Dodaj do ulubionych

nie kupujcie w LITTLE BABY

04.01.13, 11:27
ostrzegam, nie dotrzymują umowy, ja czekam na zwrot prawie 2000 zł od września, jedyna droga do odzyskania pieniędzy to pewnie sąd,radzę poczytać opinie przed zakupami w tym sklepie
Obserwuj wątek
    • anma09 Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 04.01.13, 12:48
      ciągle odradzam
      • asiaiwona_1 Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 04.01.13, 13:05
        a już się łudziłam, że przez godzinę i 15 minut sytuacja się drastycznie zmieniła big_grin
        • anma09 Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 04.01.13, 13:13
          tzn,smile nie mam co robić wiec podbijamsmile
          • salma75 Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 04.01.13, 13:16
            Może książkę poczytaj? wink
            Za takie bezsensowne podbijanie to kosz wątkowi grozi.
            • anma09 Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 04.01.13, 13:23
              Poszłabym na spacer z dzieckiem, ale nie mam wózka, bo chciałam go kupić w w/w sklepie, pieniędzy także nie mam mimo anulowania umowy, wezwania do zapłaty, rozmów telefonicznych.
              no dobra mam co robić, ale w/w sklep wisi mi 1900 zł od kilku miesięcy, z tego co wiem nie tylko mi, jest wielu innych klientów, policja, prokuratura, PIH , żadna z tych instytucji nie jest w stanie rozwiązać problemu, a sklep na maile nie odpowiada , nie można skontaktować się w sprawie odzyskania pieniędzy, więc pozostaje tylko taki sposób żeby ostrzec innych potencjalnych klientów
              • ma2ma Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 04.01.13, 13:26
                A czy dla tych 2000 zl nie warto wsiąść w auto i tam pojechać? Pisaniem na forum raczej kasy nie odzyskasz...
                • anma09 nie odzyskam ale 04.01.13, 13:32
                  inni będą wiedzieć!
                  Z 5 miesięcznym dzieckiem koło 400 km jechać i co- z kasy wyjmie i odda mi pieniądze, raczej nie,
                  • ma2ma Re: nie odzyskam ale 04.01.13, 13:52
                    a skąd wiesz, że nie wyjmie i nie odda? zaskoczenie to najlepsza broń!...on właśnie na to liczy, że odpuścisz..

ja jakiś czas temu miałam problem z telefonem-kupiony bardzo różnił się od pokazanego w aukcji i pan też nie chciał zwrócić pieniędzy twierdząc, że jest ok. Po 1 email z odpowiednimi cytatami konsumenckiego prawa dostałam następnego dnia pieniądze.

2000 zł piechota nie chodzi, dziecko możesz na 1 dzień u kogoś zostawić i ruszyć po kasę...i przede wszystkim nękać, nękać i nękać-bo jak odpuścisz to pan wygra i 2000 ma w kieszeniwink a Ty dalej będziesz na forum ostrzegac
                    • anma09 Re: nie odzyskam ale 04.01.13, 14:00
                      ja jestem już na etapie składania pozwu sądowego, zrobiłam już co mogłam, ale on nie reaguje na żadne wezwania a prokuratura uorzyła sprawę z braku dowodówsmile, nie mam zamiaru odpuścićsmile
                  • ma2ma Re: nie odzyskam ale 04.01.13, 13:58
                    a poza tym zawsze trzeba sprawdzać opinie w necie zanim się coś kupi online: watki już były

forum.gazeta.pl/forum/w,101614,129307234,131584382,Re_littlebaby_pl_moja_historia_.html
                    opinie: www.opineo.pl/opinie/littlebaby-pl,negatywne

poczytaj moze tam znajdziesz jakas podpowiedz
                    • anma09 Re: nie odzyskam ale 04.01.13, 14:05
                      kilka lat kupuje przez internet i to jest pierwszy sklep, który tak się zachował, nikt chyba z góry nie zakłada, że sklep będzie nieuczciwy, a jednak, mój błąd, co nie zmienia faktu, że po kilku miesiącach, wezwaniach itp itd sklep powinien zwrócić pieniądze, tym bardziej ,że to oni nie wywiązali się z umowy w terminie. wiec sam zasłużył sobie na takie wpisy
    • zaba133 Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 04.01.13, 13:45
      chyba warto jednak przestrzec\
      \
      www.katalok.pl/strony/11729,littlebabypl.html
      • anma09 proszę o kontakt 04.01.13, 18:18
        osoby, które czekają na zwrot pieniędzy z w/w sklepu od dłuższego czasu, proszę o kontakt,
        • saras-wati anma09 04.01.13, 19:47
          wejdź na forum wózkomania - tam jest sporo wątków o tym sklepie, są też podane adresy email osób, z którymi możesz się skontaktować w sprawie pozwu etc.
          • sylki Saras 04.01.13, 19:58
            Anma już u nas jest, ale administracja kasuje nowe wpisy, które powstają nt. tego "sklepu"
            • saras-wati Re: Saras 04.01.13, 20:06
              Nie wiedziałam, rzadko zaglądam do tego wątku o tym sklepie...współczuję wszystkim poszkodowanymsad
    • janiszek79 Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 04.01.13, 20:33
      To faktycznie przykre;/ Sama poszukuję sprawdzonych sklepów, pewnych sprzedawców bo wiem już, że w sieci można natknąć się na wielu nieuczciwych "drani". Najlepiej zamawiać z polecenia, choć pewnie też nie zawsze jest to gwarancją udanych zakupów. O tej firmie akurat nigdy wcześniej nie słyszałam, dobrze, że są takie miejsca gdzie ludzie się ostrzegają, pewnie wiele razy pomaga to innym w uniknięciu problemów. Szczerze współczuję
      • sylki Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 04.01.13, 20:37
        Drogie rzeczy zamawiam za pobraniem, rzadko płacę z góry
        • mamaemmy Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 04.01.13, 21:31
          hmm,najlepiej dac znac znajomej dziennikarce..potrzebuje tylko dane..wystraczy nawet gazeta za 2zł :chwila dla ciebie"
          • mamaemmy Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 05.01.13, 11:08
            podaj mi nr zamówienia na priva-napiszę Ci do kogo napisalam-napisz mi na priva
            • anma09 Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 05.01.13, 13:24
              odpisałam,
              • mamaemmy Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 05.01.13, 14:32
                odpisałam.
                To teraz do Ciebie należy co z TYM zrobimy wink
                • anma09 dla zainteresowanych- przelew wpłynął 08.01.13, 12:11
                  Informacyjnie dla zainteresowanych, dziś wpłynął na moje konto przelew 1900 zł z ustawowymi odsetkami , w sumie 2030 zł, po 4 miesiącach od oficjalnego anulowania zamówienia,
                  • zaba133 Re: dla zainteresowanych- przelew wpłynął 08.01.13, 12:49
                    dobrze, ze oddali, ale co zjadłaś nerwów to Twoje
                    swoją drogą ciekawa praktyka- kredyt obrotowy sobie firma u niedoszłych klientów ( za odsetki ustawowe) "przyznaje"?
                    usłyszałaś chociaż "przepraszam"?
                  • miss_sunday Re: dla zainteresowanych- przelew wpłynął 08.01.13, 15:14
                    A cóż to na nich tak nagle podziałało?
        • tacos72 Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 21.01.13, 09:34
          Moja historia opisana jest w wątku littlebaby.pl moja historia.

Od 6 sierpnia nie odzyskałam 1100 zł za zamówione klocki LEGO Mindstorms.

Przestrzegam przed tym sklepem. Działają schematem, który się im sprawdza, a ile osób na pewno nie napisało ani słowa. Zliczcie kwoty, które przetrzymują bezprawnie. Zaraz znikną z rynku z pieniędzmi. NIGDY U NICH NIE KUPUJCIE, a już na pewno nie wpłacajcie pieniędzy.

• ktozajalzyzyrafe Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 08.01.13, 14:22
      Potwierdzam, u mnie było to samo. Zdecydowanie najgorszy sklep interentowy z którym miałam do czynienia.
      • anma09 rozmowa tel. ze sklepem 08.01.13, 16:09
        w dniu dzisiejszy dostałam przelew jak już pisałam wcześniej 2030 zł, w tej samej rozmowie zostałam poinformowana również, że jeżeli w ciągu 24 godzin nie skasuję wątku i nie wycofam negatywnych opinii, będę miała sprawę w sądzie, cywilną i karną o oczernianie, stratę dóbr itp. pozostawiam do oceny
        • sylki [...] 08.01.13, 16:56
          Treść postu jest niedostępna.
          • mamaemmy Re: rozmowa tel. ze sklepem 08.01.13, 17:16
            Nie przejmuj się.Prawo jest po twojej stronie a fora sa po to,aby pisać opinie smile
            p.s odbierz poczte.

Grunt,że kase Ci oddali.
          • escapezone Re: rozmowa tel. ze sklepem 23.01.13, 13:48
            no tak a ja czytalam ze on taki chory i ze dzwonil do jakiegos chlopaka ktory na forum czy nawet strone zalozyl ostrzegajaca przed tym sklepem , i ten pan niby wlasciciel mowil ze ma ciezka sytuacje ze choroba itd. a tu prosze chyba zdrowy skoro ma sile i temperament dzwonic i wygrazac sie, co za tupet, tez bym wszedzie gdzie sie dalo na waszym miejscu pisala, chosby i do uwagi czy interwencji oni czekaja na takie tematy, tez kiedys chcialam cos kupic ale dobrze ze przypadkowo weszlam na strone gdzie byla góra opini..ostrych..
    • kapsi9 Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 12.06.13, 13:35
      Ja kupilam u nich 1,5 roku temu wozek towaru nie mieli na stanie dziwne odrazu po przelewie sie dowiedzieli bo jak zamawialam towar byl dostepny wiec zrezygnowalam z zamowienia lecz do tej pory nie otrzymalam pieniedzy, za kazdym razem jak sie kontaktuje ze sklepem to informuja mnie ze przelew bedzie zrobiony do 2 dni!! Tak to juz trwa 1,5 roku!!!!
      • aleksandra1977 Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 12.06.13, 20:21
        dziwi mnie to, że dajesz się nabrać na te bajki już 1,5 roku.
    • mariakasperek Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 24.07.13, 15:12
      Witam!

Ja również ostrzegam, ponieważ sklep nie wywiązuje się ze zobowiązań, które sam na siebie nałożył poprzez informacje na stronie internetowej, własny regulamin. W moim przypadku to termin dostawy 14 dni roboczych - dawno minęło i nadal czekam, dostaje tylko nowe informacje bez pokrycia, że już wysyłają, ze już jutro itd... i nic i nic. W regulaminie jest zapis, ze jeżeli termin jest nie do osiągnięcia to kontaktują się z klientem, niestety nie skontaktowali się, to ja wydzwaniam i bankrutuje na telefony. Nie mam żadnych konkretnych informacji, tylko jak do tej pory zwodnicze zapewnienia, a za produkt zapłaciłam i czekam. Dziecko mi wyrośnie to może wtedy produkt otrzymam. Nie polecam, chyba, że ktoś lubi ryzyko. Stanowczo odradzam ten sklep. beatakasperek@yahoo.pl
      • sylki Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 24.07.13, 23:02
        A mnie dalej dziwi, że ludzie nie czytają opinii, wątek ten i na wózkomanii nawet dwa są od dłuższego czasu, a naiwnych dalej nie brakuje uncertain
        • aleksandra1977 Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 24.07.13, 23:10
          Sylki, ludzie najczęściej nie czytają. Nie tylko opinii na forach (w końcu nie każdy musi spędzać czas na forum), ale też nie czytają umów, regulaminów, czy dokumentów, które podpisują. Gdyby choć chwilę poświęcili na przeczytanie ze rozumieniem, to nie byłoby potem pretensji, rozczarowań i nerwów.
          • sylki Re: nie kupujcie w LITTLE BABY 26.07.13, 16:50
            nie trzeba trzeba siedzieć na forum by znaleźć opinie o sklepie, wystarczy wpisać nazwę i juz juz wyskakuje wątek z wozkomanii. niby po forach nie łażą, ale wątki zakładają wink
            • ewelina451 [...] 28.08.13, 07:52
              Treść postu jest niedostępna.
              • sto.krotka79 LItlebaby - sprawa w sądzie 05.07.14, 13:23
                eprzekret.blox.pl/html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka