Dodaj do ulubionych

bergner termos butelka?

11.12.12, 22:31
gdzie stacjonarnie można kupić i czy się sprawdza tzn długo trzyma ciepło?....chcę młodej do szkoły coś kupic a ta forma butelki z małym gwintemwink mi bardziej odpowiada niz normalny termos z kubkiem....
Obserwuj wątek
    • aneta-0011 Re: bergner termos butelka? 11.12.12, 22:49
      Córka używa takiego od ubiegłego roku i jest ok. Ciepło trzyma dosyć długo, jest niewielki ale jak do szkoły wystarczjący, nie przecieka, ja jestem zadowolona. Niestety nie wiem gdzie można go kupić stacjonarnie, ja zamawiałam na allegro.
      • inx123 Re: bergner termos butelka? 11.12.12, 23:00
        a czy po napełnieniu on się nagrzewa ?...tzn czy da się go trzymac w ręcewink
        • aneta-0011 Re: bergner termos butelka? 12.12.12, 07:57
          Nigdy nie napełniałam go wrzątkiem więc ciężko mi stwierdzić czy się nagrzeje. Wlewam tam ciepłą ale nie gorącą herbatę i corka twierdzi że jak pije w szkole to nadal jest ciepła. Zapomniałam jeszcze dodać że małe dziecko mogłoby mieć problem z odkręcaniem ,gdyż potrzeba do tego trochę siły - moja ma 11l więc tego problemu nie ma ale nie wiem jak mniejsze dzieci by sobie radziły.
    • natalek79 Re: bergner termos butelka? 12.12.12, 10:32
      widziałam spory wybór tych termosów/butelek i kubków tej firmy w sklepie z wyposażeniem kuchennym. Mojej 11 latce właśnie nie przypadł do gustu z tego powodu, że pić trzeba bezpośrednio - widać dzieci też różnie podchodzą...
      • inx123 Re: bergner termos butelka? 12.12.12, 12:24
        kupiłam termos ten mały 350ml z kubkiemwink.....trochę się przestraszyłam ze butelka się cięzko otwiera...mojej to nawet kubusia trzeba otworzyc bo ona siły nie mawink.......zobaczymy czy z termosem sobie poradzi....
        • ania175 Re: bergner termos butelka? 12.12.12, 12:35
          Moje dzieci mają te termosy od zeszłego roku. Uważam, że bardzo dobrze trzymają ciepło. Nie nalewam gorącego picia, bo mi narzekały że za gorące i pić nie mogą, daję letnie. Czasami nie wypijają i wieczorem wylewam ciągłe ciepławą herbatę. Nie mówiły nic że trudno im się otwiera, córka w zeszłym roku miała 5 lat i dawała radę, ale muszę przyznać że krzepę w łapce to ona ma smile
          A, zamawiałam na allegro, satcjonarnie nie widziałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka