zona-net 14.11.12, 20:45 Polecacie ? Czy zestaw startowy byłby odpowiedni dla trzylatki? Czy ciuchcia po włączeniu długo jedzie, czy się sama zatrzymuje ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala0405 Re: pociąg lego duplo 14.11.12, 20:48 Zatrzymuje się za chwilę. Super zabawka, można tankować paliwo. Synek /2,5 roku/ zachwycony. Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_strawberry Re: pociąg lego duplo 14.11.12, 21:10 U nas też był super juz dla dwulatka. Mieliśmy zestaw podstawowy i moim zdaniem on w pełni wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: pociąg lego duplo 14.11.12, 21:10 Absolutnie nie zatrzymuje sie za chwile, jedzie poki sie jej nie zatrzyma. Zabawka super ale zestaw startowy ma malawo torow. Odpowiedz Link Zgłoś
koala0405 Re: pociąg lego duplo 14.11.12, 22:05 A w zestawie lego duplo mojego synka pociąg zatrzymuje się chyba po dwóch okrążeniach i też gdy napotka na colowo położoną przez synka przeszkodę. My kupowaliśmy duży zestaw w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: pociąg lego duplo 14.11.12, 22:18 dwellajna napisał(a): > Absolutnie nie zatrzymuje sie za chwile, jedzie poki sie jej nie zatrzyma. > Zabawka super ale zestaw startowy ma malawo torow. Pociąg zatrzymuje się sam po zrobieniu kilku okrążeń. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: pociąg lego duplo 14.11.12, 22:13 Nasz jedzie aż sie go zatrzyma lub zatrzymuje się sam, kiedy napotka przeszkodę. Na pewno nie zzatrzymuje się co chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: pociąg lego duplo 14.11.12, 22:24 agni71 napisała: > Nasz jedzie aż sie go zatrzyma lub zatrzymuje się sam, kiedy napotka przeszkodę > . Na pewno nie zzatrzymuje się co chwilę. A który masz zestaw? Może to zależy od zestawu. My mamy 5608 i on się zatrzymuje sam po przejechaniu określonego dystansu. Zatrzymuje się także po naciśnięciu przycisku i gdy trafi na przeszkodę. Zestaw kupiłam jako nowy w sklepie. allegro.pl/lego-duplo-5608-pociag-zestaw-startowy-poznan-i2778011710.html Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: pociąg lego duplo 14.11.12, 23:17 Nie pamietam numeru, dosyc długo juz go mamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: pociąg lego duplo 15.11.12, 11:15 To może jest to inny model niż jest obecnie w sprzedaży na Allegro. Ten który jest na Allegro zatrzymuje się sam po przejechaniu kilku okrążeń. Jest to fajna opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
misia53 Re: pociąg lego duplo 16.11.12, 13:35 Mam ten zestaw, pociag sie zatrzymuje ale dopiero po 2 minutach Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: pociąg lego duplo 14.11.12, 22:17 Mamy zestaw 5608. Świetna zabawka. Prezent na 2 urodziny. Do tej pory w użytku, a syn ma już 3,5 roku. Pociąg po zrobieniu kilku okrążeń sam się zatrzymuje (tak jak napisała koala0405). Następnie włącza się go przyciskiem, jedzie dalej i za jakiś czas znów się zatrzymuje. I tak w kółko ... My do zestawu 5608 w międzyczasie dokupiliśmy dodatkowe tory, most, zwrotnice, skrzyżowanie, przejazd kolejowy. Zestaw cały czas się powiększa Poza tym syn ma inne zestawy duplo i tworzy sobie fajne rzeczy z tego wszystkiego. Według mnie jest to fajny zestaw, który można stale rozbudowywać. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: pociąg lego duplo 14.11.12, 23:07 Polecam obejrzenie filmikow na YT, gdzie pociag jedzie nieprzerwanie po kilku-kilkunastopietrowych konstrukcjach. Zatrzymuje sue tylko gdy napotka przeszkode (plus odglos hamowania). Jesli wasze zatrzymuja sie same-reklamujcie. Co to za frajda, jak pociag staje w polu? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: pociąg lego duplo 15.11.12, 11:25 dwellajna napisał(a): > Polecam obejrzenie filmikow na YT, gdzie pociag jedzie nieprzerwanie po kilku-k > ilkunastopietrowych konstrukcjach. Zatrzymuje sue tylko gdy napotka przeszkode > (plus odglos hamowania). Jesli wasze zatrzymuja sie same-reklamujcie. Co to za > frajda, jak pociag staje w polu? To nie jest do reklamowania Do reklamowania jest raczej przypadek, gdy pociąg się nie zatrzymuje bo tak nie powinno być. Chyba, ze masz inny model niż ten który jest obecnie na Allegro 5608 albo kupiłaś używany egzemplarz. Wielu moich znajomych ma zestaw 5608 i wszystkim pociąg się zatrzymuje po przejechaniu pewnego dystansu. Tak powinno być i to jest według mnie fajniejsze niż gdy jest opcja tylko zatrzymania ręką. Jeżeli ktoś ma wątpliwości czy tak powinno być niech napisze do producenta. Dla przykładu zamieszczam filmik: www.youtube.com/watch?v=8Dr9GoA1JyI Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: pociąg lego duplo 15.11.12, 11:56 Zmierzyłam czas po którym pociąg zatrzymuje się sam - 2min 5 sek. Powtarzam, że jest to model 5608, który obecnie jest w sprzedaży na Allegro. Nie mam pojęcia jak jest w innych kolejkach. Nie znalazłam na YT żadnego filmiku, który to podważa. Na filmie poniżej widać dokładnie, że pociąg zatrzymuje się sam: www.youtube.com/watch?v=8Dr9GoA1JyI Dodatkowo na angielskojęzycznych forach znalazłam także taką informację. Aby to jeszcze potwierdzić można napisać do producenta Lego. Jednak tak jak napisałam w poprzednim wątku wielu moich znajomych ma ten zestaw i u nich odbywa się dokładnie tak samo. Pociąg zatrzymuje się, gdy: 1) napotka na przeszkodę 2) zostanie zatrzymany przyciskiem 3) po przejechaniu 2 min 5 sek Opcja, że pociąg sam się zatrzymuje jest według mnie fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: pociąg lego duplo 15.11.12, 12:16 > Opcja, że pociąg sam się zatrzymuje jest według mnie fajna. no i to najważniejsze, że każdy ma to, co chce u nas by się to nie sprawdziło, gdyby stawał w tunelach, albo gdzieś, gdzie dziecku trudniej dojść, bo budujemy rożne konstrukcje Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: pociąg lego duplo 15.11.12, 12:43 Może macie też inny model. W innych modelach może tak jest, że pociąg nie zatrzymuje się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
gebri01 Re: pociąg lego duplo 15.11.12, 11:18 Rewelacyjna zabawka,praktycznie nie zniszczalna.Mój na 6 lat i nadal się bawi z 9-cio letnim kuzynem Zestaw startowy ok.My jednak z czasem dokupiliśmy tory,a Mikołaj MOST! Odpowiedz Link Zgłoś
zebraw-paski pytanie techniczne 15.11.12, 13:38 Moja córka dostała ten zestaw chyba na 2 latka, jest super. Tylko teraz, po przyznam długim użytkowaniu pojawił się problem z tankowaniem paliwa (mamy taką żółto-czerwoną lokomotywę na baterie), odgłos tankowania przestał działać. Czy ktoś miał coś podobnego, da się coś z tym zrobić? Sama lokomotywa jeździ bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kowal-esia Re: pytanie techniczne 15.11.12, 14:08 Akurat natknęłam się na allegro na samą stację paliw; allegro.pl/stacja-benzynowa-do-kolejki-duplo-nowa-i2791059062.html Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: pytanie techniczne 15.11.12, 17:17 kowal-esia napisała: > Akurat natknęłam się na allegro na samą stację paliw; > > allegro.pl/stacja-benzynowa-do-kolejki-duplo-nowa-i2791059062.html Tylko, że stacja paliw nie wydaje odgłosów. Odgłos tankowania jest przypisany do pociągu i usterki trzeba szukać w nim. Odpowiedz Link Zgłoś
zebraw-paski Re: pytanie techniczne 15.11.12, 18:50 Dokładnie, chodzi o ten odgłos tankowania, ta funkcja przestała działać. Notabene pierwszy raz zdarzyło mi się, że coś popsuło się w Lego. Odpowiedz Link Zgłoś
zona-net a może zestaw 3w1 15.11.12, 14:27 Dzięki za odpowiedzi. Większość z Was poleca już dla dwulatków i a dla starszych powiększone zestawy. Chyba zdecyduję się na zestaw 3w1 pociąg+most+tory proste, bo córka ma 3 latka 3 miesiące. Ewentualnie myślałam o dokupieniu później dodatkowych torów i mostu jeśli by się bawiła, ale zestaw 3w1 wyjdzie taniej niż dokupienie potem reszty. Piszecie, że Waszym dzieciom ta zabawka się nie nudzi. Wiem, że córka chce ciuchcię z torami bo mówi o niej i narysowała list do Mikołaja ten zestaw wygląda tak : co myślicie bo już mam mętlik w głowie allegro.pl/lego-duplo-66429-duzy-zestaw-pociag-3w1-na-prezent-i2795178404.html Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: a może zestaw 3w1 15.11.12, 15:03 nie, u nas sie nie nudzi od 3,5 roku. Teraz juz dwojka dzieci sie nim bawi. W rezultacie jest tak, ze zestaw, ktory zalinkowalas, rozbudowany zostal o niezliczona ilosc torow prostych, skrzyzowan, szlabanow... bo szybko okazalo sie, ze zarowno dzieciom jak i tatusiowi te w zestawie nie wystarczaja. Dokupuje tory z klockow JIXIN - pasuja do Duplo. Wprawdzie kolejka JIXIN nie daje rady podjechac na most Duplo, ale akurat na niej mi nie zalezy i z calego zestawu JIXIN je tylko zostawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
areola82 do zona-net 15.11.12, 15:44 ja również zakupiłam zestaw 3 w 1 dla synka 2l na Urodziny Gdybyś była zainteresowana to mam jeszcze jeden nowy taki zestaw do sprzedania w korzystniejszej cenie niż ten który zalinkowałaś Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: a może zestaw 3w1 15.11.12, 17:35 Zestaw 3w1 jest fajny. My nie mieliśmy tyle gotówki, aby kupić od razu cały zestaw, więc różne elementu dokupowaliśmy co jakiś czas. Tory Duplo możesz kupić zawsze na Allegro używane i np na sztuki, gdy czegoś później będzie brakować. Odpowiedz Link Zgłoś
zona-net pytanie o baterie 15.11.12, 14:46 potrzebne są 3 paluszki, tak ? gdzieś czytałam, że jest możliwość ładowania, więc tam są baterie czy jakiś akumulatorek? Odpowiedz Link Zgłoś
lidiusz1 Re: pytanie o baterie 15.11.12, 15:34 Gdzie w dobrej cenie można dostać ciuchcię z zestawem początkowym? Widział może ktoś cenę zestawu 5608 w Auchan lub Realu? Odpowiedz Link Zgłoś
aloen Re: pytanie o baterie 15.11.12, 15:57 W Makro jest zestaw 3in1 za 233zl, a przynajmniej był. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: pytanie o baterie 15.11.12, 17:57 Najtaniej znalazłam zestaw 5608: www.redcoon.pl/B358336-LEGO-5608-DUPLO_Klocki-DUPLO?refId=ceneo Ale nie znam kompletnie tego sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
lidiusz1 Re: pytanie o baterie 15.11.12, 18:58 Też widziałam w tym sklepie internetowym, ale nie dość że sklepu nie znam to jeszcze jest informacja, że towar będzie dostępny wkrótce, więc raczej nie jest dostępny od ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: pociąg lego duplo 15.11.12, 19:51 Teraz w Makro jest w promocji zestaw 3w1 za 233 zł !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zona-net Re: pociąg lego duplo 16.11.12, 11:07 magdalenca78 napisała: > Teraz w Makro jest w promocji zestaw 3w1 za 233 zł !!! A można kupić w sklepie internetowym Macro jeśli nie posiada się działalności/firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
niki36712 Re: pociąg lego duplo 16.11.12, 12:02 1. Niemalże na pewno nie można się zarejestrować bez posiadania karty. 2. Z tego co widzę to zabawek nie ma w ofercie on-line (można ją przeglądać bez logowania): www.makro.pl/shop/pl/office Odpowiedz Link Zgłoś
adziam_78 Re: pociąg lego duplo 16.11.12, 13:08 Piszecie że dzieci długo bawiły się pociągiem. A czy podczas gdy lokomotywa jechała, popychały ją, cofały? Mieliśmy zestaw Jixin i działał tylko 2 miesiące. Mąż twierdzi, że właśnie przez takie traktowanie zepsuł się mechanizm. Czy duplo przeżyje brutalne traktowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: pociąg lego duplo 16.11.12, 16:03 adziam_78 napisała: > Piszecie że dzieci długo bawiły się pociągiem. A czy podczas gdy lokomotywa jec > hała, popychały ją, cofały? Mieliśmy zestaw Jixin i działał tylko 2 miesiące. M > ąż twierdzi, że właśnie przez takie traktowanie zepsuł się mechanizm. Czy duplo > przeżyje brutalne traktowanie? Nasze do tej pory żyje, tzn 1,5 roku już Nie wiem czy pociąg przeżyłby upadek z wysokiego stołu na podłogę, ale popychanie, cofanie, częste zatrzymywanie, nawet przewracanie nasz dzielnie znosi Ale to Lego i te rzeczy są naprawdę solidnie zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
aloen Re: pociąg lego duplo 16.11.12, 19:53 W online nie ma właśnie oferty zabawek, poza tym nie wiem jak u Was, ale u mnie to już wspomnienie zostało po tej promocji he. Odpowiedz Link Zgłoś