Dodaj do ulubionych

Superfit - totalne rozczarowanie

25.01.13, 10:57
Zamowiłam corce Superfity (kozaki na rzepy) w aligoo i jestem rozczarowana. Buty nie maja wogóle skóry, jakis sztuczny 'zamsz', dodatkowo tu i tam wisza nitki. Nie wiem jak moga kosztowac w reg cenie ponad dwie stówy, dla mnie nie warte sa nawet tej wyprzedazowej ceny. Wizualnie przypominaja kozaki z Lidla, ktore sa o wiele tansze. Superfity sa tez bardzo szerokie i znacznie wieksze niz np Ecco w tym samym rozmiarze. Jedynym plusem jest to, ze sa b lekkie.

Do tej pory dzieci miały i Geoxy i Ecco i Timberlandy, kupowane za podobne pieniadze, a jakosc wykonaia nieporównywalnie lepsza. Przede wszystkim tamte kozaki mialy czesciowo skóre.
Mam pytanie do uzytkowniczek Superfitów, czy wszyskie sa takie sztucznie i czy wpływa to na przemakanie oraz fakt ze nogi sa zimne? Wiem ze Superfity maja Goretex, ale ciezko przekonc mi sie do sztucznych butów za te pieniadze smile
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 11:02
      Chyba zależy od modelu. Kupiłam trzewiki, tęgość m, idealna na raczej szczupłą stopę mojego syna. Rozmiar 32 ma wkładkę 20,5, tyle samo ma ecco terra vg w rozmiarze 31, czyli superfity akurat wyszły mniejsze.
      • a-e-p Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 11:08
        szmytka, czy Twoje trzewiki sa ze skóry? Na stronie aligoo nie ma info z czego jest wykonany kazdy model - chyba ze nie umiem szukac... Nawet nie przypuszczalam, ze sztuczne buty moga tyle kosztowac...
        • szmytka1 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 11:20
          wg oznaczeń na wszywce na języku buta to są ze skóry
        • gosjana Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 20:09
          "... Nawet nie przypuszczalam, ze sztuczne buty moga tyle kosztowac..."

W Ecco pełno jest butów z syntetyku, a ceny? wiadomo...
          • emma6666 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 20:15
            gosjana napisała:

> "... Nawet nie przypuszczalam, ze sztuczne buty moga tyle kosztowac..."
            >
            > W Ecco pełno jest butów z syntetyku, a ceny? wiadomo...

Dokładnie tak. I nikt im wątku z tego powodu nie zakłada..

• kasia5030 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 11:04
      Mój syn miał kozaczki zimowe Superfit w zeszłym roku. Były wykonane częściowo z naturalnego zamszu, wstawki materiałowe, a czubki w takiej jakby chropowatej/karbowanej gumy. Ogólnie buty Superfit uważane są za szczupłe i właśnie dlatego mój syn nosi ich sandały i miał te kozaki (ma wyjątkowo wąską stopę).
      Ja byłam z nich zadowolona. W tym roku ich nie kupiłam, bo ceny powaliły. W tym roku kupiłam Mrugały, w których synek ma chłodne nóżki, oraz śniegowce Demara, z których jestem najbardziej zadowolona (nogi suche i cieplutkie).
      • hugo43 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 11:09
        kupowalam kozaki w outlecie dla syna przyjaciolki.mowi,ze nigdy jeszcze nie mieli tak dobrych butow na zime.moje dziecko ma ich trzewiki i tez jestem bardzo zadowolona,natomiast na zime mamy snowboardery ecco i uwazam je za calkowita pomylke.
        • a-e-p Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 11:13
          Dziewczyny napiszcie prosze z czego sa wasze Superfity - skora, czy cos innego.

Czy miał ktos nieskórzane kozaki i był zadowolony?
          • juvian Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 11:20
            Jak dla mnie superfity są super i zdecydowanie wolimy je od ecco, kupuję co roku w różnych wersjach - jesienne, zimowe, letnie - zawsze byłam zadowolona. Nie wiem w czym problem,że nie są skórzane, ecco też nie są skórzane, tylko jakiś tam syntetyk a na oblamówkach taki jakby nubuk, w tym samym klimacie są zimowe superfity, ja w zimowych butach skóry nie szukam, jest mi obojetne z czego są mogły by być nawet z papieru gdyby były w wersji nie przemakalnej i ciepłej - to jest dla mnie priorytet w butach zimowych.
          • 19rosa Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 11:30
            nie znajdziesz całych skórzanych superfitów, z wstawakim skórzanymi jest model mount
            https://www.barnskobutiken.se/bilder/artiklar/zoom/SU-9-445-02-27_1.jpg

Zaczynajac od czubka masz gumę, potem skóra, materiał tekstylny i nubuk, tak na prawdę nie ma znaczenia z czego są wykonane, masz w jednym bucie 4 rodzaje materiału i wszystkie się sprawdzają, jest ciepło i sucho. To jeden z cięższych modeli tej firmy. Jak jest nubuk i material to są bardzo leciutkie
            • szmytka1 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 12:01
              19rosa napisała:

> nie znajdziesz całych skórzanych superfitów, z wstawakim skórzanymi jest model
              > mount

a co powiesz o takich, mnie wydają się całe skórzane, nie licząc językawink

https://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/c21.0.133.133/p133x133/14781_10151210087712256_2147280481_n.jpg
              • 19rosa Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 12:07
                piszac skóa mialam na mysli skórę licową, nie znam tego modelu
              • 19rosa Superfit Fynn 25.01.13, 13:02
                https://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/14781_10151210087712256_2147280481_n.jpg

wg producenta wykonane z nubuku i veluru smile
          • patatajowa Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 11:53
            syn mial w zeszłym sezonie zimowe Husky takie jak na zdjeciu.
            te ciemne wstawki to nie skóra/zamsz, ale buty były wyjatkowo ciepłe i dobrze wygladały po sezonie.kupiłabym ten model jeszcze raz. natomiast wiosenno-jesiennych chyba nie kupiłabym całuch "sztucznych".
            allegro.pl/kozaki-superfit-husky-r-29-nowe-gwarancja-okazja-i2965505786.html
            • kanna Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 18:55
              Noszę Husky, jak te z linka, z tym, ze fioletowe.
              Są ciepłe, leciutkie, dobrze amortyzują (a nie jestem bardzo lekka ).

Nie przemakają w tym błocie pośniegowym, a kosztowały 130 zł w TKMAxx.

Bardzo polecam.
    • nena20 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 11:29
      kupiłam w aligoo i chyba musze je odesłać,
      grubość wkładu ocieplającego nie powala,
      nie sa warte ceny 125 zł a co dopiero 200 zł.
      własnie ktoś odsyłał jak wygląda zwrot kasy?
    • dixi Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 12:44
      idą do nas z zalando te
      https://i2.ztat.net/large/LE/31/4C/00/18/02/LE314C001-802@1.2.jpg
      wydają mi się fajne i całe ze skóry właśnie, zobaczymy na żywo ;

a z aligo kupiłam kozaki na następną zimę, nawet ich jeszcze dokładnie nie obejrzałam ale na pierwszy rzut oka tez jakieś jakby plastikowe, nie wiem czy te wstawki są skórzane czy pseudo-, dziś dokładnie obejrzymy;
      to te
      https://aligoo.pl/data/product_photo/125/photo/listDSC_2524.jpg

• mamuska230 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 16:24
        Dla mnie najważniejszy jest oryginalny Gore-tex. A to czy zimowe buty mają skórę, czy nie to sprawa drugorzędna. To nie są kozaki wyjściowe albo czółenka. Dla mnie liczy się sucha i ciepła stopa. I tyle.
        • emma6666 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 17:46
          Przyznam, że trochę nie rozumiem.
          Nie widziałaś co kupujesz?
          Jeżeli kupujesz but z membraną to wiadomo że raczej nie skórzany.
          • nena20 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 17:54
            zapewniam jakoś tych butów do ceny wyjściej pozostawia wiele do życzenia
            zamsz jest okropny
            jedynie to że są lekkie i podeszwa ładnie się zgina,
            przeszło mi już najgorsze wrażenie i zostawie te buty z ciekwości, wszak wygląd nie jest najważniejszy, zobaczymy czy będą ciepłe i stopy suchesmile
          • a-e-p Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 18:10
            emma6666 napisała:

> Przyznam, że trochę nie rozumiem.
            > Nie widziałaś co kupujesz?
            > Jeżeli kupujesz but z membraną to wiadomo że raczej nie skórzany.

Dziekuje wszystkim za opinie.

Aligoo w opisach nie ma info z czego sa buty - celowo? Do tej pory kupujac podobne marki (albo tansze jak Barren... z deichmana) NIGDY za takie pieniadze nie kupilam 100% syntetyku. Nie chodzi mi przeciez o 100% skóre. Wszystkie buty z Gore-texem, ktore mam, przynajmniej czesciowo są skórzane, normalne ze reszta to syntetyk. Pisałam, ze buty o tak marnym składzie nie sa warte 2 stówy, ani nawet stówę. Nie wierzę ze ten pseudo zamsz nie bedzie przemakał, ani w to ze bedzie mozna go doczyścic. Po przeczytaniu wszystkich pozytywnych opinii na forum o Superfitach, myslałam (naiwnie), ze kazdy model ma czesciowo skórę. Syntetyk (z membraną) kupuję ale np w butach sportowych.
            • megg244 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 20:21
              a który model kupiłaś? ja czekam na swoje i trochę mnie zaniepokoiłaś uncertain
            • lenusjj Re: Superfit - totalne rozczarowanie 29.01.13, 20:00
              nie rozumiem Twojego wstrętu to syntetyku...
              kurtki, koszulki, laptop z którego piszesz itd - syntetyk.
              ja powiem nawet inaczej - wole dobry syntetyk niż skórę ..
              • a-e-p Re: Superfit - totalne rozczarowanie 06.02.13, 23:23
                lenusjj napisał(a):

> nie rozumiem Twojego wstrętu to syntetyku...
                > kurtki, koszulki, laptop z którego piszesz itd - syntetyk.
                > ja powiem nawet inaczej - wole dobry syntetyk niż skórę ..
                ..

A ja nie rozumiem dlaczego nie czytasz ze zrozumieniem? Nigdzie nie pisałam o 'wstręcie'. Dla mnie jakosc idzie w parze z materiałem (naturalnym) i wykonaniem. Chcesz kupuj bluzki z poliestru za 2 stówy i sztuczne byty za tyle samo oraz sweterki z akrylu czy poliamidu. Ja wole w kozakach skóre, przynajmniej czesciowo, ubrania z bawełny, lnu, wełny, etc. I za te materiały jestem gotowa zapłacic wiecej.
    • katka761 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 18:17
      mój syn miał póki co 2 pary zimowych superfitów i ja jestem z nich zadowolona, Młody nie narzekał. przerabialiśmy jeszcze przejściówki do kostki i sandałki. zastrzeżeń do tej marki nie mam.
      • malwi_31 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 20:49
        Mnie też zaniepokoiłaś, właśnie zamówiłam na Aligoo takie: aligoo.pl/kategoria/3_Dziecko/rodzaj/1_sniegowce/produkt/44_Superfit-9-00080-06.html
        Czy ktoś je ma? bo może odmówię
        • emma6666 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 20:56
          i zaraz się zacznie szaleństwo jak ze szczurem w kaszce...
        • a-e-p Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 20:59
          Własnie ten model sad
    • 19rosa Re: Superfit - totalne rozczarowanie 25.01.13, 21:39
      https://aligoo.pl/data/product_photo/125/photo/DSC_2524.jpg

mamy taki model, jak widać nie ma tu naturalnej licowej skóry tylko zamsz na stonie producenta widnieje skład camoscia/textil co po oznacza zamsz/materiał tekstylny
      nie przemokły nam, jest w nich ciepło pod warunkiem, że właściciel butów się rusza, do stania zdecydowanie się nie nadają ale to specyfika wszystkich butów z gtx
      śledząc wątki o ecco wielkorotnie pisano, że jednym dzieciom w danym modelu jest ciepło, innym zimno - zatem potrzebna jest subiektywna ocena, jak we wszystkim zresztą
      mając na uwadze, że wysłyłka jest za darmo i zwrot również, proponuję obejrzeć i zdecydować samodzielnie w końcu nikt nikogo nie zmusza do kupna tej czy innej marki, na rynku jest cała masa świetnych butów
      • mamuska230 A ja lubię Superfit 25.01.13, 22:18
        Kupiłam dla siebie Superfity w zeszłym roku, często chodzę z dziećmi na sanki. Jestem bardzo zadowolona z użytkowania. Nigdy nie miałam zmarzniętych i przemoczonych nóg. Nosiłam też Ecco i Geoxy. Superfity są zdecydowanie lżejsze. Ja jestem bardzo zadowolona. Synkowi kupiłam Primigi na Aligoo, ale myslę o zakupie Superfitów na zeszły rok. Cena jest bardzo kusząca, tylko widzę, że rozmiary szybko znikają.
        • malwi_31 Re: A ja lubię Superfit 26.01.13, 08:35
          a-e-p te masz?
          aligoo.pl/kategoria/3_Dziecko/rodzaj/1_sniegowce/produkt/44_Superfit-9-00080-06.html
          • a-e-p Re: A ja lubię Superfit 26.01.13, 15:24
            malwi_31 napisała:

> a-e-p te masz?
            > rel="nofollow">aligoo.pl/kategoria/3_Dziecko/rodzaj/1_sniegowce/produkt/44_Superfit-9-00080-06.html

Tak tylko inny kolor.
        • verika Re: A ja lubię Superfit 26.01.13, 09:31
          Dla mnie też superfity są świetne, do tej pory kupowałam je synowi, ale w tym roku dopadłam w Tkmaxx świetne kozaczki z lekkim obcasem, cale czarne, z goretexem za 139 zł, rozmiar 40, rozmiarówka "dziewczęca" przecenione chyba z 399 i śmiało mogę stwierdzić,że to najlepsze buty zimowe jakie miałam do tej pory smile Fajnie wyglądają, nie są typowo sporotowe, model taki na co dzień, nie przemakają i jest mi w nich ciepło a należę stopo-zmarzluchów. No i chodzę w nich cały czas, śmieję się,że w tym roku wyjątkowo moglabym mieć jedną parę butów na zimę smile
          • aregiec Re: A ja lubię Superfit 26.01.13, 16:13
            Jak dla mnie Superfity są rewelacyjne. Kiedyś kupowałam tylko ecco, teraz praktycznie wszystkie buty jakie kupuję córce to superfity właśnie. Zimówki mamy po raz drugi, w tym roku takie https://images4.brandos.se/6/68533/68533-b.jpg
            córka je uwielbia bo są leciutkie, ciepłe (grube futerko w środku) i nadają się nie tylko na sanki ale ładnie wyglądają także do spódniczki. Sama takie chciałam dla siebie ale nie było rozmiaru bo to zeszłoroczny model.
            • ceziko Re: A ja lubię Superfit 06.02.13, 14:10
              piszesz o grubym futerku w środku. stopa w takich butach lubi się pocić a potem niezbyt ładnie pachnie. jak jest w tym modelu?
    • tres09 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 29.01.13, 18:22
      Zamówiłam dla siebie takie właśnie sztuczne superfity. Są lekkie, ciepłe i od pierwszego spaceru wygodne jak stare bambosze. Sprawdziły się i na mrozy i na dzisiejszą chlapę. Po prostu super.
      • kropkowo_11 Re: Superfit - totalne rozczarowanie 13.02.13, 11:32
        Ja mam mieszane uczucia co do Superfitów, mamy ten model: aligoo.pl/kategoria/3_Dziecko/produkt/19_Superfit-5-00091-77.html Wykonanie, wygląd, waga, elastyczna podeszwa wszystko super ale mojej 17-mcznej córce marzną w nich stópki. Dziecko na spacerach prawie nie chodzi bo dopiero zaczęła niedawno tuptać. Może to jest powód marznięcia stóp, nie wiem. W Geoxach też jej marzły sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka