcji zimowych sa grubsze czy tez gęściejsze Odpowiedz Link Zgłoś
alexandraja Re: ja sie zastanawiam 20.10.12, 12:42 No prosze Cie Kamelia. Tez mieszkam we Francji ale nigdy nie kupilabym ciuchow marek ktore podajesz bo sa poprostu brzydkie i beznadziejnej jakosci (mowie o Kiabi nie wspomne o Gemo) To sa najtansze marki jakie istnieja we Francji i naprawde trudno o dobra jakosc nie mowiac o wygladzie. Czasami zamawiam w Next bo podoba mi sie ich radosna kolorystyka. Sergen Major jest drozszy ale jakosc fatalna Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: ja sie zastanawiam 20.10.12, 20:02 alexandraja napisała: > nigdy nie kupilabym ciuchow > marek ktore podajesz bo sa poprostu brzydkie i beznadziejnej jakosci (mowie o > Kiabi nie wspomne o Gemo) zostawmy urode na boku, bo to co sie jednym podoba, to nie podoba sie drugim. Śmiem twierdzic jednak, ze to ten sam styl. Uroda ich zbyt krzykliwa. Co do jakości, to wcale nie napisałam, że jest super. Napisałam tylko, że next nie jest żadna atrakcja, jesli chodzi o relacje cena/jakośc, bo to podobna jakośc, a taniej ma sie w kiabi, GEMO, la halle >To sa najtansze marki jakie istnieja we Francji i nap > rawde trudno o dobra jakosc nie mowiac o wygladzie. Taniej jest w hipermarketach. A next, to bynajmniej nie wysoka półka, tylko ta sama.Popatrz na ich angielskie ceny w funtach. Na ceny w € nie patrz, bo jest nieproporcjonalnie drogo. Moje "ale" do nexta, to tez to, że zdarzaja im sie bluzki z polestem lub z poliestru. > Sergen Major jest drozszy ale jakosc fa > talna nie mam zastrzezeń, poza jedna bluzka, której się odbarwiły guziki. Tkanina jest jak najbardziej porzadna. Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 19.10.12, 20:28 Jest popyt to jest podaż, proste. A rzecz jest warta tyle, ile ktoś jest w stanie za nią zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 19.10.12, 20:36 Mam, a raczej mialam bardzo duzo rzeczy Benettona, kupowalam w outlecie, na wyprzedazy po naprawde niskich cenach. W wiekszosci przypadkow jakosc jest beznadziejna, serio. Te rzeczy nie sa warte swojej ceny - ich jakosc bym porownala do 5-10-15. Nie ma sie czym zachwycac. Mialam i bluzy (spieraly sie aplikacje), legginsy (spieraly sie tragicznie), spodnie rurki, z lekkiej bawelny (w kolorze ciemnozielonym po paru praniach wygladaly jak szmaty), t-shirty - mialy sie niezle, ale po praniu wygladaly jak licha bawelna. Corka miala tez czerwona pizamke - aplikacja sprala sie potwornie! Dodam jeszcze, ze piore w 40 stopniach i nie susze tych rzeczy w suszarce bebnowej. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 20.10.12, 10:54 > Jest popyt to jest podaż, proste. > A rzecz jest warta tyle, ile ktoś jest w stanie za nią zapłacić. Chciałam dokładnie to napisać.. Chyba razem na ekonomię chodziłyśmy Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 20.10.12, 11:39 Akademia Rolnicza w Szczecinie? Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 20.10.12, 19:47 Oj nie.. Białystok Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 20.10.12, 11:46 ale co Ci przeszkadza cena, za jaka sprzedawca oferuje, a nabywca kupuje dany ciuch? Dla Ciebie, byc moze, to paranoja, dla kogos okazja. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 20.10.12, 12:31 Wolny rynek, popyt, podaż, takie tam. Jeśli ktoś chce kupić za taką kwotę, to w czym problem? Nie z twoich pieniędzy przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 20.10.12, 14:32 dla mnie to też jest chore, chore ceny za niektóre używki z Next, ale jeśli ktoś chce tyle właśnie za to zapłacić to jego sprawa... Tyle tylko, że dochodzi do absurdalnych sytuacji, ja ta, że żadna kurtka z aktualnej kolekcji Next się nie podoba, ale którąś trzeba kupić, bo się dobrze sprzeda i trzeba którąś wybrać, ale nie taką, w której dziecku będzie najładniej, najwygodniej, która będzie pasowała do jego karnacji, urody itd tylko taką, która się za rok najlepiej sprzeda farsa jakaś Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 20.10.12, 15:26 Absurdalne jest dobieranie ciuchów do karnacji, to przecież dzieci, kurtka ma się podobać dziecku Oczywiście wszystko ma swoje granice, bo inaczej me dzieci chodziły by błyszczące niczym Doda z lat jej "popularności", ale jednak kupuje to co się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 20.10.12, 16:19 kupujacy tez maja cos z glowami. oni po prostu wola uzywane, nie wiem z jakiego powodu. Jezeli uzywane licytuja do 200 zl i aukcja ma 15 ofert, a nowe obok stoja po 225 zl w kup teraz i nikt ich nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 20.10.12, 16:30 oj tak, ale jak już pisałam wyżej, widocznie używane nabierają większej wartości choć ubolewam zwłaszcza po wczorajszej aukcji nowego ciucha z metkami cóż bywa i tak Odpowiedz Link Zgłoś
tereferefretka Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 20.10.12, 16:30 bo tu to już się rozchodzi o sam ten dreszczyk licytacji... Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 20.10.12, 17:24 Może ci wielbiciele używek to tacy eko są... Ekologicznie jest klupować używane bo przy okazji produkcji tyle szkodliwych substancji trafia do rzek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
natalinka901 Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 20.10.12, 17:39 a ja dzisiaj kupiłam kurtke zimowa w tesco za 55 zł w stylu kurtki nexta Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 20.10.12, 18:45 moje też z tesco mają, next mnie rozczarował, to wolę kupić zwykła w tesco za 50 zł właśnie niż używkę za 150 Odpowiedz Link Zgłoś
kora711 Re: Sprzedającym na allegro przewraca sie w głowa 20.10.12, 19:45 tez jestem zdania że to nie sprzedający mają cos nie halo z głową a kupujący. skoro jest na coś taki boom to czemu na tym nie skorzystać? pamiętacie jak jakiś czas temu był niezrozumiały -dla mnie- szał na strój myszki miki z h&m? kupiłam taki za 20 zł i sprzedałam w ciągu 2 min od wystawienia za 50 czy 60 zł.juz nie pamiętam.A potem jak widziałam jakie osiągał ceny to nie powiem że sie człowiek nie puknął ze sie nie rozeznał w temacie bardziej ;d Odpowiedz Link Zgłoś