Dodaj do ulubionych

Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż?

20.01.13, 22:52
Wypatrzyłam dla syna spodnie i bluzę. Bardzo chcę te rzeczy mieć.
Nigdy wcześniej nie kupowałam bezpośrednio z next, kupowałam na halens i allegro.
Ale teraz mam koleżankę w Anglii która by mi kupiła i wysłała.
Pamiętacie jakie to było w poprzednich latach?
Obserwuj wątek
    • emma6666 Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 20.01.13, 22:56
      Bluza ta niebieska www.next.co.uk/x51848s2
      Spodnie z koparką www.next.co.uk/x51862s3
    • kornnella Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 21.01.13, 09:03
      wyprzedaż: stacjonarnie ok połowy lipca, on-line dla vip kilka dni wcześniej
    • lucyna_1980 Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 21.01.13, 09:10
      jeśli nie mieszkasz w UK - to zapomnij...
      Na nextdirect.com nie ma wyprzedaży
    • sdec Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 21.01.13, 09:35
      Jeśli bardzo zależy to kup teraz, raczej na wyprzedaż nie licz! W zasadzie 80-90% rzeczy z kolekcji nie ma na wyprzedaży, nawet dla vipów.
    • foka234 Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 21.01.13, 13:02
      Następna wyprzedaż w UK będzie pewnie koło marca/kwietnia, to tzw. midseason. Bardzo ograniczony asortyment (często resztki zimy, które nie zostały wcześniej przecenione), trwa tylko 2 dni i nigdy nie wiadomo co będzie na wyprzedaży, więc nie można sobie zaplanować konkretnych zakupów. A duża wyprzedaż całej kolekcji wiosny i lata będzie pod koniec lipca.
      • emma6666 Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 21.01.13, 17:59
        Dzięki. To co oni robią z tymi rzeczami skoro nie idą na wyprzedaż.
        • patatajowa Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 21.01.13, 18:12
          czekają aż kupisz w regularnej cenie tongue_out
          • tosieuda Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 21.01.13, 18:53
            nie sądzę, żeby te rzeczy uchowały się do wyprzedaży, no może te w rozmiarze 3-6 mies....
            • emma6666 Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 21.01.13, 23:01
              Przeliczyłam, chyba najbardziej mi się opłaca na halensie- 172,5 już z wysyłką.
              Na allegro dychę drożej.
              Na stronie nexta 28 funtów x5 zł to 140 plus dostawa 4 funty czyli 20 zł to już jest 160 a jeszcze trzeba do PL wysłać.

Teraz tylko czekać na wypłatę.

• kornnella Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 21.01.13, 23:20
                Dostawa z nextdirect do PL jest bezpłatna i chyba najszybsza jaką dostałam. Zamówienie kliknięte w niedziele w poniedziałek leciało samolotem a we wtorek o 11 było w moim domu. W halensie cześci mojego zamówienia z zimy nawet nie było.
                • emma6666 Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 22.01.13, 06:54
                  nextdirect to to samo co next.co.uk?
                  • verika Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 22.01.13, 08:10
                    Nie to samo, na next.co.uk. mozesz kupić i zapłacić w funtach ale z wysyłką tylko do UK, na next direct płacisz w złotych i wysyłają do Polski.
                    • dideklupek1 Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 22.01.13, 11:58
                      to samo ja wchodzę zawsze na next.co.uk klikam na ikonkę Poland zamawiam płacę kartą wysyłka jest za dwa dni w Polsce
                    • emma6666 Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 22.01.13, 11:59
                      i wysyłka do PL jest za darmo czy tylko na terenie UK?
                      Można płacić zwykłą kartą czy musi być wypukła?
                      • verika Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 22.01.13, 12:12
                        Wysyłka do PL nic nie kosztuje, ale zauważ,że w PLN ubranka wychodzą drożej, co do płatności to płaciłam zwykłą kartą, rzeczy były ekspresowo czego nie można powiedzieć o halensie. Ale ja i tak wolę zamawiać przez sprawdzoną pośredniczkę z UK, przynajmniej mam pewność,że trafię z rozmiarem smile
                        • emma6666 Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 22.01.13, 12:21
                          Pewnie, że drożej, ci z allegro muszą przecież zarobić.
                          Dzięki za podpowiedzi.
                          • verika Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 22.01.13, 12:27
                            > Pewnie, że drożej, ci z allegro muszą przecież zarobić.

Ale kto z Allegro ? Bo nie rozumiem kontekstu, napisałam,że drożej jest jak płacisz w PLN z next direct.

• dideklupek1 Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 22.01.13, 14:24
                              wysyłka z next.co.uk jest za darmo ceny wyższe niż te dla uk, podobne do halensa. ja płacę karta alior sync wypukłą wyrobiłam ją specjalnie do płatności internetowych
                            • emma6666 Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 22.01.13, 21:16
                              verika napisała:

> > Pewnie, że drożej, ci z allegro muszą przecież zarobić.
                              >
                              > Ale kto z Allegro ? Bo nie rozumiem kontekstu, napisałam,że drożej jest jak pła
                              > cisz w PLN z next direct.
                              >
                              Dobra, przeczytałam jeszcze raz i już rozumiem.
                              Tzn rozumiem kontekst Twojej wypowiedzi.

Cała reszta to dla mnie dalej czarna magia.
                              Wchodzę na nextdirect, ceny z automatu pokazują mi się w PLN, nie mam możliwości zmiany na funty żeby było taniej. Za spodnie chcą 95 zł, dychę drożej niż halens.

Podejrzewam, że zwykłą niebieską kartą z delfinkiem mbanku i tak nie zapłacę w funtach. Mylę się?
                              Mąż ma wypukłą ale cóż, lepiej niech nie wie ile chcę wydać na spodnie i bluzę dla dziecka.
                              • kornnella Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 22.01.13, 21:42
                                Po co miałabyś płacić w funtach. Masz ceny w zł klikasz co chcesz, przechodzisz do kasy, płacisz i na taką kwote obciążają konto. Wysyłka 0 zł, dostawa w ciągu 24h, a czy sie opłaca to sama policz?
                                • emma6666 Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 22.01.13, 21:45
                                  kornnella napisała:

> Po co miałabyś płacić w funtach. Masz ceny w zł klikasz co chcesz, przechodzisz
                                  > do kasy, płacisz i na taką kwote obciążają konto. Wysyłka 0 zł, dostawa w ciąg
                                  > u 24h, a czy sie opłaca to sama policz?

Verika pisała, że jak się płaci w funtach to wychodzi taniej niż jak płacę w złotówkach.

• patatajowa Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 22.01.13, 21:54
                                    oczywiscie ze w funtach wychodzi taniej, jednak mieszkajac w Pl nie zrobisz zakupów w tej walucie na next.co.uk.
                                    mozesz zrobic zakupy ze strony nextdirect.com gdzie ceny podane sa w zlotowkach i taka dokladnie kwota w zlotowkach zostanie obciazona twoja karta.
                                    wysylka 0 zl do Pl bez wzgledu na kwote zamowienia.
                                    zaplacisz plaską płatniczą do konta jak najbardziej.rowniez mbankowa z delfinkiem. tylko prawdopodobnie bedziesz musiała na infolini odblokowac lub zwiekszyc limity kwotowe przy płatnosciach przez internet.
                                    powodzenia w zakupach.
                                  • kornnella Re: Next aktualna kolekcja. Kiedy wyprzedaż? 22.01.13, 22:10
                                    W funtach zapłacisz zamawiając na next.co.uk, ale wysyłka tylko do UK i z tego co kojarze adres wysyłki=adres posiadacza karty płatniczej (do sprawdzenia!). W skrócie jak chcesz wysłać sobie do koleżanki to zamówienie musi zrobić ona. Jak doliczysz koszty wysyłki i mase zachodu z angażowania ludzi, to tak tanio może nie wyjśc dla drobnych zakupów
                        • 78mala do verika 22.01.13, 15:21
                          czy mogłabyś mi wysłać na gazetowego maila namiary do pośredniczki next?
                          Do tej pory korzystałam z pośredniczki jednak już jest to nieaktualne a potrzebuje spodni plus fit i nie ma ich na stronie halens
                          • verika Re: do verika 22.01.13, 21:06
                            poszło na gazetowego smile
                            • 28dominika Re: do verika 28.01.13, 12:33
                              witam poproszę o kontakt do posrednika na adres alicjap49@onet.eu dziekuję
                            • 5cegielka Re: do verika 28.01.13, 13:02
                              moge tez prosic namiary na tego pośrednika? dziekuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka