Dodaj do ulubionych

Gdzie zareklamować badziewną wyrzutnię HotWheels?

29.12.12, 13:10
Moi synowie dostali w prezencie gwiazdkowym wyrzutnie Ballistics Hot Wheels?
Jedna - w formie katapulty jest ok.
Druga, tzw. 6-strzalowa, ktora pech chcial dostal mlodszy - jest wadliwie skonstruowana. Przy pociagnieciu dzwignia zamiast wystrzeliwac te autokule na zewnatrz - chowa sie do srodka i kulki nie wyskakuja. Uprzedze, ze montowalismy zgodnie z instrukcja i kilka razy. Wada tkwi wewnatrz mechanizmu. Placzu bylo troche i teraz chcialabym ten badziew gdzies zareklamowac. Nie bede przeciez wyrzucac w bloto 70zl. I teraz pytanie gdzie? W sklepie raczej nie, bo niby co maja do tego, zabawka byla w oryginalnym pudelku (ktorego notabene juz nie mam, bo wiadomo, jak to przy odpakowywaniu prezentow przez dzieci bywa - zniszczone). Pozostaje firma Mattel, ktora nawet nie ma swojej polskiej strony internetowej, zeby wyslac maila z reklamacja. Telefon? Poradzcie, prosze.
Obserwuj wątek
    • zona.102 Re: Gdzie zareklamować badziewną wyrzutnię HotWhe 29.12.12, 15:50
      Towar reklamujesz u sprzedawcy, nie wiem czy opakowanie potrzebne ale paragon na pewno tak.
    • maggi9 Re: Gdzie zareklamować badziewną wyrzutnię HotWhe 29.12.12, 16:05
      Jak to co sklep ma do tego?W sklepie zabawka została kupiona w i sklepie reklamujesz.
      Wątpię czy mattel coś z tym zrobi bo niby co?

Oryginalne opakowanie chyba nie jest potrzebne ale dowód zakupu tak.
    • bunkowa Re: Gdzie zareklamować badziewną wyrzutnię HotWhe 29.12.12, 16:49
      O właśnie, chętnie się podepnę. Kupiłam w internetowym smyku samochód na baterię. Działał godzinę. Nie w bateriach leży problem. Opakowania już nie mam, dowód zakupu owszem. Jestem wściekła bo synkowi zabawka się bardzo spodobała i chodzi teraz i narzeka, że zepsuty sad Co w takim przypadku można zrobić?
    • eo_wina Re: Gdzie zareklamować badziewną wyrzutnię HotWhe 29.12.12, 16:57
      W sumie...zatem musze odszukac paragon i udac sie do Carefoura....czuje, ze bedzie ciezko, ale sprobujemy...Najwyzej niczego juz nigdy z logo HotWheels nie kupie wink
      • szmytka1 Re: Gdzie zareklamować badziewną wyrzutnię HotWhe 29.12.12, 18:06
        dlaczego ma być ciężko? Mój mąż kupił biedornkowe auto sterowane i nie działało, dziś mu od ręki wymienili na sprawne.
        • eo_wina Re: Gdzie zareklamować badziewną wyrzutnię HotWhe 29.12.12, 21:18
          Myslisz, ze jak pojde z rachunkiem (wyrzutnie kupowalam jakis miesiac temu, ale odpakowana byla - wiadomo - w wigilie) i niesprawna wyrzutnia bez opakowania - to dadza mi nowa?
          • maggi9 Re: Gdzie zareklamować badziewną wyrzutnię HotWhe 29.12.12, 21:45
            Miesiąc czasu nie ma tutaj nic do rzeczy.
            Od ręki nie dadzą Ci na pewno nowej, reklamację trzeba rozpatrzyć.Jest na to 14 dni.Ale jesli wyrzutnia jest faktycznie wadliwa to albo ja naprawią albo dostaniesz nową/zwrot pieniędzy.
            • duzyzuk Re: Gdzie zareklamować badziewną wyrzutnię HotWhe 30.12.12, 15:15
              Ogólnie masz dwie mozliwości:
              1. tzw. standardowa z dowodem zakupu u producenta
              2. masz prawo do złożenia reklamacji pisemnie u sprzedawcy jako niezgodności towaru z umową, opisz dokładnie co się dzieje, kiedy zauważyłaś itp. Sprzedawca musi się ustosunkować w ciągu 14 dni. Możesz w piśmie zasugerować, czy chcesz naprawę, wymianę, czy zwrot pieniędzy.
              • syka7 Re: Reklamowałam w Tesco 30.12.12, 15:54
                Kupiła w Tesco klocki Playmobil zoo w listopadzie zeszłego roku w dobrej cenie oraz 2 chomiki zuuzuu czy jak im tam.
                Dzieciaki dostały pod choinkę dopiero ww prezenty,
                Jakież było moje zdziwienie przy składaniu zoo, brakowało 3 elementow w tym krokodyla, a jeden chomik nie chodził.
                Przy zakupie Zoo opakowanie było otwarte a ja nie sprawdziłam zawartości - nie myślałam że trzeba klocki liczyć w pudełku.
                Poszłam 27,12 zaraz do Tesco z paragonem, spisali reklamację i po 14 dniach zadzwoniono mi że mam przyjść po pieniążki za zoo gdyż nie mają tego już na stanie. Chomik został wymieniony na nowy.
                Natomiast w tym roku kupiłam ciuchcię co puszcza bańki w Kauflandzie na wyprzedaży w lutym a dałam na ur. w kwietniu synowi patrze a ona tylko jeździ baniek nie puszcza.
                Poszła do reklamacji oddali w 3 min po sporządzeniu pisma reklamacyjnego pieniążki.
                Myślę że jak jest paragon to nie będzie problemu.
                • pikadooor Re: Reklamowałam w Tesco 31.12.12, 15:35
                  dlatego jestem zbieraczką paragonówsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka