Dodaj do ulubionych

Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby Born

16.11.12, 22:05
Moja córka przechodzi wielką rewolucję zabawkową. Tak się składa, ze będą Mikołajki, jej urodziny i Boże Narodzenie. Mam zająć się prezentami od nas, dziadków i pradziadków. Więc będzie tego sporo. Zakupiłam już kilka gier, książki, łóżeczko dla lalki, ciastoline. Kuchnia i wyposażenie jest w drodze.
Moja mała ma 2 lalki, jedną szmacianą z melodyjką firmy simba, która dostała w zasadzie jak się urodziła i bobaska z miękkim brzuszkiem co płacze. Zastanawiałam się nad jakąś lalką. Podobają mi się lalki Aurora:
www.zyrafafa.pl/Sklep/Product-search?keyword=aurora
albo Baby Born magiczne karmienie.

Nie wiem czy do takiej szmacianej nie jest już za duża. Ona lubi ostatnio wszystkich karmić i badać.

Doradzcie coś bo nie chce bez sensu wydawać pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • magdusia1984 Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 17.11.12, 15:38
      podbijam
      • laleczkamajeczka Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 17.11.12, 15:56
        Moim zdaniem lalka baby born jest bardzo ciężka i twarda i nie nadaje się dla dwulatki,kiedyś dla dziewczynek w tym wieku polecano lalkę chou chou rock .
    • aleksandra1977 Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 17.11.12, 16:13
      wg mnie baby born bedzie za ciezka dla 2 letniej dziewczynki.
      sklanialabym sie ku jakies szmacianej Haba - sa pieknie wykonane, da sie je ubierac, przebierac, mozna dokupic ubranka.
      Jesli chodzi o lalki "bobasy" to moze ktoras z Anabell - jest zdecydowanie lzejsza niz baby born
      np. www.zapfcreation.com/en/brands-products/baby-annabell%3Csup%3EA%EF%BF%BD%3C/sup%3E/baby-annabell-puppenansicht/?id=517
      • adziam_78 Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 18.11.12, 12:44
        córka miała Anabel która miała reagować na głos i w tym kierunku wyciągać ramiona. Zdecydowanie odradzam. Ramiona miała strasznie sztywnie i szerokie, niewygodnie ją się nosiło. No i była zbyt ciężka. Ciągle skrzeczała (to miał być chyba płacz albo śmiech - nie dało się zidentyfikować) i słychać było mechanizm gdy ruszała rękoma. Strasznie irytujące.
    • emily.1 Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 17.11.12, 17:00
      Moja córcia, co prawda ma dopiero niespełna 1,5 roku, ale zdecydowanie woli lalki bobasy. Te szmaciane to raczej prezenty dla mnie bo uwielbiam takie lalewink
      • zuzamon Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 17.11.12, 17:44
        moja córka już duża i nigdy lalkami się nie bawiła ale mnie osobiście podoba się taka
        www.lalanka.pl/lalka-lalanka-w-szarej-sukience1
        Droga troche, ale fajna, inna taka
        • yantichy Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 22.11.12, 14:16
          smile
          A mnie jej szydełkowa kuzynka:
          www.mamabu.pl/blog/2012/fragment-teczy/

> moja córka już duża i nigdy lalkami się nie bawiła ale mnie osobiście podoba si
          > ę taka
          > rel="nofollow">www.lalanka.pl/lalka-lalanka-w-szarej-sukience1
          > Droga troche, ale fajna, inna taka
    • ilonakrzeminska Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 17.11.12, 22:58
      Moja młodsza córka urodzona w kwietniu dostała na święta w wieku niespełna 2 lat baby born magiczne karmienie chłopca i zachwyt trwa już rok - to jej ukochany Adaś. Starsza od dłuższego czasu bawi się baby annabell, ale przede wszystkim bawią się nimi bezfunkcyjnie, po prostu traktują jak bobasy, jedynie czasem poją i sadzają na nocnik (baby born). Na początku tez obie codziennie się z nią kąpały. Ale Annabell jest na pewno za duża dla dwulatki, starsza własnie w tym wieku dostała, a bawi się , jak skończyła mniej więcej 3,5 roku (ta jest większa i cięższa). Za to baby alive porażka. W ogóle jest odłożona w kąt. W TK MAX kupiłam do baby born dwa wózki spacerówki z dodatkowymi ubrankami dla baby born (wózek pasuje dla wszystkich lalek). Polecam, już bawią się od roku i nic się z nimi nie stało. Jakość bez porównania z innymi dostepnymi na rynku. Teraz są też, ale za 99 zł, mnie sie udało po świętach kupić za 25, więc w ogóle byłam szczęśliwa (są dwa kolory wózków i ubranek, różowy i niebieski).
      • aleksandra1977 Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 18.11.12, 14:29
        lonakrzeminska napisała:
        Ale Annabell jest na pewno za duża dla dwulatki, starsza własnie w tym wi
        > eku dostała, a bawi się , jak skończyła mniej więcej 3,5 roku (ta jest większa
        > i cięższa)

akurat ta Anabell, ktora zalinkowalam,
        www.zapfcreation.com/en/brands-products/baby-annabell%3Csup%3EA%EF%BF%BD%3C/sup%3E/baby-annabell-puppenansicht/?id=517
        jest przeznaczona dla dziecka od 1. roku zycia. Wiec dla 2-latki bedzie odpowiednia. Nie jest ciezka, nie jest wielka (36cm).
        I nie wydaje z siebie uciazliwych, glosnych dzwiekow, ktore bardzo szybko staja sie meczace.
        Nie wrzucaj wszystkich Annabell do jednego worka, bo sa rozne: wieksze, mniejsze, ciezsze, lzejsze, z roznymi funkcjami (lub bez).
        U nas chou chou rock nie sprawdzila sie. Fajna byla przez pierwsze kilka dni (corka dostala ja w wieku 3,5 roku), pozniej sama corka stwierdzila, ze uszy ja bola od halasliwych i nieprzyjemnych dla ucha dzwiekow lalki.
    • magdusia1984 Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 18.11.12, 00:29
      pisząc baby alive magiczne karmienie masz na mysli baby born maginczne karmienie?
      • joasik_79 Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 18.11.12, 08:35
        Jakiś czas temu dziewczyny polecały lalki hiszpańskie berenguer, wyglądają jak prawdziwe niemowlaki. Są rożnej wielkości, ale nie wiem jak z wagą.
        • johana19 Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 18.11.12, 09:43
          Baby Born jest za ciężka i za sztywna do zabawy. Nie da się jej swobodnie np. posadzić bo trzeba najpierw zgiąć obie nóżki i rączki. To wbrew pozorom bardzo uciążliwe przy zabawie. Trudno się ją samodzielnie dziecku przebiera. Ciężko ją przytulić itp. U nas leży odłożona w kąt. Ani starsza się nią nie bawiła jakoś specjalnie (bo to ona ją dostała), ani młodszej nie przypadła do gustu. Obie zdecydowanie wolą normalne bobasy ze szmacianym tułowiem. A do kąpieli mają małą Baby Born - akurat chłopca z maską, płetwami, rurką, w kąpielówkach.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/yiu0wl6gf.png
          http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/7t8cys4iu.png
          • magdusia1984 Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 18.11.12, 12:10
            Już sama nie wiem na co się zdecydować. Jeśli nie baby Born to może jakąś inną funkcyjną?
    • ktosco Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 18.11.12, 13:11
      Niedawno byl taki sam temat na tym forum, baby born(ciezka) nie dla 2 latki.mamy Baby i chou rock.Polcam chou chou rock ponoc w tym roku wydali nowy model To lalka z miekkim brzuszkiem wydaje przyjemne odglosy , rowniez placze i dziecko np.u nas poklepujac ja lekko po plecach lalka sie uspokaja.Jak dziecko nosi ja na reku lalka usypia.

https://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/27/97/80/29/2797802954

U mnie hitem , teraz bawi sie nimi roczniak ,sa lalki 20 cm, lekkie bobasy roznych masci i narodowosci smileMozna bawic sie z nimi w wannie. Widzialam fajne firmy Paola Reina cena jednej 40 zl

forum.gazeta.pl/forum/w,583,140325357,140325357,Lalka_dla_dwulatki.html
      https://www.milbi-zabawki.pl/images/8cb1c0280221f61308d8845d424e9580.jpg

• ivaz Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 18.11.12, 13:39
      A może taka allegro.pl/lalka-natalia-interaktywna-z-pieskiem-2-spinki-i2778930182.html zawsze jak lalka się nie spodoba to piesek zostaje
      • magdusia1984 Pilne 22.11.12, 13:48
        dziewczyny proszę o szybką radę. Dziadkowie uparli się na baby born magiczne karmienie. Ja jakoś nie jestem przekonana. Czytałam wiele na ten temat. Muszę im to w zasadzie do jutra wyperswadować. Przypomnę, że szukam fajnej lalki dla dwulatki. Max 140zł.
        • yantichy Re: Pilne 22.11.12, 14:03
          Hmm, my też stoimy przed podobnym wyborem i chyba zdecydujemy się na Berenguera w wariancie mini:
          www.niczchin.pl/lalki-bobasy-berenguer-hiszpanskie/287-mini-bobas-dziewczynka-24cm.html
          • magdusia1984 Re: Pilne 22.11.12, 14:18
            A może jakąś lalkę firmy simba? np. allegro.pl/lalka-new-born-baby-38cm-simba-bobas-akcesoria-krk-i2798573831.html
          • aregiec Re: Pilne 22.11.12, 14:31
            Mamy baby born magiczne karmienie i jako lalki do zabawy nie polecam. Tak jak dziewczyny pisały jest ciezka i sztywna, ciezko sie ja ubiera - moja 4,5 latka do tej pory ma problem. U nas lalka jest przede wszystkim w uzyciu podczas kąpieli i praktycznie zamieszkała w łazience. Polece natomiast lalki corolle - kupiłam rok temu kierujac sie opiniami tu na forum Miss corolle vanilla i lalka wyglada jak nowa, z włosami nic sie nie dzieje tzn nie robia sie dredy jak u innych lalek, jest ciagle pieknie pachnąca wanilia, mięciutka i śliczna na buzi. W tym roku kupiłam drugą MISS Coquette Brunette bo córka chce miec siostre dla tamtej lali ( bo jej samej sie urodziła siostrzyczka wink ) Jesli chodzi o bobasy tej firmy to w porownaniu z my first annabell która tez mamy są dużo ładniejsze. Na all widziałam nowe do licytacji.
    • magdusia1984 Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 22.11.12, 14:32
      a moze takie allegro.pl/antonio-juan-cudowna-lalka-petit-chubasquero-24h-i2791309065.html
      • b3atap Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 22.11.12, 15:05
        Ja nie kupiłabym już dziecku żadnych lalek funkcyjnych. Mam dwie córki obie chciały lalki gadające do karmienia itd. Kupiłam i po tygodniu musiałam wyjąć baterie bo moje dzieci powiedziały że mają dość tego że lalka chce ciągle to samo a one chcą przy niej robić różne rzeczy. Także właściwie prawie 200 zł,. poszło do kosza. Lalki są teraz kąpane, więc już żadna bateria nie zadziała wink. Zastanów się.
      • ursgmo Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 22.11.12, 15:30
        Kupiłam baby born bo moja córka chciała ciągle karmić miśki które nie siedziały i ześlizgiwały się z krzesełka .Do tego sztywna baby born nadaje się idealnie ale do tulenia już nie .Mała nie daje też rady zginać jej rąk czy nóg , podaje mi żebym zginała .
        Na gwiazdkę kupiłam do spania i tulenia baby stellę , ma świetne opinie na zagranicznych forach www.lalalu.pl/p,1686,mieciutka-lalka---bobas-baby-stella---chlopczyk-w-spioszkach.html
        Szukam jeszcze jednej lalki , chętnie gadającej lub płaczącej, zastanawiam się nad tymi
        allegro.pl/lalka-zapf-chou-chou-903292-rock-a-bye-placze-spi-i2777894849.html ( wersja rozsądna)
        allegro.pl/ekskluzywna-lalka-antonio-juan-nacida-manta-gratis-i2807639584.html -piękna i podobno niezniszczalna
        lub tą allegro.pl/ekskluzywna-lalka-antonio-juan-lula-pelirroja-55cm-i2783053647.html - zdaję sobie sprawę że na tę to trochę zbyt wcześnie ale ma piękne włosy do czesania i jest tak duża że można ją posadzić na krześle w czasie proszonej herbatki a ostatnio ciągle to moja córa robi wink
        trudny wybór , za dużo jest możliwości
        https://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/yT439Ec.jpghttps://lb3f.lilypie.com/yT43p2.png
        • magdusia1984 Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 22.11.12, 15:37
          Ja wam powiem, że gdyby chodziło o mnie to kupiłabym coś szmacianego. Jak zaproponowałąm mamie żeby była to szmacianka nie była zbyt zadowolona, więc już sama nie wiem....
    • nadin Re: Lalka dla dwulatki- Szmaciana Aurora czy Baby 11.01.13, 18:41
      Dużo krytyki widzę odnośnie Baby Born a to ukochana lalka mojej pięcioletniej córci. Można ja karmić a potem sadzać na nocnik, potrafi płakać a tutaj jest recenzja tej lali Baby-Born
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka