Dodaj do ulubionych

Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO???

29.10.12, 09:55
I stało się... moje przedszkole dziecię zażyczyło sobie od Mikołaja tor Hot Wheels, podoba mu się autoskok lub coś z dinozaurami (ale generalnie co mu się pokaże to mu się podoba...), autoskok ma nienajgorsze opinie na Amazonie ale ja jakoś ogólnie do tych torów nie jestem przekonana, z tym ze wiadomo - Mikołaj wink Młody lubi jak coś wystrzeliwuje, pędzi i się zderza, macie jakieś rady dla niedoświadczonej hotwheelsowej matki?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 10:04
      syn miał dwa oryginalne. zadnego nie polecam.łącznia sie rozpadały, auto na magnes jadace do góry nogami w reklamie pędziło- rzeczywistosci jechało jak zólw. na drugim torze miało robic jakis przewrót i wpadac na inny tor. udało sie to raz.szybko sprzedane na all bez żalu.
    • magda-lenka78 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 10:20
      właśnie tego się obawiam, ale na pewno jest coś co działa i nie zawiedzie aż tak bardzo - wiadomo żadne dziecko nie lubi czegoś co nie działa uncertain
      myślę też o czymś takim: allegro.pl/listing.php/search?string=N4514&category=11818
      jeden z kolegów ma podobny i nawet działa.
    • eesti_2005 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 10:37
      Ja też szukam jakiegoś toru Hot Wheels dla mojego trzylatka. Tylko ja bym chciała jakiś Color Shifters. Czy znajdę coś odpowiedniego? Czy nie rozpadnie się przy trzylatku i siedmiomiesięczniaku? A może są jakieś inne podobne a trwalsze tory?
      Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko za wtrącanie się do Twojego tematu, magla-lenka78 smile
      • magda-lenka78 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 11:27
        no jak się mam gniewać, im więcej pomysłów tym lepiej smile
    • afork Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 10:42
      ja mam do sprzedania "park pirania" -otwarty, jeden raz rozłożony
    • gwen_s Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 11:23
      ja mojemu 4,5 latkowi kupiłam coś takiego:
      www.smyk.com/zestaw-promocyjny-hot-wheels-ballistics-autokula-wystrzel-i-jedz-hot-wheels-wezowa-wyspa-v0463,p1050619750,zabawki-gry-dla-dzieci-p
      ale dopiero sprawdzać będziemy jak to działa...
      W zeszłym roku w biedronce chyba przed mikołajkami były takie tory, petla z wyrzutnią, zupełnie wystarczające jak na początek za 25zł smile do tego wystarczy dokupić autka hot wheelsowe (nie wszystkie pasują, tylko te z węższych) i dziecko nie zauważy różnicy...
      A jeżeli sama Ty chcesz hot wheels to na początek kupiłabym coś takiego:
      allegro.pl/mzk-tor-z-wyrzutnia-hot-wheels-i2700559781.html
      zeby w ogóle sprawdzić czy dziecko się tym zainteresuje i rzeczywiście będzie się tym bawił smile
      • mamamisiaikrzysia Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 13:25
        No właśnie sama też się zastanawiałam nad tymi torami big_grin dla 3 i pół latka albo tym smokiem do wody albo te zmieniające kolor ew. te przyczepiane do ściany ale nie wiem czy nie za duże jak na początek bo młody nie miał hotow wiec nie wiem czy mu się spodobają. Piszcie czy warto inwestować?
        • ambrozja Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 13:40
          wg mnie nie warto inwestować w hot wheels
          tory to kupa plastiku bezzcennego
          u nas po chwilowej fascynacji poniewierają się po domu, łatwo się niszczy
          najfajniejsze z tej firmy są autka magnetyczne którymi syn niezależnie bawił się bardzo długo
          te modele zdecydowanie polecam z tej firmy
          coś takiego allegro.pl/hw-rev-ups-samochody-magnetyczne-v2144-i2722119633.html

• kornnella Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 13:54
      Mój ma aktualnie sporo torów hot-wheels, ale ogólnie nie polecam sad
      Sporo składania, chociaż z niektórymi radzi sobie sam już dobrze a zabawa na 15 min po złożeniu. Potem kurzą się chwilę i lekko psiocząc mąż składa tydzień później z powrotem. W sumie pierwszy dostał od dziadków, jeden z magnetycznym autkiem my kupiliśmy a resztę jakiś z głową dinozaura, arenę dla monster trucków, skrzyżowanie, flip&crash i inne z potworem czy krokodylem dostał spadkowo w idealnym stanie. Także u moich znajomych też się średnio sprawdzały wink Jedynie fajne są autka młody lubi monster truck, magnetyczne, kolorowańcami też się bawi i to nawet w kąpieli
      • pucaluta Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 14:00
        Dziewczyny,
        a taka wyrzutnia, to do czegokolwiek się nadaje? Zastanawiam się, bo kupiłam w ramach akcji smykowej i teraz nie wiem, czy zwracać czy nie
        www.smyk.com/hot-wheels-zestaw-kaskaderski-wyrzutnia-z-wirowka,p1053717585,zabawki-gry-dla-dzieci-p
        Do tego wzięłam taką składaną ciężarówkę, ale to myślę, że wypali - jak Wasze doświadczenia, ktoś zna? Tam chyba też jest wyrzutnia, więc zastanawiam się, czy to w ogóle nie jest dublowanie...
        www.smyk.com/zestaw-promocyjny-hot-wheels-ciezarowka-sklad-r5485-hot-wheels-wyrzutnia-z-dzwiekiem,p1046056167,zabawki-gry-dla-dzieci-p
        • mieeke Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 14:15
          A ja myślę o czymś takim allegro.pl/hot-wheels-tor-autostrada-z-napedem-w5093-tv-kurie-i2730326020.html ale nie jestem przekonana u nas wszystko na 5minutsad
          • alkara Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 14:55
            Mój 4 latek już od pół roku bardzo chciał jakiś tor Hot Wheels. Kupiliśmy mu na urodziny ten:
            allegro.pl/hot-wheels-tor-wyczynowy-w3405-i2722028959.html
            Zadowolił go w 100%, wystrzeliwuje sobie na min autka wszelakie, te lżejsze lecą gdzieś w kosmos i jest kupa śmiechu, tor nie rozwala się - nawet udało mi się go przenieść w całości po schodach z salonu na dole do ich pokoju na górze. Uważam, że dla 4 latka jest wystarczający. Koleżanki syn miał taki bardziej rozbutowany, jakieś miasto i coś tam no i ciągle się rozlatywał w zabawie.
            A nas synek już o Ht Wheelsy nie męczy smile
            • kasiol81 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 17:50
              Nie polecam, mieliśmy łącznie 4 zestawy( 2 kupiliśmy sami naiwnie wierząc że ten drugi jest lepszy i się będzie nim bawił) kolejne 2 rodzinka uszczęśliwiła dziecia...na całe 20 minut wink
              Mieliśmy taki z pętlami,autka na magnes bodajże porażka - na podłodze trzeba było je jak autko na napęd "nakręcić" i wstawić na tor- ledwo się to turlało po tym ( tor rozłożyliśmy ten jedyny raz ) laboratorium dr Szkieletora - kolejna porażka, całość niby się trzyma siebie, ale syn stwierdził że nudne jest strasznie i co za frajda jak co chwila wodę musi wycierać z podłogi a auto zmienia kolor tylko wtedy jeśli się go moczy pod kranem i to pod dużym strumieniem wody,mieliśmy jeszcze jakiś zestaw z dinozaurem i autoskoki ( czy jakoś tak) i nigdy więcej, fajne to nie jest, jakość mizerna a zabawa żadna...
              • eesti_2005 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 18:10
                Dzięki bardzo za opinie! Właśnie za 3h kończy się aukcja z dr Szkieletorem i już prawie zalicytowałam. Ale ten tor z rekinem polecany przez Alkarę jest całkiem fajny.
                A możecie polecić jakieś tory w tym stylu inne firmy? Widziałam ostatnio w TkMaxx tor z pętlą i autkiem zmieniającym kolor za 50zł, nie pamiętam jakiej firmy. Ale pomyślałam, że Hot Wheelsy są pewniejsze...
                • magda-lenka78 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 19:32
                  powiem szczerze że nie wierzę w tory z kolorowańcami - moi bawią się tym w wannie i mają też te autka revs up ale większa frajda widać będzie jeździć tym po kaloryferze, bo dobrych opinii o tych torach magnesowych jeszcze nie słyszałam.
                  • eesti_2005 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 20:23
                    Czyli te najprostsze są najlepsze.
                    A taki podstawowy zjazd allegro.pl/hot-wheels-tor-zjazdowy-tory-zjazdowe-auto-i2739908025.html jest ok? Łączenia trzymają się, plastik nie pęka?
                    • kasiol81 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 20:27
                      te z linku, to tylko element rozbudowujący tzw ścianowce .
                      • mieeke Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 20:34
                        A czy tor Carrera będzie lepszy?
                        • puenta1 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 20:53
                          Ja z kolei zastanawiam się nad garazem HOT WHEELS

allegro.pl/hot-wheels-mega-parking-garaz-auto-kurier-i2726975678.html
                          czy ktoś taki ma? podzielcie się opinią czy warto
                        • kornnella Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 21:10
                          mieeke napisała:

> A czy tor Carrera będzie lepszy?

To zupełnie inna grupa zabawek jakościowo i cenowo. Hot Whells kupisz w okolicy 50-100 zł a Carrera to min 2-3 razy więcej. Hot Whellsów mały człowieczek wbrew pozorom nie zniszczy tak łatwo, to tylko jak Barbie plastik i mechaniczne wyrzutnie. Carrera jest delikatniejsza i w zal jak zbudujesz to nawet dorosły może mieć problem z przejazdem. Hot Whellsy młody (niecałe 5l) jak pisałam buduje sam, Carrere tata buduje pół dnia wink Zabawa Carrerą u nas nie nudzi się w zasadzie jak jest zbudowany to młody jeździ godzinami, Hot Wheels porzuca po dwóch kwadransach.
                          • mieeke Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 21:11
                            A jaki masz tor Carrera?
                            kornnella napisała:

> mieeke napisała:
                            >
                            > > A czy tor Carrera będzie lepszy?
                            >
                            > To zupełnie inna grupa zabawek jakościowo i cenowo. Hot Whells kupisz w okolicy
                            > 50-100 zł a Carrera to min 2-3 razy więcej. Hot Whellsów mały człowieczek wbre
                            > w pozorom nie zniszczy tak łatwo, to tylko jak Barbie plastik i mechaniczne wyr
                            > zutnie. Carrera jest delikatniejsza i w zal jak zbudujesz to nawet dorosły może
                            > mieć problem z przejazdem. Hot Whellsy młody (niecałe 5l) jak pisałam buduje s
                            > am, Carrere tata buduje pół dnia wink Zabawa Carrerą u nas nie nudzi się w zasadz
                            > ie jak jest zbudowany to młody jeździ godzinami, Hot Wheels porzuca po dwóch kw
                            > adransach.
                            • kornnella Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 21:30
                              taki
                              www.krainazabawy.pl/carrera-touring-action-62242-p-12562.html
                              Młody pętli jak na razie nie ma szans przejść, Po prostym z wiaduktem daje świetnie rade
                              • alkara do kornnella 29.10.12, 22:08
                                Mam pytanko o ten tor carrera. Pisałaś że młody nie może pokonać pętli, to trzeba jakąś specjalną technikę do tego użyć? Bo zakupiłam taki dla synka na gwiazdkę - czeka na zapłatę w smyku, i teraz nie wiem czy nie przedobrzyłam.Chciałam taki zbajerzony, bo już u znajomych się bawł i bardzo mu się podobało, no ale był bez pętli.
                                • kornnella Re: do kornnella 30.10.12, 09:08
                                  autko wykonuje obrót o 360 st one mają takie zaczepy plus szczoteczki i nieźle się trzymają toru, ale jak nie masz odpowiedniej prędkości na pętli to u góry spadasz, ew wypadasz z trasy. Maż z kolegami i kuzynami robi to bez problemów, chłopcy w wieku ok 8-10 l tez. Bez problemów możesz ten tor budować bez pętli
                      • eesti_2005 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 20:54
                        To chyba odpuszczę sobie tory...
                        A czy np taka malarnia będzie ok allegro.pl/hot-wheels-malarnia-samochodowa-mattel-v0623-i2752298063.html ?
                        • kasiol81 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 20:57
                          Co do tej malarni, żeby to auto zmieniło kolor woda musi być bardzo ( naprawdę bardzo) zimna lub bardzo ciepła, moje dzieci żeby auto zmieniło kolor co chwila biegały pod kran bo inaczej zero efektu, w końcu się poddały stwierdzając że to badziew.
                          • eesti_2005 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 21:02
                            Masakra... To jest coś godnego polecenia z Hot Wheelsów oprócz samych autek?
                            • eesti_2005 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 21:04
                              Np taka najprostsza wyrzutnia tablica.pl/oferta/tor-hot-wheels-z-wyrzutnia-krokodyl-ID1hIVF.html#4630c597;r:11;s:260 ?
                              • kasiol81 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 21:11
                                Najprostsza, nic się nie odczepi i nie przepłacasz za super hiper gadżet ( że zmienia kolory, skacze, z magnesem itd) który w rzeczywistości fajnie wygląda tylko w reklamie, zależy tylko od dziecka ile ma cierpliwości i frajdy w tym że stawia samochodzik na tor, robi pstryk i auto jedzie ( albo i nie wink w którymś z naszych zestawów auto nie pokonywało pętli syn furii dostawał że mu się nie udaje ( po tym zakupie już wie że reklama kłamie wink.

Ja mam dla prawie 2,5 latka tor smoby, wciąż hicior,bawi się razem z prawie 6 latkiem.
                                • eesti_2005 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 21:22
                                  Ale autka na torze Smoby osiągają chyba mniejszą prędkość? Czy podobną?
                            • kornnella Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 21:16
                              eesti_2005 napisała:

> Masakra... To jest coś godnego polecenia z Hot Wheelsów oprócz samych autek?

Szczerze? Nie smile
                              Autka zmieniające kolor są całkiem fajne do zabawy. Nigdy ich nie mroziliśmy, ani nie grzaliśmy. Do zmiany i to widocznej wystraczała ciepła/zimna woda i chwila moczenia. Za to tor autkolorowańce ma kolega syna i sam przeskok guzik dawał.
                              • eesti_2005 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 21:24
                                Czyli z kolorowańców kupię same autka. A pasują one do wyrzutni?
                                • gwen_s Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 30.10.12, 08:04
                                  szersze hot wheelsy mogą się nie nadawać, to zależy od modelu. NP młody ma smoka to w torze przez skrzydła się nie nadaje, piesek przez uszy odstające, większość raczej daje radę smile
                              • lachkasia Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 21:25
                                a ja polecę - tor szkieletora i piranię - za grosze na przecenach, a chłopcy 3 i 5 lat, często i chętnie się bawią - latem na dworze, zimą na podgrzewanych płytkach chlapią się co nie miara, a i na sucho maja niezłą frajdę....
                                • eesti_2005 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 21:37
                                  Weź mnie nie kuś... wink Jeszcze 20min do końca aukcji z dr Szkieletorem zostało...
                                • kasiol81 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 21:53
                                  Jak sama napisałaś - za grosze na wyprzedażach może i wart,ja nowy kupiłam za 139 zł i to 139 zł wala mi się teraz w torbie pod łóżkiem wink
                              • kasiol81 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 29.10.12, 21:56
                                Może moje wyjątkowo felerne wink chociaż pamiętam że jak szukałam przed zakupem opinii o kolorowańcach to górowały właśnie te że kolor zmienia się pod wpływem bardzo zimnej wody...może Twoje są wyjątkowe, z serii limitowanej ; )
                • eesti_2005 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 30.10.12, 00:55
                  A czy wiecie może coś o torze Nano Speed? Będzie teraz w Tesco w promocji.
                  • guska24 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 30.10.12, 07:41
                    Mój syn jak miał 2,5 roku dostał parking-garaż hot wheels, na gwiazdkę w zeszłym roku dostał ścianowce 3 w 1, i muszę przyznać, że obydwie zabawki są świetne, ciągle na topie, uważam, że trwałość zabawek jest bardzo dobra, dziś synek ma 4,5 roku a córka za chwilę 2 latka i nic nie odpadło ani się nie zepsuło mimo dużego i intensywnego użytkowaniasmile pozdrawiam
                    • calineczka793 guska24 30.10.12, 12:30
                      Napisz mi proszę czy ścianowce dobrze się trzymają ściany? Ma szansę nie spać rocznemu brat na głowę?
                      Korcą mnie te HW, ale faktycznie opinie są różne.
    • eesti_2005 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 03.11.12, 21:39
      Dziewczyny, a czy wiecie może coś o Kolorowym Autoparku Hot Wheels allegro.pl/tor-hot-wheels-kolorowy-autopark-auto-i2746268679.html ? Domyślam się, że autko nie zmieni koloru w strugach wody, ale chodzi mi o sam tor - czy się nie rozwala, czy autko z niego nie wypada? I czy ta suszarka interesuje dzieci?
      • patatajowa Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 03.11.12, 22:54
        bez sensu. skoro auto nie zmieni koloru bo zadnych "strug" wody tam nie będzie to i suszarka nieprzydatna. a juz zwłaszcza zepsuta wink
        • eesti_2005 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 03.11.12, 23:11
          Strugi wody będą, tylko wiem, że pod ich wpływem auto nie zmieni koloru (dziewczyny wcześniej pisały, że auto musi dłużej znajdować się w wodzie). A w tym torze co ja chcę kupić suszarka działa. Ta aukcja to tylko przykład (nowych takich zestawów na Allegro nie znalazłam).
    • emily.1 Re: Mikołaju ratuj... który tor Hot Wheels WARTO? 04.11.12, 10:49
      My mamy to:
      allegro.pl/hot-wheels-gator-escape-tor-zjazdowy-i2746996944.html
      i nie polecam, bo ten samochodzik wcale nie wpada tak ładnie do paszczy tego zwierzaka, tylko zacina się i wywraca.
      Mamy jeszcze coś takiego:
      allegro.pl/mattel-hot-wheels-zestaw-6-kombinacji-super-i2761274342.html
      Też szału nie robi, bo trzeba skadać idealnie według instrukcji żeby działało tak jak powinno. Ale moim dzieciom się podoba, bo jeździ fajnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka