bunkowa 26.10.12, 11:24 Dostałam dziś newslater ze zniżką -30zł od zamówienia na ich ubranka o taki . Ja skorzystałam ale kod jest pewnie "wieloosobowy" (w sensie jedna osoba może go wykorzystać raz). Może ktoś skorzysta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniak51 Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 11:32 ja też taki sam dostałam, dopiszę tylko że mozna go wykorzystać go od każdej kwoty zamówienia i teoreycznie mozemy mieć ubranko za darmo np. bluzka za 19,90 + przesyłka 9,5 do zapłaty po wpisaniu kodu 0 do zapłaty Odpowiedz Link Zgłoś
lis-si Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 11:47 fajna promocja, zamówiłam bluzeczkę bez żadnych kosztów - ciekawe czy przyślą? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-1971 Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 12:27 skorzystałam, dziękuję, polecam, czekam na przesyłkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 13:27 Nieźle, dzięki Moje zamówienie też zatwierdzone, a płatność przyjęta, mój wkład 0 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 13:39 Ja również, pewnie zbierają bazę danych. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekm84 Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 14:06 Dzięki wielkie. Zamówiłam dwie bluzeczki, na siebie i męża, chyba zamówię jeszcze na siostrę. Narazie zapłaciłam 4,40 Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 14:19 Wzięłam spodnie dresowe za koszt przesyłki. Czy one są generalnie sensownej jakości? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanet Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 18:16 dostałyście potwierdzenie, że wysłali czy tylko, że w realizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaoli Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 18:25 Dziewczyny, podajcie ten kod Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 18:38 Ja mam potwierdzenie zamówienia nr ------ Sposób płatności: Zamówienie darmowe Chyba się udało? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanet Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 18:44 no właśnie ciekawe co z tego wyniknie Odpowiedz Link Zgłoś
cia-cia Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 19:01 Czy u Was pojawia się darmowa wysyłka? Bo u mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 19:05 Czemu miałaby być darmowa? Przesyłka 9,9 zł. Jak ubranie kosztuje mniej, niż 20 zł, to kod 30 zł opłaca również wysyłkę. Zamówiłam za friko i mnie teraz sumienie gryzie. Nie dość, że nic nie zarobią, to jeszcze stracą na wysyłce. Idę anulować zamówienie chyba Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii króliczyca:) 26.10.12, 19:34 Żartujesz tak?? Ja zamówiłam kamizelkę z serduszkiem i z wysyłka zapłace 4,40zł.Nie mam wyrzutów sumienia,bo chyba wiedza co robią,to jest firma i założę się,że i tak na tym zyska.Nasze dane i zgodę na wysyłanie Newslettera(a sporo osób się skusi na różne zakupy,promocje,szczególnie tych,którzy nie znali tej firmy-jak ja)A teraz jak zobacze coś ciekawego to może się skuszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: króliczyca:) 26.10.12, 19:43 Ja tam u nich w bazie od dawna jestem, bo zamawiam kalendarze. Nie żartuję, myślę że to cwaniactwo, to co właśnie uprawiamy Pewnie mieli nadzieję, że takie sytuacje będą incydentalne, bo klienci kupią sporo i odliczą te 30 zł. Przyzwoicie by było chociaż za wysyłkę sobie zapłacić Ale jeszcze nie anulowałam Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 19:56 A mnie się nie udaje Mam info,że albo nie mam jeszcze uprawnień do skorzystania z bonu, albo upłynał termin ważności bonu Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 19:57 ja tez mam taka informacje Odpowiedz Link Zgłoś
bunkowa Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 20:01 ha, może się połapali że na tym interesu życia nie zrobią? Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 20:07 To niech się wys..pchają Odpowiedz Link Zgłoś
wroblica Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 20:02 A mnie wyskakuje informacja, że nie mam uprawnień do użycia tego bonu. Buuu Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 20:08 Pewnie podnieśli kwotę wyjściową. Odpowiedz Link Zgłoś
miwusia1977 Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 20:30 ja zamowilam bluze. Dalam opcje platnosci przy odbiorze wiec doplaty mam 9zl z groszami. Juz kiedys u nich zamawialam wiec wiem ze rzeczy sa fajne tylko bluzeczki maja waskie przejscie przez glowe.Na urodziny przyslali mi kod na 20 zl. Pewnie cos dokupie Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 22:04 Widziałam tę informację już rano, ale ŚWIADOMIE nie skorzystałam, uważając podobnie jak Kroliczyca, że skorzystanie z ewidentnego błędu firmy byłoby nie fair. Ten kupon mimo, że nie imienny jednak był skierowany do konkretnej osoby Dodam, jestem stałą klientką firmy - zmawiam kalendarze od X lat a takiego bonu mi nie wysłano. Mam cichą nadzieję, że nie splajtują z powodu polskiego cwaniactwa, ale na pewno będą mieli nauczkę na lata. I pewnie już żadnych normalnych promocji długo nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
lis-si Re: -30zł na zakupy w ententino 26.10.12, 23:19 A ja skorzystałam nie ze względu na swoje "polskie cwaniactwo" jak to ujęłaś, ale chętnie zobaczę czy w ogóle warto będzie coś więcej u nich zamówić. Pierwszy raz w ogóle o tej firmie usłyszałam to raz, a dwa jeśli jest możliwość sprawdzenia jakości ubrań nie wyrzucając pieniędzy w błoto (co już niestety mi się zdarzyło) to dlaczego miałabym z tego nie skorzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
bunkowa Re: -30zł na zakupy w ententino 27.10.12, 08:44 Nie namawiałam do (jak to określasz) "cwaniactwa". Sama zamawiałam za więcej niż 30zł. Jeśli wiem, że mogę jakoś oszczędzić to z tego korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
gilbil Re: -30zł na zakupy w ententino 27.10.12, 10:23 Mi wydaje się nieuczciwe przekazywanie bonu, który w treści maila został wyraźnie określony jako przesłany specjalnie dla ciebie. Z tego wynika, że sklep chciał dać Tobie konkretną wartość a jeśli wykorzystują to inni to najnormalniej wyciągają kasę z ich kieszeni, której sklep wcale nie chciał im dać (swoją drogą na to tez jest określenie). Opowiadanie, że to firma i na pewno na tym zarobi jest raczej niepoważne. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanet Re: -30zł na zakupy w ententino 27.10.12, 10:50 zamówienie anulowane i po temacie Odpowiedz Link Zgłoś
eedytkaa Re: -30zł na zakupy w ententino 27.10.12, 11:09 przecież to nic złego że mamy ten bon na -30zł. myślę że nie wszyscy zamówią darmową przesyłkę. Dobrą reklamę zrobiłaś firmie ja np zamówiłam jeszcze dodatkowo tunikę i za wszystko wyszło do zapłaty 55zł. a tak to w ogóle nie kupowałbym tam nic....bo nie wiedziałam że taki sklep istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
bunkowa Re: -30zł na zakupy w ententino 27.10.12, 11:46 Dokładnie taki był mój zamysł - sama normalnie bym nie zamówiła ale ponieważ policzyli ten rabat to skorzystałam. Myślę, że dla wielu osób było to dobrą zachętą bo firma nie jest jakoś mocno popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
gilbil Re: -30zł na zakupy w ententino 27.10.12, 12:07 Ja nikogo nie oceniam tylko mówię, że jeśli ktoś mnie czymś czestuje i mówi, że to specjalnie dla mnie to zwoływanie wszystkich z okolicy żeby tez się poczestowali nie jest w porządku. Ciekawe ile z tych osób założylo sobie po kilka kont żeby "wypróbować" ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanet Re: -30zł na zakupy w ententino 27.10.12, 12:33 myślałam, że to forum jest po to aby ludzi informować o różnych promocjach, a nie oceniać i prawić morały. Każdy niech robi to co uważa za stosowne. Zaczynają mnie drażnić te przepychanki..... Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: -30zł na zakupy w ententino 27.10.12, 12:42 mamaanet napisał(a): . Zaczynają > mnie drażnić te przepychanki..... Oh i co z tym zrobisz? Forum służy również (o ile nie przede wszystkim) do rozmów, dyskusji i wymiany poglądów. To właśnie tutaj robimy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanet Re: -30zł na zakupy w ententino 27.10.12, 12:50 naprawdę lubię to forum, ale czasami wydaje mi się, że jest trochę za ostro. Też wyraziłam swoje zdanie, oh oh Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanet Re: -30zł na zakupy w ententino 27.10.12, 12:57 a to wszystko przez smyka Odpowiedz Link Zgłoś
renatusia24 Re: -30zł na zakupy w ententino 27.10.12, 12:46 Zamówienie anulowane, Witamy ze sklepu Ententino, Ponieważ bon rabatowy nie został wysłany na adres mailowy, z którego zostało złożone zamówienie to otrzymuje ono status "anulowane". Jeśli jest Pan zainteresowany dopłatą brakującej kwoty i realizacja zamówienia to prosimy o taką informację do 29 października. W przeciwnym razie wpłacona do tej pory kwota zostanie zwrócona na konto, z którego została wpłacona. Z poważaniem, Zespół Ententino Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Anulowane zamówienie! 27.10.12, 16:19 U mnie identyczna treść maila... Odpowiedz Link Zgłoś
kaktus444 Re: Anulowane zamówienie! 27.10.12, 16:35 Kiepskie straszne te ich ciuchy, nie macie czego żałować. A swoją drogą to się popisali Odpowiedz Link Zgłoś
ententino_pl Re: -30zł na zakupy w ententino 28.10.12, 09:40 Szanowni Państwo, W dniu wczorajszym miała w naszym sklepie miejsce awaria systemu weryfikacji maili, do których przypisane były kody rabatowe. Niestety wiele osób skorzystało z tego w sposób bardzo nieuczciwy składając na siebie wielokrotne zamówienia przy użyciu różnych adresów mailowych (nawet do 10 zamówień na 1 osobę). Promocja ta była skierowana do osób, które dostały tę informację na swoje konto mailowe. Jeśli ktoś z Państwa jest zainteresowany naszą ofertą to proponujemy rabat 10% na każde złożone zamówienie. W celu realizacji takiego rabatu prosimy o kontakt z nami. Przepraszamy za zaistniałe zamieszanie, które nie było naszym celem i nie mieliśmy na nie wpływu. Zespół Ententino Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaoli Re: -30zł na zakupy w ententino 28.10.12, 11:08 Wystarczyło od razu napisać w mailu z kodem rabatowym do kogo skierowana jest promocja, że można go użyć jeden raz i do jednego maila, a nie teraz oskarżać klientów o "bardzo nieuczciwe" zachowanie. Albo od razu wypowiedzieć się na forum i sprawa byłaby jasna. Wiele osób o tym nie wiedziało. Tak trochę niesmacznie się zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: -30zł na zakupy w ententino 28.10.12, 11:32 Czemu Ci "niesmacznie"? Gdyby klienci (czyli chyba my tutaj) zachowali się po ludzku i złożyli zamówienia w sposób, który nie rujnowałby sklepu, być może ententino przymknęłoby oko na te kilka zamówień z rabatem. Ale w sytuacji, gdy nasze laski pozakładały po 10 kont, a na każde zamówiły bluzeczkę za 19,90 - żeby nie dopłacić sklepowi przypadkiem choćby złotówki, choćby na wysyłkę - to czemu się tu dziwić? Ten rabat 10% i tak nam się nie należy;P A Ententino ma nauczkę i od dziś każdy kod będzie obwarowywało regulaminem Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: -30zł na zakupy w ententino 28.10.12, 16:18 No nie, sorry - jak była promocja w Smyku i "laski" jak to okresliłaś zakładały kolejne konta w Smyku, żeby wykorzystać te same kupony to bylo ok? Czy jakby Smyk anulował promocję i napisał, że wynika to z nieuczciwego zachowania klientów to napisałabyś o sobie, że nie zachowałaś się po "ludzku", bo sama złożyłaś kilka zamówień, czy narzekałabyś, że to Smyk nie zachował się w porządku?? Nie rozumiem jak sklep o wydawałoby się sporej renomie, który bynajmniej nie raczkuje na rynku sprzedaży internetowej może postąpic tak naiwnie ... albo wysyła się kody, które przeznaczone są dla konkretnych osób i już przy składanu zamówienia sytem weryfikuje, czy ma dany adres mailowy w bazie danych, albo jest regulamin z minimalną kwotą zamowienia albo cokolwiek innego. Nie dość, że marketingowo zachowali się żenująco to jeszcze zwalają winę za swoje niedopatrzenia na klientów!!! Aha - według postu osoby z Ententino rzekoma "awaria systemu" miała miejsce 27.10. A co z zamówieniami złozonymi 26.10 ? Czy wtedy awarii nie bylo i zamówienia zostały złożone prawidłowo? Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: -30zł na zakupy w ententino 28.10.12, 16:23 Gdybyśmy wszystkie złożyły w smyku darmowe zamówienia z darmową przesyłką, to również nie byłoby w porządku. Ludzie, co z wami, nie potraficie nazwać rzeczy po imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
gilbil Re: -30zł na zakupy w ententino 28.10.12, 16:37 Oczywiście fakt, że korzystając z czyjegoś niedopatrzenia udało nam się zgarnąć coś co nam się nie należy świadczy o naszej zaradności. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaoli Re: -30zł na zakupy w ententino 28.10.12, 16:48 A skąd mogli wiedzieć, że to niedopatrzenie? Byłam na stronie tej firmy i nie dało się zamówić NIC, żeby było za darmo w rozmiarze, który mnie interesował. Generalnie drogie mają te ciuchy (bluzka z rowerem dla chłopca 45 zł+przesyłka) i nie dziwię się, że wiele osób chciało też przy okazji promocji sprawdzić czy za ceną idzie jakość. W 100% zgadzam się z mamą_pyzuni. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: -30zł na zakupy w ententino 28.10.12, 17:40 Ale ja nie piszę, że należą nam się ubrania za darmo, po prostu wkurza mnie takie traktowanie klienta!! Jak można napisać, że wiele osób skorzystało z rabatu w sposób bardzo nieuczciwy i że całe zamieszanie to oczywiście absolutnie nie ich wina i nie mieli na nie wpływu????!!! Całe zamieszanie wynika tylko i wyłącznie z nieudolnie przygotowanej promocji. I gdyby uczciwie sprawę wyjaśnili to nie miałabym grama pretensji!!! A nie piszą bzdury o awarii systemu (na dodatek myląc daty, bo chyba większość zamówień wpłynęła 26.10, skoro 27.10 rano już je anulowali, więc nie rozumiem skąd nagła awaria systemu właśnie w sobotę). Ja złożyłam dwa zamówienia - za jedno zapłaciłam 10 zł, za drugie 5 zł (czyli nie za darmo). Jak jest wyprzedaż w C&A i są ubranka po 7,90 i do tego wysyłka gratis to podejrzewacie, że to pomyłka, czy pakujecie do koszyka ile się da, żeby ktoś Was nie ubiegł? Wcale nie czuję się naciągaczką, co niestety insynuuje post Państwa z Ententino. P.S. Co do Smyka to same wiecie, że po wprowadzeniu wszystkich możliwych rabatów wiele markowych zabawek wychodziło w naprawdę symbolicznej cenie (przesyłka gratis), jak same pisałyście - półdarmo, grzech nie skorzystać itp. Czy oczekiwanie, że firma wysle spodenki dresowe za 10 zł to takie okropne cwaniactwo? Odpowiedz Link Zgłoś
second_names Re: -30zł na zakupy w ententino 28.10.12, 18:14 Czyli swój nieprofesjonalizm (to ich błąd, w dodatku nieprawdę piszą o awarii systemu) w sposób chamski zwalili na klientów. Byłam ciekawa ich produktów - ale już nie jestem. Kopiują endo,( które istnieje wcześniej), no ale ceny mają wyższe. I jakość obsługi sklepu jest na niskim poziomie - powinni się przyznać do swojego błędu a nie zwalać na nieuczciwość. Z tego co widziałam na tym kuponie nie było informacji, iż jest on przypisany jednej osobie, do jednorazowego zakupu, że nie obejmuje kosztów wysyłki itp. Sami są sobie winni. Dużo osób mogło pomyśleć, ze jest to pewnego rodzaju sposób na wypromowanie sklepu , który nie był zbyt znany. Na pewno nie pozyskał po takiej akcji nowych klientów. Bynajmniej ja nie jestem zainteresowana zakupem, oglądaniem asortymentu, sprawdzeniem towaru itp. Nie chce być niemilo potraktowana za to, ze smialam kupic t-shirta w promocji za 10 zl Odpowiedz Link Zgłoś
second_names Re: -30zł na zakupy w ententino 28.10.12, 18:19 A może ten sklep świadomie wprowadził w błąd kupujących w celu pozyskania danych osobowych? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaoli Re: -30zł na zakupy w ententino 28.10.12, 18:40 Nie pomyślałam o tym, ale byłby to niezły sposób na pozyskanie danych - założyli konta, ciekawe czy można je bez problemu usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
second_names Re: -30zł na zakupy w ententino 28.10.12, 18:43 mamaaoli napisała: > Nie pomyślałam o tym, ale byłby to niezły sposób na pozyskanie danych - założyl > i konta, ciekawe czy można je bez problemu usunąć. Dokladnie! trzeba podac adres, nazwisko nr tel. uwazam ze z marszy powinni usunac i juz nie beda miec do czynienia z tymi nieuczciwymi klientami Odpowiedz Link Zgłoś
second_names Re: -30zł na zakupy w ententino 28.10.12, 18:42 i jeszcze pytanie do sklepu Czy usuniecie konta (dane osobowe) tych "nieuczciwych osob"? Odpowiedz Link Zgłoś
miwusia1977 Re: -30zł na zakupy w ententino 28.10.12, 22:00 a ja jestem ciekawa czy osoby ktore dostaly te bony w uczciwy sposob dostana rzeczy za koszt wysylki Odpowiedz Link Zgłoś
ententino_pl Re: -30zł na zakupy w ententino 29.10.12, 08:19 Decyzję o usunięciu konta podejmuje Klient a nie sklep - konto usuwamy zawsze niezwłocznie po otrzymaniu takiej informacji od Klienta. Odnośnie wykorzystania danych to poza realizacją zamówień mogą być one wykorzystane jedynie do wysyłki newslettera o czym decyduje Klient podczas zakładania konta w sklepie lub zapisując się na newsletter bezpośrednio na stronie sklepu (podając jedynie adres mailowy). W każdej chwili można wypisać się z newslettera logując się na swoje konto w sklepie lub korzystając z odpowiedniego linka w otrzymanym newsletterze. Zapewniamy, że nie było naszym celem zbieranie danych osobowych, to nie my umieściliśmy informację o rabacie na publicznym forum. Informację o rabacie otrzymali wyłącznie wybrani Klienci, którzy wyrazili zgodę na przetwarzanie przez nas swoich danych zapisując się na newsletter. Z poważaniem, Zespół Ententino Odpowiedz Link Zgłoś
kazia4 przyszły te cuda... :P 06.11.12, 17:38 Kiepściutkie naprawdę, niestety... A już rozmiary to kuriozum. Spodenki w rozmiarze 110 są ledwo dobre na dziecko noszące rozmiar 86. Ech, nawet słów szkoda na ten sklep, pomijając już nawet wszystko inne... Odpowiedz Link Zgłoś
eedytkaa Re: przyszły te cuda... :P 06.11.12, 17:46 ja też skorzystałam z rabatu -30 zł ale rzeczy dostałam.... po prostu zapłaciłam dodatkowo 54 zł ciekawe dlaczego moje zamówienie nie było anulowane skoro ten e-mail nie był do mnie??? No ale tuniczki się przydadzą Odpowiedz Link Zgłoś
mruu1 Re: przyszły te cuda... :P 06.11.12, 17:54 Moje dzieci mają po kilka koszulek z długim rękawem z Ententino i są bardzo dobrej jakości. A dokładne wymiary ciuchów są zdaje się podane na stronie Odpowiedz Link Zgłoś
miwusia1977 Re: przyszły te cuda... :P 06.11.12, 18:33 dostlaam bluze za koszty wysylki. Jest bardzoo fajna. Mam juz koszulki od nich i nic z nimi sie nie dzieje. Teraz syn ma komplecik tylko ze ja ten bon mialam na mejla Odpowiedz Link Zgłoś
gilbil Re: przyszły te cuda... :P 06.11.12, 19:38 A może ty dziecka zmierzyć nie umiesz... Albo kupiłaś krótkie spodenki Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: -30zł na zakupy w ententino 06.11.12, 21:27 Dostał ktoś zwrot kasy? zainwestowałam całe 4,40 jako dopłatę do zamówienia, które anulowali dokładnie 10 dni temu, zwrot zgodnie z mailem od ententino miał być na konto z którego wysłano przelew - do tej pory nie ma ... Odpowiedz Link Zgłoś