Dodaj do ulubionych

Czajnik indukcja jaki

05.11.12, 12:01
Zakupiłam na allegro czajnik Hoffner, HF 3994, taki jak na aukcji
allegro.pl/czajnik-satyna-z-gwizdkiem-2-5l-indukcja-hf-3994-i2699502623.html
oczywiscie nie działa, tzn woda gotuje się 15 minut.
Sprzedawca twierdzi, ze może dlatego iz lekko zaokrąglone brzegi i dokładnie nie przylega do płyty. Generalnie powinien działać. Mam paragon i karton ale czy jest sens to odsyłać...

Moze polecicie coś lepszego
pozdr
anici
Obserwuj wątek
    • igmaj Re: Czajnik indukcja jaki 05.11.12, 12:04
      Ja mam czajnik z Ikei 365+ . Szybko gotuje się w nim woda, jestem zadowolona.
      • anici Re: Czajnik indukcja jaki 05.11.12, 12:13
        Nie widzę czajników na stronce w Ikei, akurat szukałam
        • aga_martusia Re: Czajnik indukcja jaki 23.08.13, 14:59
          www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20239595/
    • tanika01 Re: Czajnik indukcja jaki 05.11.12, 12:52
      u nas sprawdza się rewelacyjnie taki czajnik
      https://www.emalia.pl/images/emalia/medium/36/361f0f3c425e04bd5e34abab4eb43c74.jpg

Firmy Emalia Olkusz
      Ma płaskie dno, nie ma rowków. Woda bardzo szybko się w nim gotuje
      • osiek2 Re: Czajnik indukcja jaki 05.11.12, 16:13
        Ja mam firmy Granchio - o taki. Ma delikatnie zaokrąglone brzegi i wiadomo, dłużej się czeka na zagotowanie wody, niż w elektrycznym, ale na pewno nie jest to 15 minut. Poza tym, jego duża zaleta - nie tworzy się w nim tak dużo kamienia jak w innych. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale się cieszę. big_grin
        • 1nova Granchio? 05.11.12, 17:58
          Czy on jest czarny.? Jej, ile sie naszukalam czarnego czajnika na kuchnie indukcyjna... Teraz mam taki:
          www.tadar.pl/pl/czajniki-1/101-starke-czajnik-valle-25l-5907558731743.html
          O urodzie nie dyskutuje, srednio mi sie podobal, ale bylam juz lekko zdesperowana. Za to woda gotuje sie w nim blyskawicznie. Mam porownanie z dwoma tanszymi, ktore poprzednio mialam i woda gotowala sie doslownie w nich 15 minut - mimo, ze oba byly przeznaczone na kuchnie indukcyjna. Nova
          ---------------------------------------
          Wazne sa tylko te dni, których jeszcze nie znamy
          Waznych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy
        • anici Granchio czarny... 06.11.12, 09:26
          przepiękny ten czarny, czy bardzo się brudzi, są też kremowy i bordowy
          • osiek2 Re: Granchio czarny... 06.11.12, 12:00
            Brudzi się jak to czajnik, ale nie widzę dużej różnicy między brudem na czajniku czarnym, a srebrnym. Poza tym, ja mam odruch i miałam go jeszcze kiedy korzystałam ze srebrnego, że podczas zalewania herbaty, wycierałam ścierką zwykłe czajnik i stół (alkoholikiem nie jestem, ale niestety ręce mi się trzęsą), więc zwykle czajnik prezentuje się bardzo ładnie. Co zabawne, ten czajnik został mi w spadku po byłym facecie. Nie chciał go zabrać głupek, ma teraz za swoje. tongue_out
            Czarny jest fajny, beżowy też, ale na Stylowej widziałam także czerwony (fajna, intensywna czerwień) i granatowy.
    • leila78 Re: Czajnik indukcja jaki 06.11.12, 12:43
      mam zwykły, srebrny z marketu. ma płaskie dno i kosztował mniej niż 50 zł. woda gotuje się może 3 min.
      • tomfly Re: Czajnik indukcja jaki 23.08.13, 14:36
        W końcu udało mi się kupić czajnik sfera firmy Granchio. Widziałem go u znajomych w Anglii i mi się spodobał. W Polsce od jakiegoś czasu znowu pojawiły się produkty tego producenta. Kupiłem żonie kremowy w sklepie internetowym i stacjonarnym w Warszawie www.apoco.pl/product-pol-31057-Czajnik-Sfera-Nero-2-5L-firmy-Granchio-88612.html
        Cena do przeżycia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka