Dodaj do ulubionych

Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego?

30.11.12, 13:03
Wczoraj wybrałam się poszukać córce kurtki zimowej.
Liczyłam że kupię coś jak zaczną się świąteczne przeceny.
Błąd.
W Re zostało po parę sztuk w regularnej cenie.
W Smyku niby ta przecena 50 % ale powyciągali coś z zeszłego roku.
HM pusto.
No co jest grane?
W tym roku w lutym Smyk był pełny przecen a teraz w grudniu już nic nie ma?
Czy u Was jest tak samo ?
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 13:08
      W Cubusie kurtek sporo.
    • patatajowa Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 13:18
      bzdury piszesz. nie brak co wynika z twojego postu tylko po prostu koniec listopada /poczatek grudnia to nie czas na wybrzydzanie. przeceny za 2 tyg . wiec logicznym jest ze pełnej rozmiarówki nie ma a co fajniejsze modele sprzedały sie juz we wrzesniu.
      pogrymasic i miec ból głowy z powodu dużego wyboru to mozna początkiem sezonu a nie teraz wink
    • jusstinna Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 13:37
      W Tesco wczoraj widziałam sporo.
    • corrina_f1 Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 13:40
      Jak to co jest grane, kurtki zimowe kupuje się we wrzesniu smile
      • emma_me Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 13:43
        eee od razu we wrześniu, ja kupiłam w sierpniu big_grinbig_grinbig_grin
        • corrina_f1 Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 14:14
          No dobra, już nie chciałam pisać o takich absurdach, żeby nie straszyć wink

Ja akurat kupowałam w październiku ale widzę na stronie Endo że kurtek jest od metra i to oczywiście teraz taniej niż jak kupowałam.
          • tosieuda Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 14:23
            może robią miejsce na krótkie spodenki wink

a poważnie to kurtek jest jeszcze sporo...
            • samanta25 Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 14:38
              Wszędzie już pojawia się kolekcja na wiosnę smile)
              • odra78 Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 15:01
                bo kurtki zimowe kupuje się latem tongue_out ja kupiłam w Zarze w sierpniu, teraz już bym takiej nie dostała
                • heca7 Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 15:21
                  W sklepach interentowych są. I to z przecenami. Są w Endo, są w 5-10-15.
                  • beakarp Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 16:08
                    W Halensie są fajne z Nexta. Właśnie zamowiłam dla muodego na przyszły roksmile
                  • agni71 Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 16:09
                    No a w Zarze, Benettonie nie ma juz w sprzedazy puchówek? Ostatnie 3 lata tam kupuje puchowe i to w styczniu na wyprzedazach, a skoro wtedy są to teraz tym bardziej powinny być...

Na przyszły rok puchówkę kupiłam w C&A, piszę o niej w wątku o zakupach w C&A (nie tym długim) - wydaje sie byc bardzo fajna, a kosztowała niewiele.

W C&A były też podawane linki do narciarskich kurtek w dobrej cenie.

W Kappahl widziałam ostatnio kurtki zimowe (nie wiem, jakiego rozmiaru autorka wątku potrzebuje).

Wspomniane wyżej endo ma teraz kurtki po 100 zł.
    • sagittarius_84 Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 17:28

Nie każdy kupuje kurtki we wrześniu jak Wy.
      Szukam rozmiaru 140-110, kurtka typu narciarskiego.
      Jak napisałam wcześniej co roku było pełno kurtek i był wybór rozmiarów w grudniu styczniu a nawet lutym. Zawsze tak kupowałam.
      W tym roku nie ma już teraz. Co mnie dziwi. Tyle.
      • agni71 Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 17:44
        W Kappahl patrzyłaś? W sklepach typowo sportowych (Go Sport, Intersport, decathlon), narciarskich (ski team)?
      • kornnella Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 18:36
        żeby nie było ze we wrześniu ja kupuje w marcu wink
        Jak "typu" narciarskiego to sporo w Smyku dwa dni temu nawet były na -50%, w Tesco kilka -30 plus kupon -25 zł, Kappahl -80 zł. Jak narciarskie to masa w Decathlonie, GO-Sporcie widziałam fajne w TKMaxx.
        • szamanga kupon tesco 30.11.12, 18:50
          kornnella napisała:

> żeby nie było ze we wrześniu ja kupuje w marcu wink
          > Jak "typu" narciarskiego to sporo w Smyku dwa dni temu nawet były na -50%, w Te
          > sco kilka -30 plus kupon -25 zł, Kappahl -80 zł. Jak narciarskie to masa w Deca
          > thlonie, GO-Sporcie widziałam fajne w TKMaxx.

A tak z innej beczki , można łączyć ten kupon -25% z przecenami procentowymi ??
      • asa_tadarasa Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 19:40
        zgadzam się z Tobą, sagittarius_84. Też w tym tygodniu pochodziłam za kurtką dziewczęcą na 134- 140cm i bida, z tym, że szukałam cieplych, codziennych niż narciarskich typowo. W Re - nawet narciarskich było sporo, w przecenie po 99,99, inne cienizna, na zime sie nie nadające. W Smyku narciarskie niby -50% ale szerokie jak nie wiem co, córka wyglądała okropnie, a innego rodzaju brak. Co prawda znalazłam puchowe w Zarze i 5-10-15, ale 250zł. za kurtke na 1 sezon to mi trochę szkoda (w 5-10-15 to cena już po przecenie).
        • agni71 Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 20:23
          Jak szkoda wydac 250 zł (mnie tez szkoda, nota bene), to sie szuka okazji smile

Moze tydzień temu kupiłam puchówkę za ok. 70 zł w C&A online.
          Kurtke puchowo-poliestrową na ten sezon kupiłam zeszłej zimy na wyprzedaży w Zarze za ok. 120 zł. W tym samym czase kurtki puchowe Benetton były na wyprzedaży za ok. 170 zł. W Gap dłuższe kurtki puchowe były na wyprzedazy po 180 zł.
    • pia_ Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 21:27
      Tak jak pisałam kurtki narciarskie i to naprawdę śliczne widziałam w Cubusie.
      cubus.com/pl/Dzieci/Dziewczynka/Dziewczynka-134-164/Kurtki/7121636/71216361/
    • froobek Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 21:41
      Hmm, to pewnie kompletnie nie sezon, może schowane?? Pewnie w styczniu na przecenach będą.
    • koala0405 Re: Brak kurtek zimowych w sklepach - dlaczego? 30.11.12, 21:58
      Narciarskie w tym rozmiarze są w 4F np taka:
      4fsklep.pl/[t4z12-jkudn301]_kurtka_narciarska_dziewczeca_jkudn301_-_rozowy,75,41545.html
      TU są dwie strony kurtek do pooglądania:
      4fsklep.pl/listaProduktow.php?vc64be81d32=2&kat=75
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka