inx123 11.12.12, 22:31 gdzie stacjonarnie można kupić i czy się sprawdza tzn długo trzyma ciepło?....chcę młodej do szkoły coś kupic a ta forma butelki z małym gwintem mi bardziej odpowiada niz normalny termos z kubkiem.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneta-0011 Re: bergner termos butelka? 11.12.12, 22:49 Córka używa takiego od ubiegłego roku i jest ok. Ciepło trzyma dosyć długo, jest niewielki ale jak do szkoły wystarczjący, nie przecieka, ja jestem zadowolona. Niestety nie wiem gdzie można go kupić stacjonarnie, ja zamawiałam na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: bergner termos butelka? 11.12.12, 23:00 a czy po napełnieniu on się nagrzewa ?...tzn czy da się go trzymac w ręce Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-0011 Re: bergner termos butelka? 12.12.12, 07:57 Nigdy nie napełniałam go wrzątkiem więc ciężko mi stwierdzić czy się nagrzeje. Wlewam tam ciepłą ale nie gorącą herbatę i corka twierdzi że jak pije w szkole to nadal jest ciepła. Zapomniałam jeszcze dodać że małe dziecko mogłoby mieć problem z odkręcaniem ,gdyż potrzeba do tego trochę siły - moja ma 11l więc tego problemu nie ma ale nie wiem jak mniejsze dzieci by sobie radziły. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: bergner termos butelka? 12.12.12, 10:32 widziałam spory wybór tych termosów/butelek i kubków tej firmy w sklepie z wyposażeniem kuchennym. Mojej 11 latce właśnie nie przypadł do gustu z tego powodu, że pić trzeba bezpośrednio - widać dzieci też różnie podchodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: bergner termos butelka? 12.12.12, 12:24 kupiłam termos ten mały 350ml z kubkiem.....trochę się przestraszyłam ze butelka się cięzko otwiera...mojej to nawet kubusia trzeba otworzyc bo ona siły nie ma.......zobaczymy czy z termosem sobie poradzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
ania175 Re: bergner termos butelka? 12.12.12, 12:35 Moje dzieci mają te termosy od zeszłego roku. Uważam, że bardzo dobrze trzymają ciepło. Nie nalewam gorącego picia, bo mi narzekały że za gorące i pić nie mogą, daję letnie. Czasami nie wypijają i wieczorem wylewam ciągłe ciepławą herbatę. Nie mówiły nic że trudno im się otwiera, córka w zeszłym roku miała 5 lat i dawała radę, ale muszę przyznać że krzepę w łapce to ona ma A, zamawiałam na allegro, satcjonarnie nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś