Dodaj do ulubionych

c&a zwroty

25.11.12, 16:03
w wątku z ponad 1000 postów, nie przebrnęłam przez całość i nic nie znalazłam na ten temat. Zatem mam pytanie, jak wygląda procedura zwrotów, towarów przecenionych. odsyłam im czy mogę w sklepie i czy odsyłam na swój koszt?
Obserwuj wątek
    • anick5791 Re: c&a zwroty 25.11.12, 16:12
      Przecena czy nie, procedura jest ta sama: odsyłasz na ich koszt, wypełniając wcześniej druk załączony do zamówienia. Jeśli paczka przyszła pocztą, odsyłasz pocztą, jeśli kurierem - to kurierem. Zwrot na konto u mnie trwał około 10 dni.
    • tweety_28 Re: c&a zwroty 25.11.12, 16:14
      Nie musisz przebijać się przez wątek, wszystko jest na stronie c&asmile

Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione artykuły można oczywiście odesłać do nas w ciągu 30 dni. Bezpłatnie i bez podania przyczyn. Dotyczy to również artykułów przecenionych lub zwrotu części zamówienia.

Zwroty możliwe są za pośrednictwem dwóch firm: Poczty Polskiej i GLS

Z przyczyn technicznych i organizacyjnych zwrot lub reklamacja nie jest możliwa w stacjonarnych sklepach C&A na terenie Polski.

• malowanka06 Re: c&a zwroty 25.11.12, 16:25
        a koszt przesyłki kto ponosi?
        • patatajowa Re: c&a zwroty 25.11.12, 16:54
          ło matko,no przeciez pisza ci ze odsyłasz na ich koszt.....
        • agni71 Re: c&a zwroty 25.11.12, 16:56
          ta informacja tez jest na stronie C&A
    • katka761 a zwrot z 2 zamówień? 25.11.12, 17:00
      z 2 zamówień zwracać będę po jednej rzeczy - czy muszę dzielić na 2 paczki?
      • tweety_28 Re: a zwrot z 2 zamówień? 25.11.12, 17:06
        Ja odsyłam z każdego zamówienia oddzielnie, ale tylko dlatego, że jedna z dziewczyn przy poprzedniej akcji minus 70% miała lekkie "zawirowania" ( coś się pracownikom w c&a pokręciło ), dlatego że połączyła zwroty z różnych zamówień.
        • eedytkaa Re: a zwrot z 2 zamówień? 25.11.12, 20:51
          na zwrot jest 14 dni...przynajmniej tak pisze na tym formularzu z paczki
          Czy na formularzu zwrotu mogę podać inny nr konta niż ten z którego płaciłam?
          do zwracanych rzeczy dołączam 1 stronę tego formularzu?

• eedytkaa pytanie o nr konta 26.11.12, 12:10
      czy nr konta do zwrotu mogę podać inny niż ten z którego płaciłam??
      • lidiusz1 Re: pytanie o nr konta 26.11.12, 12:32
        a płaciłaś payU?Jeśli tak to wygląda na to, że wpłacają na numer konta z którego wpłata poszła, ja ostatnio zwracałam i podałam inny numer konta,a i tak zwrócili mi na ten numer z którego płaciłam. Pewnie jakoś automatycznie to zwracają.
        • eedytkaa Re: pytanie o nr konta 26.11.12, 12:39
          płaciłam kartą kredytową...
          najwyżej podam inny nr konta
          • s_mag_s Re: pytanie o nr konta 26.11.12, 13:58
            Jeżeli płaciłaś kartą, to robią uznanie na kartę, numer konta podaje się chyba wyłącznie dla płatności za pobraniem, bo w pozostałych przypadkach zwracają zgodnie z właściwością dla dokonanej płatności - konto karty lub r-k bankowy z którego klient dokonał płatności, niezależnie od tego, czy podasz im inny numer.
    • natalek79 Re: c&a zwroty 07.01.13, 23:19
      odświeżę wątek, chociaż już zaczęłam pytać na tym długaśnym wątku...
      chcę odesłać częściowe zamówienia, tak naprawde na stronie niewiele piszą, ale rozumuje to tak:
      1. pakuję co nie pasuje w oryginalne opakowania, nawet w oryginalne pudełko może być - wiem już, że wygodniej osobno z każdego zamówienia
      2. wypełniam formularz zwrotu na stronie (kurier, termin, oczywiście osobno na każde zamówienie), na formularzu papierowym zaznaczam co odsyłam, wpisuję nr. konta (chociaż piszecie że przy karcie automatycznie to idzie)
      3. wkładam formularz do pudełka, zaklejam i czekam na kuriera
      4. kurier przynosi naklejkę, nakleja na pudełko, zabiera przesyłkę - acha muszę mu pokazać nr klienta i może nr. zamówienia?
      5. czekam na zwrot kasy - cierpliwie wink
      czy tak to ma wyglądać?
      no i jeszcze termin bezpłatnego zwrotu przez GLS - gdzies tu doczytałam, że 14 dni, a na formularzu zwrotu i stronie c&a piszą, że 30 dni - jak właściwie? - pytam, bo nad jedną rzeczą się waham, a mam to samo zamówione w innym rozmiarze i chciałabym zaczekać z decyzją, więc muszę być pewna ile mogę czekać ze zwrotem.
      • szmytka1 Re: c&a zwroty 08.01.13, 08:54
        14 dni jak nie masz zamiaru podawać przyczyny, czyli wpisywac numerka w okienko, a 30 dni to musisz się trochę potłumaczyć i ten numerek wybraćwink
        • natalek79 Re: c&a zwroty 08.01.13, 08:57
          o właśnie, coś mi się obiło o uszy...to jestem w stanie się potłumaczyć i wpisać ten numerek wink Dzięki smile
          P.S. Dobrze, że chociaż ten C&A dopisuje, bo stacjonarnie marne wyprzedaże...
          • fifiak Re: c&a zwroty 10.02.14, 20:15
            Wydaje mi się, że gdzieś czytałam jeśli zwrócę całe zamówienie to otrzymam zwrot za przesyłkę? Czy miałyście tak, bo raptem skarpetki tylko mi pasują, ale jak mam dodać 9,90zł do ich ceny to wolę odesłać. Co ciekawsze nie wysłali, bo wyprzedane, choć na stronie jest.
            • agni71 Re: c&a zwroty 10.02.14, 20:26
              tak, zwrócą ci za przesyłkę
          • gaga-sie Re: c&a zwroty 10.02.14, 22:06
            Pamiętaj jeszcze zapisać sobie na kartonach numery zamówień,żeby kurier naklejki na właściwe zwroty nakleił ( jeśli masz więcej niż jedną paczkę).
            • kazia4 Re: c&a zwroty 21.01.15, 11:23
              Czy nadal w przypadku zwrotu całego zamówienia (czyli raptem jednej rzeczywink) otrzymuje się zwrot za przesyłkę? Na stronie sklepu nie mogę znaleźć informacji na ten temat.
              • kobieta_jakubowa Re: c&a zwroty 21.01.15, 11:24
                Tak. Nic się nie zmieniło.
                • kazia4 Re: c&a zwroty 21.01.15, 11:29
                  Dziękuję!smile
                  • natalek79 Re: c&a zwroty 21.01.15, 12:04
                    W dniu dzisiejszym stwierdziłam, że formularz zwrotny do zamówienia kuriera dziwnym trafem przekierowuje do koszyka...mają błąd jak nic, a wczoraj tak się starali, by "zmienić się na lepsze dla Ciebie" wink
                    • bazylea1 Re: c&a zwroty 21.01.15, 14:38
                      też miałam ten problem, trzeba spróbować w innej przeglądarce. z IE źle to współpracuje, mi poszło w Chrome. ponoć najlepiej Mozillą.
                      • s_mag_s Re: c&a zwroty 21.01.15, 15:26
                        Najlepiej... wyczyścić ciasteczka i wszystko wraca do normy, ten problem pojawia się niezależnie od przeglądarki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka